Cum. May 3rd, 2024


Antalya Büyükşehir Belediye’sinin bu yıl 13’ncüsünü gerçekleştirdiği Antalya Kitap Fuarı merasimle kapılarını açtı. Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, Antalya Kitap Fuarı’nın belediye eliyle gerçekleştirilmiş en büyük kitap fuarı olduğunu belirterek, “Kültürün ve sanatın gücüne inanıyoruz. Aydınlığa gerçek yürüyen toplumların meşalesinin kitaplar olduğunun bilincindeyiz” dedi. Lider Böcek, “Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek için durmadan, yorulmadan tıpkı azim ve kararlılıkla çalışacağımıza kelam veriyorum” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde bu yıl 24 Kasım-3 Aralık tarihleri ortasında düzenlenecek 13. Antalya Kitap Fuarı merasimle kapılarını açtı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış merasimine, CHP Gurup Lider Vekili Ali Yetenekli Başarır, Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, milletvekilleri, siyasi parti vilayet ve ilçe liderleri, belediye liderleri, meclis üyeleri, muharrirler, STK liderleri, muhtarlar, yayın konutları temsilcileri, çok sayıda kitapsever ve Antalyalılar katıldı.

 

BAŞARIR, ‘BAŞKANLA 14. KİTAP FUARINDA BULUŞACAĞIZ’

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış merasiminde konuşan, CHP Küme Lider Vekili Ali Yetenekli Başarır, konuşmasına Antalya’yı çok değerli muharrirler ve kitaplarıyla buluşturduğu için Lider Muhittin Böcek’e teşekkür ederek başladı.

Başarır, “Fuarın bu yıl 13.’sünü yapıyoruz. Liderle seneye 14’ncüsünde de burada olacağız” dedi. Kendi çocukluğundan örnekler vererek kitap okumanın ehemmiyetini anlatan Başarır, “Kağıt kıymetli, yatırım yapmak çok sıkıntı. Bir kitap 250 lira fakat kesinlikle ki bir kitap alacağız ve çocuklarımıza armağan edeceğiz, etmeliyiz. Bunu yapmalıyız zira devir yazılmasın, çizilmesin, okunmasın, düşünülmesin, sorgulanmasın devri. Bu yüzden inatla kitap alıp okuyacağız, okutacağız. Bize bu hoş 10 günü armağan eden Belediye Liderimize çok teşekkür ediyorum. Hoş günler gelecek. Daha aydınlık bir ülkeyi daima birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

 

BAŞKAN BÖCEK: “KÜLTÜR VE SANATIN GÜCÜNE İNANIYORUZ”

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek de, Cumhuriyetin ikinci yüz yılını ve 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında kitap okumanın değerine değindi. Misyona geldiğinde Antalya’yı kültür ve sanat kenti yapacağı kelamını verdiğini hatırlatan Lider Böcek, “Planlı, kurallı, kimlikli kent vizyonumuzla, tüm dünyayı sarsan pandemi, ekonomik kriz, Cumhuriyet tarihimizin en büyük Manavgat yangını, Kumluca Finike sel afetleri, Türkiye’nin en büyük zelzele felaketi üzere aksilikleri mazeret etmeden tüm badireleri dayanışmayla birlikte aştık. Altyapı, üstyapı, toplumsal yardımlar, yerelden kalkınma, etraf üzere alanlarda projelerimizi teker teker hayata geçirirken, halkımızı kültürel etkinliklerden, sanatsal faaliyetlerden de asla yoksun bırakmadık. Mahallî, ulusal ve milletlerarası seviyede fark yaratan birçok etkinliğimiz ile kültür-sanat coşkusunu en üst düzeylere çıkardık. Zira biz kültürün ve sanatın gücüne inanıyoruz. Aydınlığa yanlışsız yürüyen toplumların meşalesinin kitaplar olduğunun bilincindeyiz” dedi.

 

TÜRKİYE REKORUNU KIRDIK

Başkan Böcek, 2010 yılında Konyaaltı Belediye Başkanlığı dönemimde, Antalya’daki korsan kitap satışlarının fazlalığı ve okurların kitaba ilgilerinin ne kadar yüksek olduğunu gördüklerini belirterek, şunları söyledi: “Biz de Antalyalı kitapseverleri yazarlarla buluşturmak emeliyle Konyaaltı Kent Meydanımızda 1. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarını “Okumak lazım” mottosuyla başlatmıştık. 1 çadır, 2 çadır, 5 çadır derken çadırlara sığmayan fuarımızı Cam Piramit’e taşıdık. Bu süreçte boş durmadık. 2017 yılında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hem Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezimizi Antalya’mıza kazandırdık hem de fuar açılışımızı gerçekleştirdik. Pandemi sürecinde ise Türkiye’de hiç bir kitap fuarı yapılmaz iken; dünya durdu, herkes durdu biz durmadık. Manavgat orman yangını sonrasında “Gelecek bilgiyle yeşerecek” dedik. 589.786 Antalyalı kitapseverin ziyareti ile kitap fuarımızı tamamladık. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımızda “Hayata Okuyarak Devam” dedik ve 1 milyon 9 bin ziyaretçi ile Türkiye rekorunu kırdık.”

 

SÖZ VERİYORUM

13’üncü Antalya Kitap Fuarını “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını birlikte yazıyoruz” mottosuyla gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Lider Böcek, “Aradan geçen 13 yıl içerisinde, fuarımız büyüyerek ülkemizin ve kentimizin en kıymetli kültürel aktiflikleri içerisinde birinci sıralarda yerini aldı. Belediye eliyle gerçekleştirilmiş en büyük kitap fuarı pozisyonuna ulaştırdık. Cumhuriyetin 100. Yılında, O’nun prensiplerine kulak vererek öğretmenlerimizin yetiştirdiği en büyük garantimiz öğrencilerimize de verdiğimiz kelamları tutmaya devam ediyoruz. Biz gençlerle güçlüyüz dedik ve bu kenti birlikte yönetmek için Gençlik Meclisi’ni kurduk. 5 yeni öğrenci yurdumuzu hizmete açtık. Derslerinden diğer şeyler düşünmemeleri gereken binlerce öğrencimizin her birine 8 bin TL eğitim yardımı veriyoruz. Üniversiteye hazırlık kursları açtık. Üniversite öğrencilerimize 5 tona kadar fiyatsız su dayanağı sağladık. “Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir” diyen Ata’mızı dinledik; gençlerimiz için Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezimizi hizmete açtık. Cumhuriyetimizi daha da yüceltmek için durmadan, yorulmadan birebir azim ve kararlılıkla çalışacağımıza kelam veriyorum” diye konuştu.

 

İKİ KİTABIMLA BEN DE FUARDAYIM

10 gün boyunca sürecek olan 13. Antalya Kitap Fuarı’nda 263 müellif ile 204 ulusal ve memleketler arası yayınevini ağırlayacaklarını anlatan Lider Muhittin Böcek, “ Okurlarımızı muharrirlerimizin imza günlerinde ve söyleşileriyle buluşturacağız. Ben de Cumhuriyetin fırsat eşitliği sayesinde, bir Yörük çocuğu, Torosların evladı olarak belediye lideri olma sürecine kadar yaşadıklarımı kaleme aldığım, gelirlerini Çağdaş Ömrü Destekleme Derneğine bağışladığım “Ben Bu Kente Aşığım” ve  “2. Ömür Siyaset ve İhanet” isimli kitaplarımla okurlarımızla buluşacağım. Bu vesileyle, Fuarımızın açılışında bizi yalnız bırakmayan Küme Lider Vekilimiz Sayın Ali Uzman Başarır’a, Onur Konuğumuz Ahmet Ümit’e, tüm yazarlarımıza ve yayınevlerimize, sevgili öğretmenlerimize, öğrencilerimize, kitapseverlere ve tüm iştirakçilere çok teşekkür ediyorum. Kitaplarla kalın, sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın” dedi.

 

AHMET ÜMİT: ‘RUHU BESLEMEK İÇİN KİTAP OKUMALIYIZ’

Fuarın Onur Konuğu Ahmet Ümit ise açılışta yaptığı konuşmada “Antalya benim ikinci doğduğum kent gibi” diyerek fuarda ve Antalya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti lisana getirdi. Kendisine vakit zaman “Türkiye’de neden az kitap okunuyor. Çocuklarımıza nasıl olur da kitap okumayı sevdirebiliriz” diye sorular yöneltildiğini söyleyen Ümit, bunun aslında çok kolay olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çocuklarımız doğduğu vakit ne yapıyoruz. Bedenen beslenmesi için et, süt yumurta, zerzevat yesin diyoruz. Çocuğumuzun bedenen beslenmesi, gelişmesi için her şeyi yapıyoruz lakin öteki bir şey yapmamız gerek. İnsan yalnızca vücuttan oluşmaz. İnsanın bir ruhu vardır ve bu ruhu beslememiz için de kitap okumak gerekir. Münasebetiyle kitap, masal, kıssa, roman tüketilmesi zarurî bir gereksinim hususudur. Kitap, edebiyat, sanat bir lüks değildir. Olur mu olmaz mı tartışması olmaz. Olmazsa olmazdır.” dedi.

 

ONUR KONUĞU OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Belediyelerin kitap fuarı yapmalarının çok kıymetli olduğunu vurgulayan Ahmet Ümit, kitap fuarlarının kitabın çok pahalı olduğunu ve kitabın bizim için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan yerler olduğuna dikkat çekti. Ümit, “Belediyeler yalnızca yol yapmaz, kente su getirmez tıpkı vakitte çok daha kıymetli bir biçimde halkın, çocuklarımızın kültürel olarak gelişmesi için, insan olması, çağdaş olması için, demokrat olması için, ülkesine sahip çıkması için, laik olması için kitaba muhtaçlık var. En ön değerli şey bu zira kültürü kazanamazsanız, geliştiremezseniz hiçbir şeyi geliştiremezsiniz. O yüzden bu fuara çağrılmaktan ötürü çok memnunum. Onur ve gurur duydum. Ne olur sevgiyle kalın. Barışla kalın. Kesinlikle ve kesinlikle kitapla kalın” diye konuştu.

 

KİTAPLARINI İMZALADILAR

Açılış konuşmalarının akabinde, protokol üyeleri daima birlikte 13. Antalya Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesini kesti. CHP Gurup Lider Vekili Ali Uzman Başarır, Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek ve Onur Konuğu Muharrir Ahmet Ümit daima birlikte fuar stantlarını gezdi. Küme Lider Vekili Ali Becerikli Başarır Mafya-Siyaset-Ticaret isimli kendi yazdığı kitabı imzalayarak Lider Böcek’e armağan etti. Lider Muhittin Böcek de “2. Hayat Siyaset ve İhanet” isimli kitaplarını imzalayarak Başarır’a armağan etti. Başarır ve Lider Böcek, ayrıyeten okurları için de kitaplarını imzaladı. Onur konuğu Müellif Ahmet Ümit de kitabını okurları için imzaladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen