Pts. May 6th, 2024


 

Anjelika Akbar’dan süper konser

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konut sahipliğinde düzenlenen 23.Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nin ikinci gününde ünlü bestekar ve piyanist Anjelika Akbar sanatseverlerle buluştu. Anjelika Akbar’ın harika performansı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. 

 

23. Milletlerarası Antalya Piyano Şenliği kapsamında notalar, Antalya’dan yükselmeye devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 23’üncüsünü düzenlediği Milletlerarası Antalya Piyano Şenliği, yeniden süper bir konsere sahne oldu. Antalyalı sanatseverlerin yakından tanıdığı Bestekar Piyanist Anjelika Akbar, Piyano Şenliği kapsamında Antalya Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) unutulmaz bir konsere imza attı.

6 ŞUBAT SARSINTISINDAN ETKİLENDİM 

Ülkemizde yaşanan 6 Şubat zelzelesinin akabinde besteleyerek, 432 Hertz frekansı ile kaydettiği 11 yapıttan oluşan ‘Ahenk 432’ albümüyle bir unsur imza atan Anjelika Akbar’ın performansı, AKM’yi dolduran piyano tutkunları tarafından uzun mühlet alkışlandı. Albümündeki 18 yapıtı de çalan Akbar’ın bilhassa ‘Haydar Haydar’ türküsü ve Yunus Emre’nin ‘Severim Ben Seni’ ilahisini yorumlaması müzikseverlerin büyük beğenisini topladı. 

AYAKTA ALKIŞLANDI 

Daha evvel de çok kere geldiği kültür sanat kenti Antalya’da birçok hayranı bulunan Akbar, tekrar Antalya’da müzikseverlerle buluşmanın memnunluğunu yaşadığını belirterek, salonu dolduran konuklara tam manasıyla müzik ziyafeti sundu. Konserin akabinde ayakta alkışlanan ünlü sanatkara, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tarafından plaket ve çiçek taktim edildi. 

YILDIZLARLA BULUŞMA SÜRÜYOR

Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde heyecan tüm süratiyle devam edecek. Şenlik kapsamında 13 Aralık’ta AKM’de Queenz of Piano, 15 Aralık’ta AKM’de ve 16 Aralık’ta Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde Dorantes sahne alacak. 16 Aralık’ta Cam Piramit’te Candan Erçetin ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’la müzikseverlerle buluşacak. Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner Duo Blanc&Noir konseri 17 Aralık’ta AKM’de yapılacak. Havasi 19 Aralık’ta Cam Piramit’te, Can Saraç 20 Aralık’ta AKM’de, Igudesman&Joo 21 Aralık’ta yeniden AKM’de sahne alacak. 21 Aralık’ta Aksu Fen Lisesi’nde resital ve söyleşi gerçekleştirecek olan Gülsin Onay 22 Aralık’ta AKM’de kapanış konserinde sahne alacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen