Per. May 2nd, 2024


Yemeksepeti, ‘Baklava’ Projesiyle The Hammers Awards’ta Üç Altın Ödül Aldı

 

Yemeksepeti, itibarlı The Hammers Awards ödül programında, üç farklı kategoride birinci oldu. Yemeksepeti toplumsal medya grubu, “Baklava” projesiyle, “En Uygun Gerçek Vakitli Pazarlama Bağlantısı Takımı”, “En Âlâ Toplumsal Medya Takımı” ve “Etkileşimde Fark Yaratanlar” kısımlarında Altın ödül kazandı.

 

Türkiye’de süratli ticaretin öncü markası Yemeksepeti, Türkiye’nin en itibarlı pazarlama ödül programları ortasında yer alan The Hammers Awards’ta 3 Altın mükafata layık görüldü. Bu başarıda hisse sahibi olan “Baklava” projesi, şirketin toplumsal medya ve gerçek vakitli pazarlama yeteneklerini gözler önüne serdi.

Diğer birçok yarışın bilakis, mükafatın takıma verildiği ve bu sayede projeden bağımsız olarak takımın motivasyonunu artırmayı amaçlayan The Hammers Awards’ta Yemeksepeti’nin bu mükafatları alması, şirketin grup çalışmasına ve yaratıcılığına verdiği pahası gösteriyor.

Bu büyük muvaffakiyetin kutlandığı ödül merasimi, 24 Ekim’de Wyndham Grand İstanbul Levent’te, Meetup Istanbul kapsamında gerçekleştirildi. Yemeksepeti’nin kazandığı bu mükafatlar, şirketin kesimdeki faal ve başarılı çalışmalarını bir sefer daha kanıtlamış oldu.

 

Ödülleri “Baklava” projesi getirdi

Yemeksepeti’nin The Hammers Awards’ta kazandığı üç ödül, şirketin yaratıcı ve etkileşim odaklı çalışmalarını bir defa daha perçinledi. Mükafatların ardında ise toplumsal medya takımının hayata geçirdiği “Baklava” projesi yer alıyor. Bu proje, bir Twitter kullanıcısının Eyüp’te bir kaldırım taşını baklavaya benzetmesiyle başladı ve Yemeksepeti grubunun süratli aksiyonları sayesinde viral bir kampanyaya dönüştü. 

Taşı “Baklava81” koduyla etiketleyerek gerçek vakitli ve gerilla pazarlama ögelerini bir ortaya getiren Yemeksepeti, bu fırsatı kıymetlendirerek indirim kuponu da ekledi ve böylelikle performans pazarlamasını da işin içine katmış oldu. Bu süratli ve yaratıcı entegrasyon, 20.000 kuponun iki gün içinde tükenmesi ve milyonlarca şahsa ulaşılmasını sağladı. Projeye Twitter’da başlanıp, Instagram ve TikTok’ta da devam edilerek tesir alanı genişletildi. Yaratıcı ve süratli adımlar sayesinde, baklava siparişlerinde iki günde yüzde 200’ü aşkın bir artış yaşandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen