Paz. May 5th, 2024

Üniversite Öğrencileri İnegöl’ü Tanıyor

 

Üniversite eğitimi için farklı kentlerden İnegöl’e gelen 90 genç, kenti tanımaları ismine İnegöl Belediyesi tertibiyle rehber eşliğinde İnegöl’ü geziyor. Belediye Lideri Alper Taban, Kent Müzesi ziyaretinde bir ortaya geldiği öğrencilere; “Bizler her vakit sizin yanınızdayız” dedi.

İnegöl Belediyesi, farklı kentlerden üniversite eğitimi için İnegöl’e gelen öğrencilerin eğitim aldıkları kenti yakından tanımaları, kente alışma ve ahenk noktasında oryantasyon sürecini hızlandırmak ismine “Şehrimi Tanıyorum” ismiyle seyahatler düzenliyor. Her eğitim öğretim yılı başında gerçekleştiren ve İnegöl’e yeni gelen öğrencileri kapsayan seyahatlerin bu yılki tipi bugün yapıldı.

90 üniversite öğrencisinin katıldığı kent çeşidi sabah 09.00’da İnegöl Kent Müzesinden başladı. Devamında öğrenciler; İshakpaşa Camii ve Çarşı Bölgesi, Turgut Alp Türbesi, Kanal İnegöl, Oylat Kaplıcaları, Oylat Mağarası ve tekrar Oylat’ta şelale yolu ziyareti gerçekleştirdi.

“SİZLERİN FİKİRLERİ BİZİM İÇİN KIYMETLİ”

Rehberler eşliğinde yapılan seyahatlerin birinci durağı olan Kent Müzesinde, Belediye Lideri Alper Taban da öğrencilerle bir ortaya geldi. Burada müze ziyareti öncesi öğrencilere hitaben konuşma yapan Lider Taban, “Belediyemiz ve ilgili arkadaşlarımız sizlere yardımcı olmak için hazırlar. Ben inşallah farklı vakitlerde tekrar sizlerle oturup buluşmak istiyorum. Zira dışarıdan gelen bir göz olarak kentle ilgili intibalarınızı duymak bizim için değerli. Yalnızca buluşmaları da beklemeyelim, bizlere tüm bağlantı kanallarından ulaşıp tekliflerinizi, tenkitlerinizi, fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz” dedi.

HER VAKİT YANINIZDAYIZ

İnegöl’ün süratli büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu kaydeden Lider Taban, “Şehrimiz süratli büyüyor, gelişiyor. Göç alıyoruz. Bunlar aslında hoş şeyler ancak bir taraftan da bunlara tahlil üretmeniz gerekiyor. Gelen insanların konut muhtaçlığı var, sıhhat hizmeti, eğitim hizmeti gereksinimi var. Bunları karşılamanız gerekiyor. Sizler için de tıpkı halde. Lakin bizler her vakit sizin yanınızdayız” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen