Çar. May 1st, 2024


Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte birçok tüketici, kombi seçimi için harekete geçti. Son yapılan “Kombi Tercihleri” araştırmasına nazaran, tasarım ve kullanım özelliklerin yanı sıra güç tasarrufu ve etraf şuuru üzere hususlar da artık kombi seçimlerinin temel belirleyicileri haline geldi. 

Araştırmaya nazaran bayan ve erkeklerin kombide aradığı özelliklerde ortak nokta kalite ve dayanıklılık olurken, bayanlar kombi seçiminde en çok teknoloji ve inovasyona, erkekler ise marka prestijine dikkat ediyor. “Kombim akıllı olsun” diyen genç kuşak ise yeni alacakları aygıtta teknoloji ve inovasyonu ön planda tutuyor.  

Hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönmesiyle birlikte birçok tüketici ömür alanlarının sıcaklığını muhafaza planlarını hızlandırdı. DORinsight tarafından Marketing Türkiye için gerçekleştirilen “Kombi Tercihleri” araştırmasına nazaran tüketiciler soğuk bir kışa ekonomik bir hazırlık yapmak için harekete geçti. 

 

KOMBİ SEÇİMLERİNDE KALİTE VE DAYANIKLILIK ÖN PLANDA

Yaş, cinsiyet ve gelir seviyesine nazaran tercihlerin ayrıntılıca incelendiği araştırmada, tüketicilerin yeni kombi seçiminde dikkat ettiği özellikler soruldu. Hayat alanlarının “Demirbaşı” olarak görülen kombilerde seçim kriterleri değişti. Mevcut kombilerinden şad olmayan yahut eski kombilerini değiştirmek isteyen tüketiciler, yeni kombi seçiminde en çok kalite ve dayanıklılığa ehemmiyet veriyor.

 

DEMİRDÖKÜM AÇIK ORTA LİDER

Araştırmaya katılanlar ortasında, kalite ve dayanıklılık (yüzde 83), servis ve takviye (yüzde 62) ile güç verimliliği (yüzde 58) en kıymetli faktörler olarak belirtildi. Bununla birlikte, fiyat/performans istikrarı (yüzde 46), teknoloji/inovasyon (yüzde 44) ve marka prestiji (yüzde 41) da tüketicilerin karar verirken dikkate aldığı öteki kriterler ortasında yer aldı. Araştırma sonuçlarına nazaran Türkiye’nin birinci kombi ve birinci yoğuşmalı kombi üreticisi DemirDöküm, bu yıl da kombi tercihinde yüzde 24’lük bir oranla açık orta liderliğe devam etti.

 

ENERJİ TASARRUFU VE ETRAF ŞUURU TEMEL BELİRLEYİCİ KRİTER

Tasarım ve kullanım özelliklerin yanı sıra güç tasarrufu ve etraf şuuru mevzuları da artık kombi seçimlerinin temel belirleyicileri haline geldi. Tüketiciler, yeni kombilerinin etraf dostu ve güç tasarruflu olmasına büyük kıymet veriyor. 

 

KADINLAR TEKNOLOJİYE ERKEKLER MARKA PRESTİJİNE DİKKAT EDİYOR

Yaşam alanlarında tüketicisine en az 10 yıl eşlik eden kombilerin bayanlar ve erkekler tarafındaki seçim kriterleri de araştırma dataları ortasında yer aldı. Kalite ve dayanıklılık hem bayanlar hem erkeklerin ortak tercihi olurken, güç verimliliği, servis, dayanak, üreticinin pazar hissesi ile fiyat-performans istikrarı de ön plana çıktı. Bayanlar kombi seçiminde teknoloji/inovasyon, referans ve kullanıcı tecrübesine dikkat ederken, erkekler ise marka prestijine, eserin sertifikalarına ve sahip olduğu evraklara dikkat ediyor.

 

GENÇLERİN TERCİHİ AKILLI KOMBİDEN YANA

Araştırmaya katılan gençler ise “kombim de akıllı olsun” diyor. Genç jenerasyon, akıllı termostatlar ve uzaktan erişim üzere çağdaş özelliklere daha fazla ilgi gösteriyor. Kombilerinin akıllı konut sistemleriyle uyumlu olmasını isteyen gençlerin yüzde 78’i teknoloji ve inovasyona daha fazla değer veriyor. 35-44 yaş aralığındaki iştirakçiler ise güç verimliliğini ön planda tutuyor. 

Gelir seviyesine nazaran kombi tercihlerine bakıldığındaysa düşük ve orta gelir kümesindeki iştirakçilerin birinci kriter olarak fiyatı işaret ettiği; güç tasarrufu ve uzaktan erişim üzere özelliklerin ikinci planda tutulduğu gözlemleniyor. Orta gelir düzeyindeki iştirakçiler ise dayanıklılık ve kaliteye dikkat ederken, yüksek gelir seviyesindeki iştirakçiler teknoloji ile inovasyona daha fazla kıymet veriyor.

 

ISITMADA AKILLI TASARRUF DÖNEMİ

Türkiye’nin birinci kombi ve birinci yoğuşmalı kombi üreticisi olan DemirDöküm, ödüllü vintomiX, ademiX, isomiX, nitromiX ve atromiX modellerinden oluşan kombi ailesi ve akıllı oda termostatları ile kullanıcısına yüksek sezonsal verimlilik vadediyor. Türkiye’nin 140’ıncı Ar-Ge merkezinin yer aldığı Bozüyük Fabrikası’nda farklı metrekareli konutlar için en ülkü kapasite seçeneklerine sahip eserleri geliştiren şirket, akıllı eserleriyle güç sarfiyatını kullanıcı inisiyatifine bırakmıyor. DemirDöküm, kombilerle birlikte kullanımı son yıllarda süratle artan oda termostatı eser kümesi ve panel radyatör ailesi ile hayat alanlarındaki konforu artırıyor. Şirket ısıtma ve soğutmada tüketici muhtaçlıklarını kombiden ısı pompasına, panel radyatörden şofbene, termosifondan yoğuşmalı kazana, klimadan, VRF sistemleri, oda termostatı, elektrikli su ısıtıcılarına kadar geniş bir eser yelpazesiyle karşılıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen