Cum. May 3rd, 2024

iPhone 15 serisi tantılalı çok uzun bir süre olmadı. Ancak şimdiden iPhone 16 söylentileri ortalıkta dolaşmaya başladı bile. Bildiğiniz gibi yeni seri, devrimsel bir yenilik sunmadı. Hatta Pro ve Pro Max dışındaki modellere çok büyük bir yenilik bile getirmedi. Şimdiyse gelecek yılki modellerin de aynı şekilde önemli bir yenilik getirmeyeceği söyleniyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, Power On bülteninde iPhone 16’nın donanımında önemli bir gelişme olmayacağını söylüyor. Gurman, bir sonraki iPhone’da çok fazla cezbedici özellik olmayacağı için, iOS 18 ile Apple’ın üretken yapay zeka özellikleriyle oyunu nasıl hızlandırmayı planladığını anlattı.

Gurman, paylaştığı yazıda şunları dile getirdi: “Apple’ın yeni nesil yazılımı her zamankinden daha da önemli. Şirket, üretken yapay zeka alanında Google ve OpenAI’yi yakalayabilmek için mücadele veriyor ve iOS 18 bu teknolojiyi iPhone’a getirmeye hazırlanıyor. Ayrıca iOS güncellemesinin ekstra etkileyici olması lazım çünkü iPhone 16’nın donanımında önümüzdeki yıl önemli bir gelişme olmayacak.

Bununla birlikte, iPhone 15 almak yerine iPhone 16’yı bekleyenler için de bir mesaj var. İster normal ister Pro model olsun, iPhone 16 beklemeye değecek bir yenilik sunmayacak.

Apple, Pro modellerinde paslanmaz çelik yerine titanyum kullanarak yeni telefonları daha hafif hale getirdi. Smart HDR 5 sayesinde kameralar da daha iyi ve yeni USB-C bağlantı noktası iPhone kullanıcıları için yeni özelliklerin kilidini açıyor. Pro Max versiyonu ile 5x optik zoom’un kilidini bile açabilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen