Cts. May 18th, 2024


Teknopark İstanbul teşebbüslerinden TESU

70 Milyon TL değerlemeyle yatırım aldı

 

Teknopark İstanbul çatısı altında Türkiye’nin birinci dijital ilacını geliştiren 

Tesu Health, küresel yatırım tipi öncesinde 70 milyon TL değerlemeyle birinci yatırımını aldı.

 

 

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da yazılım teknolojileri ile hastalıkların tedavisini değiştirecek metotlar üzerinden çalışmalar yürüten ve ülkemizin birinci dijital ilacını geliştiren Tesu Health (Tesu Sıhhat Teknolojileri A.Ş.), 2024’te gerçekleştirmeyi planladığı global yatırım çeşidi öncesinde 70 milyon TL değerlemeyle birinci yatırımını aldı.

 

Yüksek yazılım teknolojilerinin bir eseri olan dijital ilaçlar, kronik hastalıkların kök nedenlerini ortadan kaldırarak ilerlemesini bilakis çeviriyor ve hastayı tedavi edebiliyor. Bilimsel bilgilere dayalı ve çok sayıda memleketler arası standardın gerekliliklerini karşılayacak formda geliştirilen dijital ilaçlar sayesinde kronik hastalıkların, kimyasal ya da biyolojik olmayan tedavi usulleri ile tedavisi mümkün oluyor. Dijital ilaçlar muhtaçlığı olan hastalara yalnızca tabip reçetesi ile verilebiliyor. 

Şeker hastalığı, obezite üzere kronik hastalıklar alanında çalışmalar yürüten TESU, geliştirdiği dijital ilaçların tesirli ve inançlı olduğunu göstermek için klinik araştırmalarla da destekliyor.

 

“Ürün gamımızı çeşitlendirirken globaldeki adımlarımızı hızlandıracağız”

 

Global yatırım cinsinin çabucak öncesinde aldıkları yatırımın değerini vurgulayan Tesu Health CEO’su Dr. Hasan Avcu, “Türkiye’den dünyaya uzanan yolda adımlarımızı bizimle tıpkı vizyona sahip ve küresel yatırımları olan deneyimli bir yatırımcıyla birlikte atıyoruz. Aldığımız yatırımla eser gamımızı çeşitlendirirken globaldeki adımlarımızı hızlandıracağız. Yurtdışı açılımımız için ömür bilimleri bölümünün kalbi sayılan Cambridge’deki yapılanma süreçlerimizi başlattık. Maksat pazarlara erişmek ve değerli bir oyuncu olmak için 2024’te küresel yatırım çeşidine çıkmayı planlıyoruz. Amacımız milyonlarca beşere çarçabuk erişebilecekleri dijital tedaviler sağlarken sıhhat sistemlerinin üzerindeki yükü de hafifletmek ve bunu başarmak için kararlıyız.” dedi.

 

“Teknopark İstanbul olarak tüm teşebbüsleri Cube Incubation’da destekliyoruz.”

 

Tesu Health takımını kutlayan Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, “Cube Incubation’da birlikte çalıştığımız teşebbüslerin dünya çapında elde ettikleri başarılardan büyük gurur duyuyoruz. Tesu Health, sıhhat teknolojileri konusunda ülkemiz ismine öncü işlere imza atıyor. Kendilerini kutluyorum. Teşebbüsler için büyüme yolunda yatırım almanın en güzel sistemlerinden biri kuluçka merkezlerinde çalışmalarını yürütebilmek. Teknopark İstanbul olarak milletlerarası yatırımcıların karşısına daha donanımlı çıkmaları için tüm girişimcilerimize gerekli dayanaklarımızı sağlıyoruz.” formunda konuştu.

 

TESU, küresel dijital ilaç şirketi olma yolunda ilerliyor

 

Dijital ilaç geliştirme süreçlerini Türkiye, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Kanada ve ABD tıbbi aygıt mevzuatlarına uygun olarak yürüten Tesu Health, eserlerini birinci olarak Türkiye, İngiltere, Kanada ve Almanya’da, akabinde da AB ülkeleri ve ABD’de hastaların ve doktorların kullanımına sunacak. 

Kısa mühlet evvel Birleşik Krallık Hükümeti ve Cambridgeshire & Peterborough Birleşik Otoritesi tarafından desteklenen Cambridge Life Sciences Market Access Programme’a seçilen Tesu Health, küresel operasyonlarını İngiltere Cambridge merkezli olarak yürütecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen