Cts. May 11th, 2024


SSO’NUN ŞİRKETLERE SAĞLADIĞI 4 FAYDA

 

VERİMLİLİĞİ VE GÜVENLİĞİ ARTIRAN SSO’NUN 

ŞİRKETLERE SAĞLADIĞI 4 FAYDA

 

Günümüzde birçok fonksiyona sahip olan çevrimiçi platformlar, alışverişten bürokratik hizmetlere, toplumsal etkileşimden eğitime kadar birçok alanda bireylerin hayatını kolaylaştıran tahliller sunuyor. Bu tıp hizmetler için kullanıcı girişi ve parola talep eden çevrimiçi platformlar, inançlı internet kullanımı için risk oluşturabiliyor. Tek bir kimlik bilgisi ile kullanıcıların tüm platformlara giriş yapmasına imkan tanıyan tek oturum açma (SSO), kimlik doğrulama sürecini kolay ve inançlı bir hale getirebiliyor. Giriş yapılan her platformun, arkasında çerezler bıraktığını ve bunun verimsizliğe yol açtığını söz eden bütünleşik siber güvenlik alanında global bir önder olan WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, SSO’nun şirketlere sağladığı 4 faydayı paylaşıyor.

 

Günlük ömrün bir kesimi olan çevrimiçi platformlar, veri toplamak ve şahsileştirilmiş hizmetler sunabilmek maksadıyla kullanıcılardan giriş bilgisi ve parola talep ediyor. Her platformun kimlik bilgisi istemesi nedeniyle hesaplar ortasında parola karmaşıklığına yol açan bu durum şirketler için güvenlik, vakit ve mali açıdan verimsizliğe yol açıyor. Tek bir kimlik bilgisi seti kullanarak çeşitli uygulamalara ve hizmetlere ulaşmayı mümkün kılan tek oturum açma (SSO), kullanıcıların her platformda kimlik bilgilerini hatırlama zorunluluğunu ortadan kaldırarak kolay ve inançlı erişime imkan tanıyor. SSO’nun kullanıcı erişim müsaadeleri üzerinde tam nezaret ve denetim sağladığını belirten bütünleşik siber güvenlik alanında global bir başkan olan WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, “Hatırlanmayan şifrelerden kaynaklı vakit kayıplarının ve bir parolanın açığa çıkmasıyla öbür hesapları tehlikeye atan taarruzların önüne geçen SSO, işletme ve çalışan bilgilerini teminat altına alarak verimliliği artırıyor ve finansal tasarruf sağlıyor.” açıklamasında bulunarak SSO’nun şirketlere sağladığı 4 faydayı paylaşıyor.

 

1. Çalışan ve BT Verimliliğinde Artış: Tek bir parola ile birden fazla uygulamaya erişim müsaadesi vermek, kullanıcıların daha fazla parolayı hatırlama ve yönetme muhtaçlığını ortadan kaldırarak vakit ve iş gücünden tasarruf sağlıyor. SSO, ayrıyeten parola yardımı gereksinimini azaltarak, tüm uygulamalara süratli ve kolay erişimi mümkün kılıyor.

 

2. Maliyet Tasarrufu: Birleşik Krallık’ın saygın danışmanlık şirketi Forrester Research’ün bilgilerine nazaran, her bir çalışanın parola sıfırlaması şirketlere 70 dolara mal oluyor. Benzeri halde Gartner analistleri, yardım masasına yapılan davetlerin %40’ının şifreler ve sıfırlamalarla ilgili olduğuna dikkat çekiyor. SSO tahlili, mevcut maliyetlerin bir kısmını azaltmaya yardımcı olabiliyor.

 

3. Daha Az Parola Yorgunluğu ve Daha Güçlü Güvenlik: Her hesap için eşsiz parolalar oluşturmak kıymetli bir güvenlik tedbiri sağlıyor fakat uygulanması sıkıntı olabiliyor. Kullanıcılar her hesap için karmaşık ve farklı parolalar hatırlamak zorunda kalıyor. Bu da unutkanlığa, parolanın farklı bir hesapta yine kullanılmasına ve başka güvenlik açıklarına yol açabiliyor. Parola yorgunluğunu azaltan SSO, kullanıcı tecrübesini güzelleştirmeye dayanak sağlayarak, kullanıcıların şifrelerini paylaşma yahut tekrar kullanma riskini azaltarak güvenliği güçlendiriyor.

 

4. Güzelleştirilmiş Yasal Uyumluluk Duruşu: SSO; MFA, erişim kontrolü ve otomatik oturum kapatma üzere tesirli erişim denetimleri sağlayarak GDPR, HIPAA ve PCI DSS üzere güvenlik düzenleme gerekliliklerine uyulmasına yardımcı oluyor. Bu denetimler hassas bilgilerin korunmasına ve yasal gerekliliklere uyulmasına dayanak sağlıyor.

 

SSO stratejisinin başarılı olması için özel muhtaçlıkları karşılayacak gerçek tahlilin tespit edilmesi değer taşıyor. SSO ve kullanıcı kimlik doğrulama tecrübesinde oynadığı rol hakkında daha fazla bilgi edinmek için AuthPoint Total Identity Security deneme sürümünü talep edebilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen