Cts. Nis 27th, 2024

TUNÇ SOYER 2019’DAKİ SEÇİM VAATLERİNİN MUVAFFAKİYET ORANINI DUYURDU

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, 2019 yılındaki seçim beyannamesinde yer alan 165 projenin 144’ünü tamamlayarak yüzde 87 muvaffakiyet oranına ulaştıklarını duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019-2023 yılları ortasındaki projelerini içeren “Söz Verdik Yaptık” kitapçığı, Lider Soyer’in İzmir’deki muvaffakiyet karnesini gösteriyor. Kitapçığın içerisinde Soyer’in seçim vaatlerinde yer almayan ancak İzmir’in gelişen gereksinimlerine yanıt vermek için Lider Soyer periyodunda hayata geçirilen 15 ek projeye dair bilgiler de bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in 2019 yılında “Cemre Projeleri” ismiyle yayınlanan seçim beyannamesinde yer alan projeler kapsamında, bugüne kadar yapılanların paylaşıldığı kitapçık tuncsoyer.com.tr adresinde yayınlandı. Kitapçıkta 7 ana gaye altında paylaşılan projeler, Lider Soyer’in vazife mühletince İzmir’deki muvaffakiyet karnesini ortaya koyuyor. Buna nazaran, vazifeye gelirken kelam verdiği 165 projenin 144’ünü tamamlayan Lider Soyer, yüzde 87 muvaffakiyet oranına sahip. COVID 19 Pandemisi, sarsıntı, global iklim krizi üzere nedenlerle İzmir’in değişen gereksinimlerine dair ürettikleri 15 ek proje olduğunun altını çizen Lider Soyer, misyon mühleti boyunca yaptıklarını ve bu çalışmaların sonuçlarını datalarla ortaya koyuyor.

Her şeyden evvel İnançlı Yaşam

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in İzmirlilere seslendiği bir giriş yazısıyla başlayan kitapçıkta birinci başlık İnançlı Hayat. Sarsıntıda konutların yıkılmadığı, vatandaşların ömrünü kaybetmediği, iklim krizi ve kuraklık üzere global meseleler karşısında dirençli bir İzmir için yapılan çok sayıda yenilikçi ve somut adımın aktarıldığı kitapçık, altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesinden ulaşım konusunda yapılan yatırımlara kadar birçok çalışmayı içeriyor. Bu projeler ortasında kooperatifçilik modeliyle büyüyen kentsel dönüşüm atılımı ve İzmir Körfezi’ndeki koku meselesini büsbütün sonlandıran Yaşayan Körfez Seferberliği dikkat çekiyor.   

“İzmir’i demir ağlarla öreceğiz”

Başkan Tunç Soyer’in “İzmir’i demir ağlarla öreceğiz” kelamı kapsamında yürüttüğü faaliyetler, kitapçığın büyük ilgiyle karşılanan başlıkları ortasında. Kitapçıkta İzmir tarihinin en büyük metro yatırımlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Tunç Soyer, 3 sınırın üretiminin birebir anda başladığını ve her geçen gün artan maliyetlere karşın bu sınırlardan ikisinin yakında hizmete açılacağını söz ediyor.

Cumhuriyetin 100. yılında 100 Cumhuriyet kalesi

Ulu Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir.” kelamından ilhamla Cumhuriyetin 100. yılında İzmir’de 100 Cumhuriyet kalesi inşa etmek için büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını kaydeden Tunç Soyer, bu yolda 3 kaleyi daha şimdiden İzmir’e kazandırdıklarını vurguluyor. İzmir’de refahı ve adaleti büyütme gayesiyle açılan Cumhuriyet kaleleri ortasında Şaşal Su Fabrikası, Bayındır Süt Fabrikası ve kentin döngüsel iktisadını büyüten İzDönüşüm Tesisi bulunuyor.

“İzmir biziz!”

Seçim periyodunda vadettiği 165 projenin 144’ünü ve değişen gereksinimlere yönelik 15 ek projeyi İzmir’e sunmanın gururunu yaşadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer şunları söyledi: “Çok gururluyuz. 2019 yılında yola çıkarken İzmir’e 165 proje kelamı vermiştik. Ülkemizde her geçen gün katlanarak artan ekonomik krize rağmen İzmir için 144 projemizi bir bir hayata geçirdik. Kelam verdik, yaptık. Bu yüzde 87 muvaffakiyet demek. İzmirliler, bunların hepsini şeffaf bir halde kitapçığımızda görebilir. Artan maliyetler ve mevzuattan kaynaklanan mahzurlar nedeniyle kelam verdiğimiz halde hayata geçiremediğimiz 7 projemiz var. Lakin seçim vaatlerimizde yer almayan 15 projeyi başlattık ve tamamladık. Yaptıklarımızla İzmir’de güvenli bir yaşamı teminat altına aldık. Bugüne kadar hiç yapılmamış ölçekte altyapı atakları başlattık. Yaşayan Körfez Seferberliği ile İzmir Körfezi’nde koku probleminin ve kirliliğin sonunu getirdik. İzmir Tarımı’nda kuraklığa ve yoksulluğa savaş açtık. Şehrimizin rahmetine, üreticimizin alın terine, gençlerimizin umutlarına sahip çıktık. Bunların hiç birisini tek başıma ben yapmadım. 4 buçuk milyon İzmirli birlikte başardık. İzmir’e daha güçlü, daha dirençli ve daha yaşanabilir bir gelecek bırakma gayemiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. İzmir’e hizmet etmekten ve onu daha hoş bir kent haline getirmekten büyük memnunluk duyuyoruz. İzmir biziz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen