Cum. May 3rd, 2024


Huawei’in bulut bilişim servisleri platformu ‘Huawei Cloud’, CNEC (Cloud Native Seçkine Club) global çeşidi kapsamında, 100’den fazla bilişim uzmanını Türkiye’de buluşturan kıymetli bir aktifliğe imza attı. Huawei Cloud CNEC Doruğu, 19 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirildi. 

‘Huawei Cloud’ bulut bilişim servisleri global olarak büyümeye devam ederken, ülkemizdeki yatırımlarını ve aktifliğini de artırmaya da devam diyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de resmi olarak hayata geçen ‘Huawei Cloud’, memleketler arası tanıtım cinsinin devamı niteliğindeki aktiflik kapsamında, Huawei Cloud CNEC Zirvesi’ni İstanbul’da gerçekleştirildi. 

Zirveye, bulut bilişimde uzmanlaşmış 100’den fazla teknoloji profesyoneli katıldı. Tepe kapsamında en şimdiki bulut teknolojileri iştirakçilerle paylaşılırken, endüstriyel bulut uygulamaları ve dalın geleceği de masaya yatırılan mevzular ortasındaydı. Global bulut lokal platform olarak konumlanan Cloud Native Seçkine Club’ın (CNEC) Türkiye şubesi ‘Huawei Cloud’ ve ‘Cloud Native Computing Foundation (CNCF)’ iş birliğiyle Temmuz 2023’te kuruldu.

Huawei Public Cloud Servisleri İş Kümesi Lideri Gao Jianghai, doruğun açılış konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Huawei Cloud, ‘Everything as a Service’ stratejisini muvaffakiyetle uygulamaya devam ediyor. ‘Huawei Cloud’, günden güne artan Ar-Ge yatırımlarıyla birlikte, birçok farklı sanayiyi desteklerken, kesimlerin gereksinimlerini da tahlil ediyor ve müşterilerine bu bakış açısıyla hizmet vermeyi sürdürürken, kurumsal mükemmelliğe ulaşmak için, bulut altyapısında (cloud foundation) akıllı bir dünya oluşturmak üzere de kararlılıkla çalışıyor. Huawei Cloud, Türkiye’nin dijital iktisadını bulut mahallî teknolojilerle daha fazla desteklemek üzere, müşterileri ve iş ortaklarıyla birlikte çalışıyor.”

 

Türkiye bulut pazarında yeni devir: Huawei, bulut kategorisindeki uzmanlığını Türkiye’ye taşıyor

Huawei Cloud Avrupa Lideri Tim Tao konuşmasında, “Huawei Cloud olarak dijital dönüşüm alanındaki deneyimlerimizi Türkiye ile paylaşmaya hazırız. Ar-Ge inovasyonumuzu, tıpkı su ve elektrik üzere kolaylıkla erişilebilecek bulut hizmetlerine dönüştürdük. Mahallî yetenekleri yetiştirmek ve dijital ekosistemi sürdürülebilir bir biçimde büyütmek üzere, burada global bir hizmet merkezi de oluşturduk” dedi.

Huawei Cloud Türkiye Lideri Frank Ma konuşmasında şunları söyledi: “Huawei Cloud, ‘Türkiye’de, Türkiye İçin’ unsurunu benimseyerek, müşterilerinin buluttan en âlâ formda yararlanmalarını sağlamak, bulut mahallî şirketler olmalarına yardımcı olmak, sürdürülebilir yeniliklere öncülük etmek üzere, Türkiye’de Ar-Ge merkezi ve özel bir hizmet grubu kurdu.”

 

On Cloud’dan In Cloud’a dönüşüm, kurumsal hayatta dijital inovasyonu hızlandırıyor

Huawei Cloud Native Eser Sorumlusu Zuo Shaofu ise konuşmasında, kesimdeki bulut mahallî teknolojilerinin örneklerini iştirakçilerle paylaştı. Zuo Shaofu şu tabirlere yer verdi; “Huawei Cloud, bulut mahallî teknolojilerine daima olarak yatırım yapıyor ve bu ekosistemdeki liderliğini müdafaayı sürdürüyor. ‘Huawei Cloud’ bu süreçte kurumsal dijital dönüşümü hızlandırırken, bulut servislerini altyapı servislerinden (On Cloud) platform servislerine (In Cloud) yanlışsız geliştirerek kıymetli bir adım attı. Huawei Cloud, sağladığı bu yeni teknolojiyle, Çin’in en büyük toplumsal medya platformu Sina Weibo’nun sıra dışı trafiğinin yönetilmesine dayanak olarak, aylık 600 milyon etkin kullanıcıya sahip olmasına yardımcı oldu.”

Kurumsal bilgilerin çok derecede büyümesi, data güvenliğini ve dijital iktisadın gelişimini etkilemeye devam ediyor. Huawei Cloud Bulut Depolama Tahlilleri Baş Mimarı Bai Tao konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Huawei Cloud, beş katmanlı güvenlik mimarisiyle, işletmelerin in-cloud uygulamaları için inançlı bir data temeli oluşturuyor. Huawei, müşterilerin daha yüksek sistem güvenliği ve data güvenliği ihtiyaçlarını karşılamak için ayrıyeten, Türkiye’nin data dinamiklerine dayalı, tüm senaryolar için yedekleme ve felaket kurtarma tahlilleri de sağlıyor” dedi. 

 

Büyük Data ve Yapay Zekanın bir ortada kullanılması, hizmetleri daha akıllı hale getiriyor

Huawei Cloud, işletmelerin bölgeler ortası bilgi süreçleri ve gerçek vakitli data madenciliği üzere fonksiyonların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak üzere, bir dizi özel çalışma yürütüyor. Huawei Cloud Veritabanı Hizmetleri Tahlil Yöneticisi Zhang Hu konuyla ilgili olarak; “Huawei Taşınabilir Servisleri, Huawei Cloud GaussDB’yi kullanarak, bilgi hacimlerine nazaran süratli ve esnek bilgi tabanı ölçeklendirmelerini destekliyor. Böylelikle, petabaytlarca bilgi ve trilyonlarca bilgi kaydına yönelik erişim talebi de kolay kolay karşılanıyor. Bu da işletmeler için tam senaryolu, yüksek kaliteli bir dijital ömür tecrübesi sağlıyor” dedi.

Huawei Cloud EI Tahlilleri Mimarisi Yöneticisi Liang Xiao ise Huawei Cloud’un e-ticaret bölümündeki uygulamalarına dair örnekler paylaştı. Xiao; “Huawei Cloud, hizmet inovasyonunu teşvik ederek, büyük bilgi ve yapay zekanın bir ortada kullanılmasıyla bilginin pahasını ortaya çıkarıyor. ‘Huawei Cloud’; büyük bilgi, bulut mahallî ve yapay zeka yeteneklerinden yararlanarak, Çin’in taze besin satışı yapan en büyük e-ticaret platformlarından birinde, tam süreç zekasını uyguluyor. Bu teknolojiyle, genel sipariş kestirim oranı %90’ın üzerine çıkarken, siparişler 29 dakika içinde tamamlanabiliyor” dedi.

 

Bulut lokal teknolojileri, dijital üretkenliği artırıyor

Huawei, işletmelerin bilişim yatırımlarının kıymetinin nasıl ölçüleceği, uygulamaların nasıl modernize edileceği ve büyük data çağında bilgilerin nasıl yönetileceği üzere bahisler üzerinde de hassasiyetle çalışıyor. Çin Dışındaki Genel Bulut Yetkinlik Merkezi Genel Müdürü Cao Jun yaptığı değerlendirmede; “Huawei Cloud, bilgilerin sıkıntısız bir biçimde buluta taşınmasına ve bulutun verimli bir formda yönetilmesine yardımcı olmak üzere, 200 bin Huawei çalışanı için dijital bir bulut altyapısı (cloud foundation) oluşturdu. Dijital bulut altyapısıyla, iş gücünde kıymetli bir verimliliğe imza atıldı” dedi. 

Huawei Cloud CNEC, dünya çapında binlerce müşteriye hizmet veren bulut lokal bir teknoloji bağlantı platformu oluşturmayı amaçlıyor. Huawei Cloud, müşterilerine yeni teknolojilerle yüksek kaliteli hizmetler sunmayı taahhüt ediyor ve müşterilerin bulutu en verimli formda kullanmasına ve yönetmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Huawei Cloud, yenilikçi bulut tahlillerini sanayilere yönelik olarak tekrar tasarlıyor ve bölümlerin dijitalleşmesine yönelik çalışmaları destekliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen