Paz. Nis 28th, 2024


Yüksek teknolojiye sahip eserleriyle Türkiye konut tipi klima pazarında başkan pozisyonunda bulunan Arçelik-LG, 2023 yılı içerisinde bir milyonun üzerinde mesken tipi klima aygıtı üreterek kıymetli bir eşiğe ulaştı.

 Koç Holding Sağlam Tüketim Kümesi Lideri Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Türkiye, Yakın Doğu ve Avrupa’nın en büyük klima üretim tesisi pozisyonunda bulunan Gebze klima fabrikamızda tüketicilerin taleplerine uygun, etraf dostu ve yenilikçi eserler üretiyor ve 50’den fazla ülkeye ihraç ediyoruz” dedi. 

Arçelik LG Klima Sanayi A.Ş., 2023 yılında mesken tipi klima üretiminde bir milyon adeti aştı. Şirketin 1 milyonuncu klima üretimi nedeniyle  Koç Holding Güçlü Tüketim Kümesi Lideri Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Arçelik Satın Alma ve Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cem KuralArçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, Arçelik Sürdürülebilirlik, Kalite ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özkadı, Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Garzanlı ve Arçelik-LG Klima Genel Müdürü Gökhan Yıldız ile ilgili yöneticiler ve fabrika çalışanlarının iştirakiyle Gebze’deki üretim tesisinde bir merasim gerçekleşti. 

Fatih Kemal Ebiçlioğlu: “İklimlendirme tahlilleriyle yerli üretim gücünü destekliyor; Türkiye’nin daldaki dışa bağımlılığını azaltıyoruz”

Arçelik-LG’nin bu başarısının arkasında katma bedeli yüksek, inovatif, etraf dostu ve sağlam eserleri ile yaygın bayi ve servis ağının olduğunu belirten Koç Holding Güçlü Tüketim Kümesi Lideri Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Arçelik-LG iştirakinde sunduğumuz iklimlendirme tahlilleriyle yerli üretim gücünü destekliyor; Türkiye’nin daldaki dışa bağımlılığını azaltırken, 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirerek ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Arçelik-LG ile Türkiye’nin birinci klima üretim tesisini açtık. Tesisimizde 2017 yılında Türkiye’nin birinci yerli ticari klima üretim çizgisini devreye aldık. Şimdiye kadar 160 milyon doların üzerinde yatırım yaptığımız Gebze klima fabrikamızla istihdama ve yan endüstrimizin gelişmesine dayanak olmaya devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin iklimlendirme bölümünde Çin, Japonya, ABD üzere dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkelerinden sonra önde gelen pazarlardan biri olduğunu hatırlatan Fatih Ebiçlioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün büyüklüğü 70 milyar doları aşan dünya klima pazarından aldığımız hissesi artırmayı hedefliyoruz. Türkiye beyaz eşyada olduğu üzere iklimlendirme eserlerinde de, bilhassa Avrupa Birliği ülkeleri için, kıymetli bir üretim üssü pozisyonuna geldi. AB ahenk süreci etraf ve güç verimliliği açısından kesimini dönüştürüyor. Türkiye, Yakın Doğu ve Avrupa’nın en büyük klima üretim tesisi pozisyonunda bulunan Gebze fabrikamızda ürettiğimiz etraf dostu ve yenilikçi eserlerle tüketicilerin beklentilerini karşılıyoruz. Tüketicilerimizin nabzını en yeterli halde tutarak, 2023 yılında 1 milyonun üzerinde klima üretimini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz.”

Can Dinçer: “Türkiye’deki birinci klima üretim tesisi olarak üretime başladığımız günden bu yana pazar lideriyiz”

Yerli üretimin lokomotif gücü olduklarını vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ise, “İklim değişikliği nedeniyle yaz devri sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi 2023 yılında değerli bir pazar büyümesini beraberinde getirdi. Arçelik-LG ar-ge yetkinliklerini pazarın gereksinimleriyle birleştirerek 1 yılda 1 milyon klima üretimi başarısına ulaştı. Türkiye’de klima üretimine başladığımızdan bu yana pazar başkanıyız. Yenilikçi teknolojilerimizle klima bölümüne öncülük ediyoruz. Arçelik olarak Türkiye’nin birinci Wi-Fi üzerinden denetim edilebilen bulut tabanlı klimalarını tüketicilerle buluşturduk. Kullanıcılara yalnızca kolay komutları değil, anlık güç tüketimini de denetim edebildikleri, iç hava kalitesi konusunda da yarar sağlayan bir arayüz sunduk. Türkiye’de birinci sefer eserlerimizi çevreci R32 soğutucu akışkanı ile çalışır hale getirdik. R32 gazı kullanımı ile eserlerimizin güç verimliliklerini daha da artırırken, kompresör teknolojisinde yarattığımız avantajlar ile eserlerimizin kompresör garanti müddetini, rastgele bir ön şart olmadan 10 yıla çıkarttık. Yalnızca bu garanti bile Türkiye’de ürettiğimiz klima cihazlarımıza ne kadar güvendiğimizin bir kanıtı” dedi. 

Arçelik-LG Klima Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Yıldız, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, tıpkı yıl içinde bir milyonuncu klimamızı ürettiğimiz için tüm çalışanlarımız ile birlikte haklı bir gurur yaşıyoruz. Bu yıl Umut Kentlerdeki konutların iklimlendirilmesini desteklemek ve müşterilerimizin taleplerine yanıt verebilmek ismine ağır çalışmalar gerçekleştirdik. Hali hazırda kısmen yerli olarak ürettiğimiz VRS klima aygıtlarımızın katma kıymeti daha yüksek olan modüllerini Türkiye’de üretime başladık.  Ar-ge ünitelerimizce tasarlanan eserlerimiz sürdürülebilir üretim ideolojimizin bir yansıması olarak 2023 Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Sürdürülebilir İnovasyon–Proses” kategorisinde mükafata layık görüldü. Yeni devir projelerimiz ortasında bilhassa yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza büyük kullanım kolaylığı sağlayacak olan ses ile bağlantı kurabilen modellerin yanında bölümde fark yaratan klima özelliklerini otomatik olarak müşterilerimizin kullanımına sunacak denetim sistemleri var. Müşteri muhtaçlıkları ile şekillendirdiğimiz eserlerimizin, üretimlerini de sürdürülebilir kılmak için fabrikalarımızı dönüştürerek geleceğe hazırlıyoruz. Yatırımlarımızda eser kalitesini ve verimliliği en üst seviyeye çıkartmak için yapay zekâ dayanaklı üretim otomasyon tahlillerini önceliklendiriyoruz. Günümüzde hayatın gerekliliği haline gelen uzaktan ilişki özellikli eserlerin ürün gamımızdaki hacmini artıracağız. Hava kalitesini düzgünleştirmeye yönelik teknoloji ve dizaynların eserlerimize entegrasyonunu hızlandırarak devam ettireceğiz” dedi. 

14 milyonun üzerinde konut tipi ve ticari klima üretimi

Arçelik-LG’nin Gebze fabrikası, toplamda 1,5 milyon adet mesken tipi klima üretim kapasitesine sahip. Kuruluşundan bu yana toplam 14 milyonun üzerinde klima üretimi gerçekleştiren fabrika ile tüketicilere hem mesken tipi hem de ticari olmak üzere gücünü çevreci R32 soğutucu gazından alan geniş bir eser seçkisi sunuluyor.  Arçelik-LG’nin konut tipi split eserleri A+++/A+++ güç verimliliği, Wi-Fi ile uzaktan denetim ve programlama, hava kalitesini otomatik denetim, süratli soğutma, alerjen smart ve azamî hijyen üzere yenilikçi özellikler sunuyor. Ticari modeller ise işletmelerde ağır olarak kullanılan kaset tipi klima ve değişken debili split tip klima seçeneklerini içeriyor. Arçelik-LG’nin entegre alerjen filtre ve PM sensör teknolojileriyle donatılmış eserleri alerji hassasiyeti bulunan tüketiciler için hava kalitesini artırırken, Sıhhat Bakanlığı onaylı hijyen teknolojisine sahip modeller ortamdaki bakteri ve virüslerin ortadan kaldırılmasına katkı sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen