Per. May 2nd, 2024


Kent tarihi ve kültürünün tanıtımı ile kent ömrüne dair pratik ve teorik bilgi birikiminin güncellenmesi, özgün makalelerle desteklenerek lokal idare uygulamalarının istifadesine sunulmasını hedefleyen “Şura Akademi Kent Araştırmaları Dergisi”nin 4. sayısı yayınlandı. Mecmuanın bu sayısında tarım teması ele alındı.

 

TURİZM, AKILLI KENTLER, SPOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Araştırmaları ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ŞURA Kent Siyasetleri ve Araştırma Merkezi’nin yeni bilimsel yayını Şura Akademi mecmuasının dördüncü sayısı, kentsel hayat kalitesi standartlarının güzelleştirilmesine yönelik uygulanabilir, sürdürülebilir model projelere kaynak olacak ortak akıl içeriklerini destekleyen bilimsel bir yayın niteliği taşıyor. Mecmua birinci sayısında turizm, ikinci sayısında akıllı kentler, üçüncü sayısında spor temalarıyla hazırlanmıştı.

 

4. SAYININ TEMASI TARIM

Şura Akademi Mecmuasının ‘’tarım’’ temalı dördüncü sayısında Prof. Dr. Mehmet Ufuk Kasım ve Prof. Dr. Rezzan Kasım, Kocaeli tarımının Türkiye’deki yerine değinirken, geliştirilmesine yönelik de teklifler sunuyor. Doç. Dr. M. Nisa Mencet Yelboğa, Prof. Dr. Cengiz Sayın, F. Dilek Eryiğit ise zerzevat fidesi üretiminde meydana gelen atıkları, ekolojik ve ekonomik açıdan kıymetlendiriyor. Doç. Dr. Cemil Tölü makalesinde Kocaeli’de sürdürülebilir hayvan tarımı tekliflerinde bulunuyor. Doç. Dr. Işıl Özdemir, Kocaeli’deki meyve bahçelerine değinirken Dr. Öğr. Üyesi Ebru Özer Uyar ise Kocaeli’de Ziraî Biyoteknoloji çalışmalarını ele alıyor. Süt sığırcılığında üreticilerin karşılaştıkları sıkıntıların tahlilinin Derince ilçesi ölçeğinde gerçekleştirildiği çalışmada Dr. Bahar Aydın Can, Dr. Onur Can ve Prof. Dr. Sait Engindeniz tarım sayısının öteki katkı veren isimleri.

 

HAKEMLİ DERGİ

Kent Araştırmaları Merkezi Şura bir yıllık faaliyet devrinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde geniş iştiraklerle düzenlediği Turizm, Spor, Etraf, Tarım, Akıllı Kentler, Bayan ve Aile, Manisiz Kent Şura çalıştaylarında derlediği bilgileri, bilim ve istişare heyetinin genel değerlendirmeleriyle profesyonel editörlük süreçlerine dahil ederek sonuç raporları ve master planlarına dönüştürüyor. Şura Akademi Kent Araştırmaları mecmuası ise tüm bu etkinliklerde tabir edilen bilgi birikimini hakemli mecmua statüsüyle alanında uzman bilim insanlarının katkılarıyla kalıcı hale getiriyor. Mecmuanın içerikleri çalıştayların bahislerine nazaran belirlenmeye devam edecek. Dergiye suraakademi.org.tr web sitesinden ve Kozluk Mah. Mehmet Ali Kağıtçı Sok. No:71 İzmit/Kocaeli adresinden ulaşabilirsiniz. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen