Pts. May 6th, 2024


 

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAYANA ŞİDDETE DİKKAT ÇEKECEK

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi bayana yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için “Şiddete Yer Yok” aktifliği düzenliyor. Atatürk Kent Meydanı’nda kurulacak olan aktiflik alanında bayan haklarına dikkat çekilecek. 

Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Özlem Çerçioğlu, herkesi 25 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’de açılacak olan “Şiddete Yer Yok” aktifliğine davet etti.

Çerçioğlu, 25 Kasım Bayana Yönelik Şiddete Karşı Milletlerarası Uğraş Günü sebebiyle düzenlenecek tertiple ilgili “Genç yaşlarında hayattan koparılan Başakları, Özgecanları, Münevverleri unutmuyoruz ve unutturmayacağız. Bu gencecik fidanlarımızın kimileri çocuklarının gözleri önünde; eşi, kardeşi, babası, sevgilisi tarafından katledildi. Bizler yalnızca bayanlarımızın geleceğe umutla bakabilmelerini; adil ve eşit bir ömür hakkına sahip olabilmelerini istiyoruz. Bunu sağlamanın en değerli adımlarından birisi bayanlarımıza ekonomik özgürlüklerini kazandırmaktır. Bizler de bayanlarımıza yeni iş imkânları sağlayarak onlara ekonomik özgürlüklerini kazandırıyoruz” formunda konuştu.

“Cumhuriyet bir bayan ihtilalidir ve bu ihtilali hakkıyla yaşatabilmek için bayana karşı şiddetin her türlüsüne karşı çıkmalıyız” sözlerini kullanan Çerçioğlu, “Kadın Kenti Aydın”da bayanları desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen