Paz. Nis 28th, 2024


Üsküdar’da gencinden yaşlısına birçok vatandaşın katıldığı aktiflikte lale soğanları Nakkaştepe Millet Bahçesinde toprakla buluşturuldu. Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen de vatandaşlarla bir arada lale soğanlarını toprağa dikti.

Üsküdar Belediyesi ve İstanbul Lale Vakfı işbirliğinde Nakkaştepe Millet Bahçesinde lale dikim aktifliği gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 ay toprak altında kalacak olan ve Mart ayında baharı müjdeleyecek olan lalelerin soğanları, bilhassa gençlerden oluşan vatandaşların iştirakiyle toprağa dikildi. Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen, açtığında birbirinden farklı renkleriyle toprağı süsleyecek olan lalelerin soğanlarını gençlerle birlikte toprağa dikti. Aktiflikte ayrıyeten vatandaşlara sıcak sahlep de dağıtıldı. 

Dikim aktifliği öncesinde konuşan Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen, “Bugün İstanbul Lale Vakfı ve Üsküdar Belediyesi işbirliğinde lale soğanı dikim etkinliğinde bir ortadayız. Lale dışarıda Türk çiçeği olarak bilinir, lalenin bu türlü bir şöhreti var. Lale aslında bir İstanbul çiçeği de diyebiliriz. Merhum Kadir Topbaş vaktinde bu lale soğanının, kentin değişik noktalarında güzelleştirmek ismine etkinliklerini hatırlıyorum. Bu etkinlikler vakit zaman basında da yer alırdı. Bugün de biz İstanbul’un bize nazaran en hoş millet bahçesinde hoş lalemizi sevgili gençlerimizle, çiçeklerimizle birlikte dikeceğiz. Lale’yi sadece bir çiçek, bir bitki olarak görmemek lazım. Lale’yi aslında endüstriyel manada daha hoş işlemek gerekir. Lale bir kültür sanat sembolüdür. Bu istikametiyle de yapılması gereken işler olduğuna inanıyorum” dedi.

Arkadaşlarıyla birlikte lale soğanı dikmeye Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne gelen gençlerden Berat Balkaya, “Arkadaşlarımızla buraya geldik. Fidan dikme etkinliğimiz oldu. Bu imkanı bize sağlayan başta Belediye Liderimize teşekkür ederiz ”dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen