Cts. Nis 27th, 2024


AB Türkiye Delegasyonu Lideri Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile AB ülkeleri Büyükelçileri, UCLG Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti. Misafirperverliği için Lider Altay’a teşekkür eden Büyükelçi Meyer, “Dün akşam nitekim eşsiz bir tecrübe yaşadık. Şeb-i Arus merasimlerini izledik. Çok hoştu nitekim. Tıpkı vakitte birlikte yaptığımız çalışmalar için de lidere teşekkür etmek isterim” dedi. Lider Altay da “Konya, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek kentlerden birisi. Avrupa Birliği ile bilhassa etraf ve iklim değişikliği konusunda çok ağır bir faaliyet yürütüyoruz. Ziyaretleri için tüm büyükelçilere teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Lideri Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile AB ülkeleri büyükelçileri, Birleşmiş Kentler ve Lokal İdareler Dünya Teşkilatı (UCLG) Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Konya’da bulunmaktan ötürü memnunluk duyduğunu belirten Büyükelçi Meyer, misafirperverliği için Lider Altay’a teşekkür etti.

Konya’ya daha evvel de geldiğini lakin bu sefer Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin büyükelçileriyle birlikte geldiğini anımsatan Meyer, “Dün akşam nitekim eşsiz bir tecrübe yaşadık. Şeb-i Arus merasimlerini izledik. Çok hoştu nitekim. Ben bunun için de çok teşekkür etmek isterim belediye liderine. Birebir vakitte birlikte yaptığımız çalışmalar için de teşekkür etmek isterim. Etraf alanında, kültür mirasının korunması alanında birlikte çalışıyoruz. Bu hoş binanın önünde bulunmak benim için mutluluk” diye konuştu.

“TÜM BÜYÜKELÇİLERİMİZE KONYALILAR İSMİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

UCLG Lideri ve Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek şunları söyledi: “Meyer’e ve Avrupa Birliği’nin tüm büyükelçilerine çok teşekkür ediyorum. Dün, Şeb-i Arus vesilesiyle kentimizde bulundular. Bugün de hem Sayın Valimizi hem bizi ziyaret ettiler. Tüm büyükelçilerimize teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği ile bilhassa etraf ve iklim değişikliği konusunda çok ağır bir faaliyet yürütüyoruz. Konya, iklim değişikliğinden en çok etkilenecek kentlerden birisi. Bir dahaki ziyaret için kendilerini Çatalhöyük’e davet ettim. Orada kendilerini ağırlamayı istek ediyoruz. Konya’nın her manada gelişmesi için gayret sarf edeceğiz.”

AB ülkeleri Büyükelçileri Büyükşehir Taş Bina’da oluşturulan Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni de gezerek merkezle ilgili Lider Altay’dan bilgi aldı.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen