Per. May 2nd, 2024


Glütensiz besine fiyatsız ve kolay erişim  

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yalnızca glütensiz besin tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına yönelik besin yardımı sürüyor. Dört yılda özel beslenme ihtiyacı duyan 3 bin 250 çölyak hastasına glütensiz besin paketi takviyesinde bulunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi toplumsal belediyecilik kapsamında özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastalarına yardım elini uzatarak, fiyatsız glütensiz besin dayanağı sağlıyor. 

Ömür uzunluğu glütensiz besinlerle beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Büyükşehir Belediyesi, glütensiz un, kurabiye şehriye, makarna ve bisküviden oluşan besin yardımını sahiplerine fiyatsız ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 4 yılda özel beslenme ihtiyacı duyan 3 bin 250 çölyak hastasına glütensiz besin paketi takviyesinde bulundu.

GLUTENSİZ BESİNLERE ERİŞİM SIKINTI VE PAHALI 

Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nde hazırlanan glütensiz eserlerden oluşan besin paketleri, takımlar tarafından müracaatta bulunan muhtaçlık sahiplerinin meskenlerine teslim ediliyor. Kepez’de 3 çocukları da çölyak hastası olan Emin Bülent Eren glütensiz besin kolisi yardımından duydukları memnuniyeti söz ederek, ‘Çocuklarımızın yiyebileceği besin unsurları kısıtlı olduğu için temin etmekte de zorluk yaşıyoruz. İstanbul’dan un getirdiğimiz vakitler oldu. Ayrıyeten piyasada bulunan glütensiz eserler değerli. Almakta zorlanıyorduk. Büyükşehir Belediyesi’ne başvurup besin kolisi almaya başladıktan sonra çok rahatladık’ diye konuştu. 

Anne Raziye Eren de, ‘Çocuklarım doğum günlerinde kendi pastalarını yiyemiyordu. Artık Büyükşehir’in gönderdiği besin kolisiyle çeşit çeşit yemek yapıyorum. Mesela glütensiz undan kek yapıyorum severek yiyebiliyorlar. Muhittin Böcek Liderimden Allah razı olsun, çok memnunuz” dedi. 

ÇOCUĞUM ARTIK UYGUN BESLENİYOR 

Muratpaşa’da 6 yaşındaki çölyak hastası oğlunun glütensiz besinleri anne Dilek Büyüklük’e teslim edildi. Glütensiz eserleri temin etmenin kolay olmadığını söyleyen Dilek Büyüklük, ‘Oğlum Buyruk Görkem, dört yıldır çölyak hastası. Küçük olduğu için yemek yemiyor ve seçiyordu. Çok zorlanıyorduk. Emir’in yiyebileceği glütensiz eserleri her yerde bulmak çok sıkıntı. Ayrıyeten değerli eserler. Büyükşehir Belediyesi sağ olsun konutumuza kadar gelip teslim ediyor. Artık oğlum çok daha yeterli besleniyor. Kurabiyesini severek yiyor, glütensiz unla kek, krep, pankek ve poğaça yapıyorum. Halkını ve çölyak hastalarını düşündüğü için Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum’ diye konuştu. 

ÇÖLYAK HASTALARI, BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURABİLİR 

Çölyak hastaları Çölyak teşhisi konulmuş sıhhat raporu ve dilekçeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne başvurabiliyor. Toplumsal inceleme uzmanlarının değerlendirmeleri sonucu sosyo-ekonomik durumlarına nazaran uygun vatandaşların adreslerine fiyatsız olarak glütensiz besin paketi sağlanıyor

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen