Paz. May 12th, 2024


Sutopunda tarihi muvaffakiyet kazanan İzmir takımı gözünü finale dikti

Ata’nın kızları Avrupa sahnesinde

Avrupa kupalarında final kümesine kalan birinci Türk grubu İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Sutopu Takımı’nın rakipleri aşikâr oldu. Portekiz ve Hırvatistan temsilcileriyle karşılaşacak İzmir takımı, Cumhuriyet’in yüzüncü yılında şampiyonluk kupasını Türkiye’ye getirmeyi hedefliyor.

Tarihinde birinci sefer Avrupa sahnesine çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Sutopu Ekibi, Challenger Cup’ta karşılaştığı tüm rakiplerini farkla yenerek “Final 6” kümesine kaldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamalarının öncesinde gelen tarihi muvaffakiyetin akabinde İzmir grubunun finallerdeki rakipleri de muhakkak oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Bayan Sutopu Grubu, Challenger Cup’ta B Kümesi’nde Portekiz’den Clube Fluvial Portuense ve Hırvatistan’dan ZAVK Mladost kadroları ile karşılaşacak.

Temsilcimiz kümesini önder bitirmesi halinde A Kümesi birincisi ile final oynamaya hak kazanacak. “Final 6” karşılaşmaları 24-26 Kasım tarihlerinde yapılacak. Challenger Cup “Final 6” A Grubu’nda ise Sırbistan’dan Zenski VK Crvena Zvezda, Hırvatistan’dan VK Jadran Split ve Portekiz’den Benfica takımları birincilik için gayret edecek.

“Başkan Soyer her vakit arkamızda”

Kulübün tesis yatırımlarına ve sonrasında gelen başarılara değinen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Lideri Hakan Orhunbilge, “Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Tarihi bir muvaffakiyet var. Daha yolumuz devam ediyor. Umuyorum bu muvaffakiyet daha da büyüyecek. Buraya kolay gelinmedi. Tunç Lider ile birlikte misyona geldiğimizde su sporlarına müspet ayrımcılık yapma gayesiyle yola çıktık. Tesis yatırımı, âlâ bir tertip ve gerisinden gelen sportif muvaffakiyet bizi çok memnun ediyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 41 branşta etkin olduklarını söyleyen Hakan Orhunbilge, “70 bin çocuğa dokunuyoruz. Yetiştirici olmak istiyoruz lakin gelinen noktada yarışmacı kimliği de kazandık ve bunu kendi çocuklarımızla yaptık. Bu, spor topluluğunda kolay bir şey değil. Yetiştirici ve yarışmacı olurken de başarılı olmak çok güç bir şey. Onlarla ne kadar gurur duysak az. Hiçbir şey tesadüf değil. Planlı bir çalışmanın sonucu bu. Tunç Lider her vakit gerimizde ve elinden geldiği takviyesi sağlıyor. Biz de elimizden geldiğince İzmir’i temsil etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Hedefimizi büyüttük, finale gidiyoruz, korkmuyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Lideri Hüseyin Egeli, sutopunun İzmir’in genetiğinde olan bir spor olduğunu belirterek “Kulübümüzde 180 lisanslı atletimiz var. 12 kategoride erkek ve bayanlarda birinci ligde karşılaşmalara katılıyoruz. En üst düzeyde ligde bulunan branşız. Son 3 yıldır süren performansımız sonucunda bu yıl Challenger Cup’ta son 6’ya kaldık. Türkiye tarihinde erkekler ve bayanlar dahil olmak üzere hiçbir Avrupa kupasında son 6’ya kalınmadı. Bunu başardık, bu çok büyük bir onur bizim için. Amacımız buydu. Artık finale gidiyoruz. Elimizden geleni yapacağız, grubumuza güveniyoruz. Biz maksadımızı büyüttük. Korkmuyoruz” sözlerini kullandı.

“Finale kaldıysak kupayı almak için oynayacağız”

Tüm imkanları sağladığı için İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e teşekkür eden Antrenör Evangelos Pateros, “Türkiye’deki bayan sutopunun düzeyini Avrupa’da arttırmak istiyoruz. Challenger Cup’a katılmayı çok istedik. Muvaffakiyet gerilimi üstümüzde yoktu fakat Avrupa’ya Türkiye’de artık kimi şeylerin değiştiğini göstermek istiyorduk. Bir yabancı ve geri kalanı Türk oyuncularla yarıştık. Maksadımız katılmak ve yeterli oyun oynamaktı lakin kümesi geçmek beklediğimizden daha kolay oldu. Artık artık final kümesine gidiyoruz. Finale kaldıysak kupayı almak için oynayacağız” diye konuştu.

“Başarılar artacaktır”

Yardımcı Antrenör Soykan Üstünkar da, “İyi oynadık. Beklediğimizden daha düzgün sonuçlar aldık. Demek ki âlâ yoldayız. Umutluyum. Final oynayacağız. Türkiye bayan sutopunda bayrağı İzmir olarak taşıyoruz. Liderimizin ve yöneticilerimizin vizyonuyla bu muvaffakiyetler artarak gidecektir” dedi.

“Madalya istiyoruz, rengi neden altın olmasın?”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bayan Sutopu Kadrosu Kaptanı Kübra Kuş ise, “Hedefimiz Final 6’da elimizden gelenin en uygununu yapmak. Rakiplerimizi tahlil ederek hazırlanacağız. Madalya istiyoruz, rengi neden altın olmasın” sözlerini kullandı.

Namağlup önder bitirdi

Sutopu Bayanlar 1.Ligi’nde şampiyon olarak tarihinde birinci kere Avrupa Kupaları’na katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Çekya’nın Strakonice kentinin mesken sahipliğinde düzenlenen Challenger Cup eleme serisinde Portekiz’den Sport Lisboa Benfica’yı 19-10, İsveç’ten Jarfalla’yı 21-3 ve son maçında mesken sahibi AJF Strakonice’yi 24-11 yenerek namağlup küme önderi olmuş ve Final 6 biletini almışt

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen