Cum. May 3rd, 2024

Apple yeni M3 MacBook Pro ailesini geçtiğimiz günlerde tanıttı. Cupertino, üç yonga seti seçeneği ve iki farklı boyutla bu makineleri satın almak isteyebilecek müşteri yelpazesini genişletiyor. Daha önce MacBook Pro’lar giriş seviyesi seçenekler ve üst düzey modeller olarak ikiye ayırırken, şimdi neredeyse aynı görünüyorlar.

İşte yeni Macbook Pro modelleri arasındaki benzerlikler ve farklılıklar…

Tasarım ve Bağlantı Noktaları

M1 Pro/Max veya M2 Pro/Max MacBook Pro’dan geçiş yapanlar M3 modellerinde de aynı özellikleri bulabilecek. ProMotion, miniLED ekran, altı hoparlör, 1080p FaceTime kamera gibi özellikler tüm versiyonlar için aynı.

Bununla birlikte, ekran 600 nit parlaklığa sahip. M3 Pro ve M3 Max almak isteyenler gümüş ve yeni uzay siyahı seçenekleri arasında seçim yapabilirken, M3 almak isteyenler klasik uzay grisi ve gümüş arasında seçim yapmak zorunda kalacak.

Son olarak, bağlantı noktalarındaki temel fark, Apple’ın M3 MacBook Pro için yalnızca iki Thunderbolt bağlantı noktası sunması. M3 Pro ve M3 Max ile gelen modellerde üç bağlantı noktası bulunuyor.

M3 Çip Farklılıkları

3 nanometre teknolojisi üzerine inşa edilen ve tamamen yeni bir GPU mimarisine sahip olan yepyeni M3 yongaları, eskisinden daha fazla performans ve yetenek sunuyor. Donanım hızlandırmalı ışın izleme ve dinamik önbellekleme gibi özellikler tüm modellerde mevcut. Bununla birlikte, birkaç farklılık göze çarpıyor.

14 inç MacBook Pro seçenekleri her üç çipi de barındırıyor, ancak 16 inç seçeneği yalnızca M3 Pro ve M3 Max ile yapılandırılabiliyor.

  • M3’teki CPU ve GPU, M2’den %20 daha hızlı.
  • M3 Pro’daki CPU ve GPU, M2 Pro’dan %10 daha hızlı.
  • M3 Max üzerindeki CPU, M2 Max’e göre %50 daha hızlıdır ve GPU %20 daha hızlı.
  • M3 MacBook Pro bir harici ekranı, M3 Pro iki harici ekranı ve M3 Max dört harici ekranı destekliyor.

Batarya ve Fiyatlandırma

Apple, M3 MacBook Pro’nun 22 saate kadar Apple TV yayını yapabildiğini, 14 inçlik modelin 18 saate kadar, 16 inçlik seçeneğin ise 22 saate kadar pil ömrüne sahip olduğunu söylüyor. Yeni Mac’lerin başlangıç fiyatları ise şöyle:

  • M3 MacBook Pro 14″, 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı ile 1.599 dolar.
  • M3 Pro MacBook Pro 14″, 18 GB RAM ve 512 GB depolama alanı ile 1.999 dolar.
  • M3 Pro MacBook Pro 16″, 36 GB RAM ve 1 TB depolama alanı ile 2.499 dolar.

Geçiş Yapmaya Değer mi?

Sadece en iyi dış özellikleri (miniLED, ProMotion, endüstriyel tasarım, SD ve HDMI için ekstra bağlantı noktaları) istiyorsanız, temel model bir MacBook Pro veya MacBook Air’den M3 seçeneğine yapacağınız yükseltme doğru olacaktır.

Bir Intel Mac’ten geçiş yapıyorsanız veya M1 Pro/Max’ten yükseltme yapıyorsanız, yalnızca daha fazla pil ömrüne sahip daha büyük bir ekran istiyorsanız veya daha kompakt bir deneyim istiyorsanız iyi düşünmelisiniz. Şayet 14 inçlik bir M3 Max modeli seçerseniz, bu çip daha fazla güç gerektirdiğinden pil ömrü hızlı tükenebilir.

Yeni Mac’ler şu anda ön siparişe açık ve 7 Kasım’da müşterilere gönderilmeye başlanacak. Bu arada elbette hepsi en yeni işletim sistemi olan macOS Sonoma‘yı çalıştırıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen