Çar. May 1st, 2024


Sigortacılık kesiminin geleceğini şekillendirecek fikirlerin yarıştığı Neova Ideathon’da kazananlar muhakkak oldu. 

 

 

Sigorta dalının önde gelen şirketlerinden Neova İştirak Sigorta’nın düzenlediği Neova Ideathon, 20-21 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. Sigorta dalında geleceğe taraf verecek fikirlerin yarıştığı aktiflik, gerçekleştirilen ödül merasimi ile sona erdi. Müsabakanın kazananı ise Innosure projesi oldu. Eksik Sigorta Dedektifi ikincilik mükafatını elde ederken, üçüncülük ödülünün sahibi ise Digitalim projesi oldu. 

 

 

Neova İştirak Sigorta, gençlere ve fikirlere yatırım yaparak projeler geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 20-21 Ekim tarihlerinde üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara yönelik Neova Ideathon’u gerçekleştirerek sigorta kesimi için yenilikçi fikirleri aradı. 13 Eylül – 15 Ekim tarihlerinde alınan müracaatlar ortasında yapılan komite değerlendirmesinin akabinde 22 iştirakçi finale kaldı.  8 ekipten oluşan 22 yarışmacı iki gün boyunca süren çalışmalar ve şirket içi ve dışı mentorların takviyesiyle fikirlerini geliştirdi.  İkinci günün sonunda iştirakçiler, Neova Sigorta Teknoloji ve Inovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslıhan Çandır, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Vazifelisi Prof. Dr. Fatih Alagöz, Neova İştirak Sigorta Teknik, Hasar ve Reasüranstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem Salih Çelen, Neova İştirak Sigorta Dijital Kanallar Dijital Pazarlama ve Bankasüranstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı  Sami Kaya, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fintech İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı ve Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve GESİD İdare Konseyi Lideri Doç. Dr. Hakan Özcan’dan oluşan heyete proje sunumlarını gerçekleştirdiler. Heyet değerlendirmesi sonucu kazananların belirlendiği aktiflik, ödül ve kapanış merasimiyle sona erdi. 

 

Değerlendirme sonucu, geleneksel sigorta modellerini kökten değiştirerek, müşterilere daha adil, esnek ve uygun maliyetli bir sigorta tecrübesi sunmayı amaçlayan Innosure projesi birinci olarak 20 bin TL’nin sahibi oldu. 15 bin TL mükafatın sahibi olan ikinci proje ise sigorta kesiminde Eksik Sigorta’nın acente, müşteri ve sigorta şirketi tarafından sürdürülebilir biçimde yönetilmesini sağlamayı amaçlayan Eksik Sigorta Dedektifi olurken, 10 bin TL’lik üçüncülük ödülü dijital varlıkların sigortalanabileceği son teknoloji ve inançlı bir sigortalama sisteminin oluşturulmasını amaçlayan Digitalim projesinin oldu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen