Paz. Nis 28th, 2024


TAKEDA TÜRKİYE’DEN KÜRESELE BÜYÜK TRANSFER

 

 

8 yıldır Türkiye, Kanada ve ABD’de Takeda’nın üst seviye konumlarında birçok muvaffakiyete imza atan Gamze Yüceland; Gelişen ve Büyüyen Pazarlar (GEM) Lideri olarak atandı. 

Yüceland; yeni misyonunda 30 ülkeden sorumlu olacak.

 

Köklü geçmişe sahip, kıymet tabanlı ve Ar-Ge odaklı global biyofarma önderi Takeda’nın küresel tertibinde üst seviye bir atama gerçekleşti. 8 yıl evvel Takeda ailesine, Takeda Türkiye’nin Genel Müdürü olarak katılan ve daha sonra Kanada ve Amerika’da kıymetli vazifelerde bulunan Gamze Yüceland, geçtiğimiz ay Takeda Gelişen ve Büyüyen Pazarlar (GEM) Lideri olarak atandı. Stratejik bakış açısı ve güçlü liderlikleriyle Takeda Türkiye’den yurt dışındaki değerli durumlara terfi eden bayan yöneticilerden biri olan Yüceland; yeni misyonunda Asya Pasifik, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika ile Rusya’yı içeren beş geniş coğrafik bölgedeki toplam 30 ülkeyi kapsayan bölgeyi yönetecek. Dünya genelinde şimdi karşılanmamış sıhhat gereksinimleri için yeni tedaviler geliştiren Takeda; ‘önce insan’ yaklaşımı ile hastalar için manalı farklar yaratmaya yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.

Gamze Yüceland Hakkında:

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme kısmından mezun olan Gamze Yüceland, 1994-1996 yılları ortasında Dow Chemical’da çalıştı. 1996 yılında ilaç kesimine Abbott’ta adım atan Yüceland; 2008-2012 yılları ortasında Abbott Güney Avrupa Bölgesi Ticari Yöneticisi olarak Paris ve Basel’de vazife aldı. Daha sonra Türkiye’de Genel Müdürü olarak vazifesine devam eden Gamze Yüceland; 2015 yılında Takeda Türkiye’ye transfer olarak Genel Müdürlük vazifesini üstlendi. 

3 yıl boyunca Takeda’da muvaffakiyetle yürüttüğü vazifesinin akabinde 2018 yılında Kanada Ülke Müdürü olarak atanan Gamze Yüceland bu konumu ile Kanada’da Ülke Lideri olarak vazife yapan birinci Türk unvanına sahip oldu. 2021 yılında ABD Gastroenteroji İş Ünitesi Kıdemli Lider Yardımcısı vazifesini sürdüren başarılı başkan, Ağustos 2023 itibariyle merkezi Singapur’da bulunan Gelişen ve Büyüyen Pazarlar (GEM) Lideri olarak atandı. İlaç dalında 25 yılı aşkın tecrübeye sahip Gamze Yüceland; 30 ülkeye liderlik ederek sürdürülebilir büyüme amaçlarına katkı sağlayacak. 

Takeda Küresel Hakkında:

Takeda olarak, beşerler için daha sağlıklı, dünya için daha parlak bir gelecek sunmaya odaklanıyoruz. Gastroentereloji ve inflamasyon, ender hastalıklar, plazma türevli tedaviler, onkoloji, nörobilim ve aşılar dahil olmak üzere temel terapötik iş alanlarımızda ömrü değiştiren tedavileri keşfetmeyi ve sunmayı hedefliyoruz. İş ortaklarımızla birlikte, dinamik ve geniş kapsamlı araştırma programımız aracılığıyla hasta tecrübesini güzelleştirmeyi ve tedavi seçeneklerine yeni bir kapı açmayı amaçlıyoruz. Merkezi Japonya’da bulunan, “Bütünlük, Adalet, Dürüstlük ve Azim” kıymetlerimiz ışığında ilerleyen, Ar-Ge odaklı önder bir biyofarma şirketi olarak hastalara, çalışanlarımıza ve gezegene olan bağlılığımız bize rehberlik ediyor. Yaklaşık 80 ülkedeki takımımız, gayemiz doğrultusunda çalışıyor ve iki yüzyıldan fazla bir müddettir bizi biz yapan pahalarla ilerliyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen