Pts. May 6th, 2024

Seferihisarlı bayanlar savunma tekniklerini öğrenecek

Seferihisar Belediyesi, bayana şiddetle uğraş kapsamında ilçedeki bayanlar için fizikî öz savunma geliştirebilmeleri hedefiyle “Savunma Teknikleri Atölyesi” düzenliyor. “Keşke bu eğitimlere gereksinim duymasaydık” diyen Seferihisar Belediye Lideri İsmail Yetişkin, şiddet olaylarının giderek arttığını ve bayanların fizikî olarak kendilerini korumak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Kadına yönelik şiddet her geçen gün artarken Seferihisar Belediyesi, bayanlar için bir eğitim çalışması başlatıyor. Bayanların kendilerini inançta hissetmeleri amacıya “Savunma Teknikleri Atölyesi”, Seferihisar Belediyesi Tekvando Salonu’nda fiyatsız olarak gerçekleştirilecek. Tekvando Antrenörü Sabah Vural tarafından verilecek eğitimin birinci kısmında ısınma ve açma germe hareketleri, ikinci kısmında ise öz savunma teknikleri öğretilecek. Eğitimlere katılmak isteyen bayanlar ayrıntılı bilgiyi Seferihisar Belediyesi Spor Birimi’nden alabilecek.

 

“KADINLAR İÇİN ÖZGÜR GELECEK”

 

Kadınların özgür ve inançta olduğu bir gelecek için çalıştıklarını tabir eden Seferihisar Belediye Lider Yetişkin, “Kadına şiddeti ve bayan cinayetlerini önlemenin en tesirli yolu, bayanlarımızın her alanda faal rol almalarını sağlayarak bayan erkek eşitliği şuurunun oturmasını sağlamak. Seferihisar Belediyesi olarak bayanları eğitim, sanat, spor üzere alanlarda daha fazla yer almaya teşvik etmek için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bayanların karşılaşabileceği rastgele bir tehlikeye karşı öz savunma eğitimlerine de başladık. Keşke bu eğitimlere gereksinim duymasaydık. Lakin şiddet olayları giderek artıyor ve bayanlar fizikî olarak kendilerini korumak zorunda kalıyor” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen