Çar. May 15th, 2024

YAPAY ZEKA DAYANAKLI YENİ MDR HİZMETİ 

MSP’LERİN SİBER GÜVENLİK DAYANAĞINI ARTIRIYOR 

 

WATCHGUARD’IN YENİ MDR HİZMETİ 

MSP’LERİN SİBER GÜVENLİĞİNİ HIZLANDIRIYOR

 

Bütünleşik siber güvenlik alanında global bir başkan olan WatchGuard® Technologies, MSP’lere yönelik artan müşteri talebini karşılamak ve MDR’yi daha fazla erişilebilir duruma getirmek gayesiyle 7/24 siber güvenlik hizmeti sağlayan WatchGuard MDR’yi duyurdu. Yapay zeka takviyeli yeni hizmet, MSP’lerin karşılaştığı siber güvenlik uzmanı yetersizliğini ve finansman baskısını ortadan kaldırıyor. 

 

Bütünleşik siber güvenlik alanında global bir başkan olan WatchGuard® Technologies, MSP’lere yönelik artan müşteri talebini karşılamak ve siber tehditleri evvelce tespit etmek için ileri teknolojiyi kullanan MDR’nin daha fazla erişilebilir olması için 7/24 siber güvenlik hizmeti sağlayan WatchGuard MDR’yi duyurdu. Yapay zeka tarafından desteklenen yeni hizmet, siber güvenlik uzmanlarından oluşan seçkin bir takım tarafından yönetiliyor. Klasik bir güvenlik operasyon merkezi (SOC) altyapısına, gelişmiş teknolojilere yahut güvenlik uzmanlarına yatırım gerektirmeyen bu hizmet, MSP’lerin karşılaştığı siber güvenlik uzmanı yetersizliğini ve finansman baskısını ortadan kaldırıyor. 

 

Son derece özelleştirilebilir ve ölçeklenebilir olan yeni MDR hizmeti, WatchGuard’ın Bütünleşik Güvenlik Platformu mimarisini daha da güçlendirerek, MSP’lerin müşterileri için sağlam ve kapsamlı güvenlik teklifleri oluşturmalarını sağlayan WatchGuard EDR, EPDR ve Gelişmiş EPDR’nin üzerinde gelişmiş tehdit algılama ve müdahale kabiliyeti sağlıyor. Yeni MDR; WatchGuard’ın otomatik Zero-Trust uygulama hizmeti, Tehdit Avlama Hizmeti; gelişmiş güvenlik analitiği, tehdit istihbaratı ve tehditleri 7/24 izleyen, tespit eden ve yanıtlayan yetenekli siber güvenlik analistlerinden oluşan özel bir takımın dayanağıyla birlikte sunuluyor.

 

“WatchGuard MDR, Tüm Süreci İnanılmaz Derecede Kolay Hale Getirdi”

 

WatchGuard’ın yeni tahlili ile MDR’nin hudut tanımayan potansiyelinden zahmetsizce yararlandıklarını belirten ZTek Solutions Lideri Raul Zayas “ Müşterilere katma kıymetli hizmet sunmamızı sağlayan MSP, işimize tesirli bir halde harika güç kattı. Çağdaş bir SOC oluşturma yükümüzü ortadan kaldıran WatchGuard MDR, gelişen siber tehditlere karşı esnek bir savunma sağlamak için müşterilerimizin en çok muhtaçlık duyduğu, bölüm önderi siber uzmanlar tarafından desteklenen birinci sınıf, kapsamlı siber güvenlik marifetimizi hızlandırdı. WatchGuard, birebir vakitte çağın ilerisinde kalmamızı sağlamak için Bütünleşik Güvenlik Platformu mimarisi sayesinde tüm bu süreci inanılmaz derecede kolay hale getirdi.” sözlerini kullandı.

 

Müşteri Bağlarımız İçin Diğer Bir Kilometre Taşı Oluşturuyor”

 

WatchGuard’ın yeni hizmeti hakkında açıklamalarda bulunan WatchGuard Technologies eser müdürü Andrew Young, “%100 kanal odaklı bir şirket olarak, MSP ortaklarımızın kendi SOC’lerini kurma masrafı olmadan ya da siber güvenlik yetenekleri bulma konusunda karşılaştıkları zorluklara yenilerini eklemeden işlerini büyütmelerine imkan tanıyacak kurumsal sınıf bir MDR tahlili sunmak istedik. MSP topluluğumuzu desteklemeye kendimizi adadık ve WatchGuard MDR’nin piyasaya sürülmesi, ortaklarımızla kurduğumuz uzun vadeli sağlam alakalarda bir öbür kilometre taşını temsil ediyor. Bu hizmet, MSP’lerin yönetilen güvenlik hizmetleri sunmak için mevcut giriş mahzurlarını aşmalarına yardımcı olmakla kalmıyor, tıpkı vakitte onlar için özel olarak oluşturduğumuz yenilikçi bir fırsattan yararlanmalarına imkan tanıyor.” dedi.

 

WatchGuard MDR’nin Temel Özellikleri ve Avantajları

• 7/24 Uç Nokta Aktifliği İzleme ve Bilgi Toplama: WatchGuard’ın çağdaş SOC’sinde WatchGuard EPDR yahut Advanced EPDR tarafından yakalanan olay bilgilerini kullanarak gerçek vakitli ve geriye dönük izleme sağlıyor.

• 7/24 Proaktif Avcılık ve Tespit: WatchGuard’ın MDR tehdit avcıları uç noktalarda gizlenen tehditleri ararken, hücum göstergelerini belirlemek için yapay zeka, makine tahsili ve başka gelişmiş teknikleri kullanarak tehditleri tespit ediyor ve ortadan kaldırma mühletini kısaltıyor.

• 7/24 Araştırma ve Doğrulama: WatchGuard MDR, uzmanların olayları süratli bir formda araştırıp, doğrulamasına yardımcı olarak potansiyel tehditlerin tesirini en aza indiriyor.

• Anında Olay Bildirimi: MSP’lerin muhtemel bir tehdit durumunda anında harekete geçebilmeleri için etkilenen aygıtlar ve kullanılan taktikler üzere değerli bilgilerle süratli geri bildirim sağlanıyor.

• Zarar Azaltma Seçenekleri ve Düzgünleştirme Yönergeleri: WatchGuard MDR, MSP’lere işletmeleri için en uygun stratejiyi seçme esnekliği sağlamak için kullanılıyor. Bir taarruzun nasıl denetim altına alınacağı, izlerinin nasıl silineceği, dataların nasıl geri yükleneceği, güvenlik açıklarının nasıl kapatılacağı ve ek denetimlerin nasıl kurulacağı üzere birçok hususta WatchGuard uzmanlarının rehberliğinde kendi gruplarına güvenme imkanı sunuyor.

• Haftalık Güvenlik Sıhhat Durumu Raporu ve Aylık Faaliyet Raporlaması: Hizmet sağlayıcıların, müşterilerin MDR hizmetleriyle daha yeterli etkileşim kurması ve süreç boyunca kıymetli geri bildirimler sağlaması için özelleştirebilecekleri güvenlik durumları hakkında tertipli raporlar sunarak müşterilerle inanç oluşturmaya yardımcı oluyor. 

WatchGuard MDR hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen