Paz. Nis 28th, 2024


İstanbul’da hafta sonu fırtına ve yağışlı hava tesirini gösterecek. AKOM’un datalarına nazaran, Marmara denizine kıyısı olan güney kıyılarımız ile Karadeniz’e kıyısı olan Beykoz ve Şile kıyılarımızda deniz düzeyinde yükselme, buna bağlı olarak kıyı selleri yaşanma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

 İBB AKOM datalarına nazaran, İstanbul’a hafta sonu soğuk ve yağışlı hava geliyor. Sıcaklıkların fırtına ile birlikte 4-8 derecelere kadar düşmesi beklenirken, yağışların kentin yüksek kesitlerinde karla karışık yağmur ve kar halinde görülebileceği varsayım ediliyor. Rüzgârın Cumartesi günü fırtına (40-60km/s), Pazar günü birinci saatlerden (0:00) itibaren ise kısa müddetli ataklarla tam fırtına (80-100km/s) şiddetinde eseceği belirtiliyor.

 

BEYKOZ VE ŞİLE’YE DİKKAT

Fırtına nedeni ile Marmara denizine kıyısı olan güney sahillerimiz ile Karadeniz’e kıyısı olan Beykoz ve Şile sahillerimizde deniz düzeyinde yükselme, buna bağlı olarak kıyı selleri yaşanma ihtimaline karşı da hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. 

Yağışların Cumartesi günü saat 22.00 ile Pazar 09.00 ortasında, rüzgâr ve fırtınanın da Cumartesi saat 10.00 ile Pazar 15.00 ortasında tesirli olması bekleniyor.

 

İSTANBULLULARA UYARI

İBB Takımları, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek aksiliklere karşı hazırda bekletilirken, İstanbullulara da yaşanabilecek aksaklıklara (ağaç, direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması, logar taşmaları, alt geçitler ile alçakta kalan yerlerde su basması, yollarda göllenme, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar) karşı önlemli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen