Paz. May 5th, 2024


Samsung Electronics, arka arda dördüncü kere dünyanın en düzgün beş markası ortasında yer aldı

 

İstikrarlı müşteri tecrübesi stratejisini sürdürürken 6G ve yapay zeka üzere geleceğin teknolojilerine öncülük eden Samsung Electronics, 91,4 milyar dolar marka pahasına ulaştı.

 

Samsung Electronics, küresel marka danışmanlığı şirketi Interbrand tarafından üst üste dördüncü sefer “Dünyanın Birinci 5 Markası” listesinde gösterildi. Her yıl “Dünyanın En Güzel Markaları” listesi yayımlayan Interbrand’in bu yıl da listede yer verdiği Samsung’un marka pahasının bir evvelki yıla nazaran %4 artarak 91,4 milyar dolara ulaştığı açıklandı. Interbrand, dünya genelinde bilgi teknolojileri dalındaki sakin talebe karşın 2023 yılında tüm iş alanlarında artış gösteren Samsung’un muvaffakiyetinde şu nedenlerin tesirli olduğunu açıkladı:  

 

  • “One Samsung” stratejisi kapsamında müşteri tecrübesinin şirket çapında dengeli bir halde uygunlaştırılması. 
  • Geniş kapsamlı eser portföyü ve SmartThings platformu aracılığıyla artan kontaklı hizmet seviyesi ve gelişen oyun tecrübeleri. 
  • 6G, yapay zeka, otomotiv, artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik üzere geleceğin yenilikçi teknolojilerde şirketin başkan rolü. 
  • Tüm eser kümelerinde, etrafa hassas faaliyetlerle ÇSY (çevresel, toplumsal ve yönetişim) alanlarındaki liderliğini güçlendiren dengeli hareketler.

 

Dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin dayanağı sayesinde, Samsung Electronics’in marka pahasının, dünya genelindeki kuvvetli iş ortamına karşın istikrarlı bir formda büyümeye devam ettiğini belirten Samsung Electronics Küresel Pazarlama Ofisi Lideri YH Lee, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Müşterilerimiz tarafından sevilen bir marka olmaya devam etmek için, teknolojik inovasyonlara liderlik etmeye, manalı tecrübeler sunmaya ve sürdürülebilirliğe yönelik gayretlerimizi artırmaya devam edeceğiz.”

 

SmartThings, oyun tecrübeleri, kesime istikamet veren inovasyonlar ve ÇSY alanlarındaki liderlikle artan marka değeri

Samsung Electronics, geçtiğimiz yılın sonlarında, entegre online ve offline tecrübeler sunmak için Küresel Pazarlama Ofisi çatısı altında “Doğrudan Tüketiciye Merkezi” (D2C/ Direct-to-Consumer Center) kurdu. Şirket ayrıyeten eserler ortasındaki sinerjiyi artırmak ve genel müşteri tecrübesini düzgünleştirmek için çoklu aygıt tecrübesini güçlendirmeyi hedefleyen CX-MDE Merkezi’ne (Müşteri Tecrübesi ve Direkt Tüketiciye Merkezi) de sahip.

 

Geçtiğimiz yıl Samsung’un marka kıymetini artıran kıymetli faktörlerden biri de iş iştirakleri oldu. Samsung, birleştirilmiş ilişkili aygıt tecrübesi sunan SmartThings ile sırf kendi eserlerini değil, farklı üçüncü taraf aygıtlarını da platforma entegre etmek için açık kaynak iş iştiraklerini güçlendirmeye devam ediyor. Ayrıyeten şirket, taşınabilir, tablet, TV, PC ve monitör eserlerinde çeşitli şirketlerle yapılan iştiraklerle, optimize edilmiş oyun tecrübeleri yaşatıyor.

 

Gelecekte de tüketicilerinin hayatını kolaylaştırmak ve güçlendirmek üzere 5G/6G, yapay zeka ve otomotiv üzere geleceğin öncü teknolojilerine yatırımlar yapmaya devam eden Samsung, yarı iletken dalında 12nm sınıfında DDR5 DRAM üzere dalda birinci kere sunulan yeniliklere imza attı. Şirket, yapay zekadan otomotiv ve gelişmiş taşınabilir aygıtlara kadar, gelecek vadeden alanlara etkin olarak hitap ederek isminden kelam ettirdi.

 

ÇSY alanlarına yönelik faaliyetler de şirketin etraf şuuruna olumlu tesirler sunması nedeniyle, listelemede değerli bir odak noktası oldu. Samsung’un bu alanlardaki eforları ortasında Galaxy S23, Galaxy Z Flip5 ve Fold5 serilerinde denizlerdeki atık balık ağlarından elde edilen plastiklerin, cam ve alüminyum üzere geri dönüştürülmüş gereçlerin kullanımının artırılması; TV uzaktan kumandalarında kullanılan güneş pili (SolarCell) teknolojisinin açık kaynak olarak lisanslanması; çamaşır makinelerinde kullanılan Less Microfiber™ Filtrenin geliştirilmesi için Patagonia ile yapılan iş birliği ve SmartThings Energy’ye yapay zeka güç modunun kazandırılması yer alıyor.

 

Interbrand’in “Dünyanın En Güzel Markaları” listesi, her yıl yapılan marka pahası hesaplamalarına nazaran oluşturuluyor. Bu hesaplamaya, şirketlerin finansal performansı, müşteri satın alma kararları üzerindeki marka tesiri ve şirketlerin rekabetçi gücünün kapsamlı tahlili dahil ediliyor. Esaslı geçmişe sahip sayılı marka değerlendirmelerinden birini sunan liste, güvenilirliğiyle yaygın olarak kabul görüyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen