Cum. May 3rd, 2024


Türk İklimlendirme Dalının global iş ortağı İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Azerbaycan’da 19-21 Ekim’de yapılan Aquatherm Bakü fuarına Ulusal İştirak tertibi düzenledi. 

Azerbaycan ve Kafkasya’nın en büyük sektörel fuarı olan Aquatherm Bakü Ulusal İştirak tertibine İSİB üyesi 10 Türk firması iştirak etti. Ayrıyeten 9 Türk firması da fuara ferdi olarak katıldı. İSİB standı Türkiye’den iştirakçilerin faal olarak kullandığı görüşmelerini ve toplantılarını gerçekleştirdiği bir yer olarak faaliyet gösterdi. 

Azerbaycan’daki tertibe İSİB’i temsilen Yönetim Heyeti Lideri Mehmet Şanal ile Yönetim Konseyi Üyesi Ali Aktaş katıldı.  

Isıtma sistemleri (kazan, brülör, kombi, radyatör ve ekipmanları), Tesisat sistemleri (vana, pompa, plastik borular, fittings, musluklar), Havalandırma ve Klima Sistemleri, Havuz sistemleri üzere yeni eserlerin sergilendiği fuarda ayrıyeten binlerce iş insanı ve uzman ortasında profesyonel görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Ticaret Müşavirleri Yakup Sefer, Ahmet Erdal ve Murat Yaman fuarın birinci günü İSİB Standını ve iştirakçi firmaların stantlarını ziyaret ederek iştirakçilerle ülke iktisadı, ticaret ve iş kuralları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Fuarın 2. günü yapılan DEİK tertibinde ise Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Dr. Cahit Bağcı’nın iştirakleriyle “Modern İnşaat Teknolojileri Alanında Türkiye – Azerbaycan İş Birliği Semineri” gerçekleştirildi. Program kapsamında İSİB ve İklimlendirme Bölümü ile ilgili olarak İSİB İdare Şurası Lideri Mehmet Şanal bir sunum gerçekleştirdi.  

Azerbaycan’da yapılan Aquatherm Bakü fuarına gerçekleştirilen Ulusal İştirak tertibinin muvaffakiyet ile geçtiğini söz eden İSİB İdare Konseyi Lideri Mehmet Şanal, ihracatçılarımız için bir pazarlama ve bağlantı köprüsü olmaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “İSİB olarak kesimimizin gelişimini ve ihracatını artırmak ismine var gücümüzle çalışıyoruz. Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın yeri, her Türk firmasında olduğu üzere bizde de farklı pozisyonda. Hem fuarda gösterdiğimiz tesirli bağlantı ve görünürlük, hem de Ulusal İştirak tertibi ile ihracatçımıza verdiğimiz takviye ile Azerbaycan’da var olan ihracat hacmimizi daha da üst çıkaracağız.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen