Sal. Nis 30th, 2024


Yaratıcı Sanayilerin Gücü “RED: 100” Standı ile Maslak’ta Buluşuyor

42 ve Artful Living iş birliğinde gerçekleşen “RED: 100” standı, Maslak’ın kalbinde Cumhuriyet’in 100. yılını “100 Yılın Aşkıyla” kutluyor. Küratörlüğünü Ali Bakova’nın üstlendiği stant, Maslak Atatürk Oto Sanayi’deki yaratıcı topluluğun, 30 sanatkarın ve tasarımcının 100’e yakın yapıtını bir ortaya getiriyor. Stant, Türkiye’nin yaratıcı sanayisinin coğrafyasındaki tesirini, farklı disiplinlerdeki yapıtlarıyla izleyiciye sunarak, sanat ve dizaynın bu bölgedeki dönüşümünü gözler önüne seriyor. Ali Bakova’nın küratöryal metni ise, gelecekteki dizaynların periferilerden yayılacağı heyecan verici bir manifesto sunuyor. “RED: 100”, sanat ve dizaynın bir ortaya geldiği birlikte yapma kültürünü yansıtarak, Maslak’taki yaratıcı potansiyeli sergileyerek paylaşma temelini oluşturuyor.

 

  Sırf Maslak’ın değil sanatın da kalbinde yer alan 42, Artful Living iş birliğiyle düzenlenen “RED: 100” standını 27 Ekim-25 Kasım 2023 tarihleri ortasında ziyaretçileri ile buluşturuyor. Küratörlüğünü Ali Bakova’nın üstlendiği stant, Cumhuriyet’in 100. yılını “100 Yılın Aşkıyla” temasıyla kutlama emelini taşıyor. Bu özel aktiflik serisi, ülkenin mozaik yapısının bir örneği olan Maslak’ta sanat ve dizaynın buluşmasını simgeliyor. “RED: 100” standı, bu enerjiyi daha da güçlendirmeyi amaçlayarak, farklı disiplinlerden sanatseverleri bir ortaya getirerek 25 Kasım’a kadar ziyaretçileri büyülemeye devam edecek.

 

“RED:100″ Standı, Türkiye’nin Güçlü Sanat Mirasını 30 Sanatçı ve Tasarımcının Gözünden Keşfe Davet Ediyor”

 

 Türkiye’nin çeşitli ve renkli coğrafyasından yola çıkan, özgün işler üreten yaratıcı sanayinin sanatkarları ve zanaatkarları nasıl etkilediğinin röntgenini çekmeyi hedefleyen “RED:100” Standı; Ahmet Aydın Atmaca, Ali Bakova, Alp Tuğan, Axi, Barış Cihanoğlu, Burak Oral, Can Yalman, Cihan Erkılıç, Ebru Yolver, Ela Tugay, Hakan Ersiz, HurdaHane, Hüseyin Arda, Kerem Okkay, Kerim Kılıçarslan, Mehmet Bayer, Muammer Yanmaz, Neslihan Pala, Nevin Taşkıran, Ömer Emre Yavuz, Osman Yaldır, Pınar Şahin, Pınar Yolaçan, Serdar Kaynak, Serhan Gürkan, Serkan Bilir, Taner Şekercioğlu, Tuğçe Arıöz, Tunçhan Kalkan, Yiğit Aral’ın fotoğraf, heykel, fotoğraf, dijital medya ve yeni medya üzere farklı disiplinlerdeki çalışmalarını yaratıcı sanayinin bu coğrafyadaki iz bırakan sanat anlayışını yansıtma gayesi güderek, izleyicilere eşsiz bir sanat tecrübesi sunuyor. “RED: 100”, sanatseverleri farklı dünyalara taşıyarak, her yapıtın arkasındaki hikayeleri ve yaratıcı süreçleri keşfetmeye davet ediyor.

 

“Ali Bakova: “RED: 100”, Toplumsal Bağlamda ve Geçmişle Kontaklı Bir Sanat Yolculuğu”

 

 “RED: 100” standının Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle düzenlenen “100 Yılın Aşkıyla” temalı programa nasıl bir katkı sağlayacağına dair kanıları ve standın toplumsal bağlamdaki kıymetini vurgulayan standın küratörü Ali Bakova’nın geçmişteki standı ile yeni stant ortasındaki ilişkiyi “Kolektif oluşumların yarattığı çeşitliliği, alanlarında getirdiği yenilikleri, ‘gelecek’ olana verdiği ipuçlarını hem örgütleyen, hem de savunan birisi olarak en temel bütünlüğümüz “ pre-Covid – Covid – post-Covid “ diye isimlendirdiğim, yakınen yaşadığımız kuvvetli sürecin biz de bıraktığı kalıntılar. Buradaki en temel birlikteliğimiz, bağımsız sanatkarlar ile bir stant açma fikrimin kabul görmesi, yani galerisiz sanatkarlar. Bu bana şu özgürlüğü getiriyor hem bir “Yeddiemin: Küratör” olarak hem de standımıza katılan bütün sanatkarlarla ticari bir galerici bağımın olmaması, arkadaş/dost olmamız ve bize bu imkânı sunan 42 ile olan yakın komşuluk bağlarımız. 100 metre ötede üretilen bir sanat yapıtının 100 metre ötede sergilenmesi aslında sanayi usta, esnaf, sanatçı, dizayncı kolektif örgütlenmesini çok samimi bir halde yakından hissettiriyor.” kelamları ile açıklıyor.

 

“RED: 100 Standı, Cumhuriyet’in 100. Yılına Özel Mozaik Bir Sanat Tecrübesi Sunuyor”

 

 RED: 100 standı, 42’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak düzenlediği “100 Yılın Aşkıyla” temalı program ile sanat severleri sergiye davet ediyor. Küratör Ali Bakova, standın Cumhuriyet’in 100. yılına nasıl bir iz bırakacağını şu sözlerle tabir ediyor: “Ben Yeddiemin’liğini yaptığım bütün sergilerimde, Venedik Tasarım Bienali olsun, İstanbul Design Week olsun, İstanbul Çok-Çok olsun, Birinci in Milan olsun daima vaktin röntgenini çekmeye çalışmıştım, uzaktan gitgide yakınlaşmakta olan şeylerin casusu olmaya çabaladım. ‘RED: 100’ standımızda tekrar bir mozaik olduğumuzu, tekrar bir potada eridiğimizin röntgenini çekmeye çalışacağım.” Bu özel stant, sanatseverlere ülkenin çeşitli coğrafyalarından gelen 30 sanatçı ve tasarımcının eserleri aracılığıyla eşsiz bir sanat tecrübesi sunuyor. Stant, 25 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak. Sanatın bu özel buluşmasında, izleyicilerle paylaşılan hikayeler, yaratıcı süreçler ve Cumhuriyet’in 100. yılına özel tasarlanmış yapıtlarla bir ortaya gelerek unutulmaz bir tecrübe yaşatmayı amaçlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen