Çar. May 1st, 2024


BATI EGE GYO HALKA ARZ OLUYOR

 

Sermaye Piyasası Heyeti onayıyla Batı Ege GYO halka açılıyor. Tamamı ‘Sabit Fiyat İle Talep Toplama’ metoduyla gerçekleştirilecek halka arzda talep toplama tarihleri 30 Kasım – 1 Aralık 2023 olarak belirlendi. Pay fiyatı 3 TL olarak belirlenen Batı Ege GYO halka arzının konsorsiyum başkanı olarak Halk Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. görev alacak.

 

Batı Ege GYO’nun halka arzı Sermaye Piyasası Şurası tarafından onaylandı. Talep toplama tarihleri 30 Kasım- 1 Aralık 2023 olarak belirlendi. Pay fiyatının 3 TL olarak açıklandığı halka arzın tamamı sabit fiyat ile talep toplama olarak gerçekleştirilecek. Batı Ege GYO’nun 525 milyon Türk lirası olan sermayesi 815 milyon Türk lirasına yükseltilecek. Kelam konusu halka arz 290 milyon TL’lik bedelli sermaye artırımı ile gerçekleştirilecek ve yüzde 35.58’i halka arz edilecek.  

Halk Yatırım Menkul Bedeller A.Ş.’nin konsorsiyum başkanı olarak vazife aldığı halka arzda dağıtımın %70 Yurt İçi Ferdi Yatırımcılar, %20 Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar, %10 Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar olarak planlanmakla bir arada, sonuncu oranlar talep toplama süreci sonunda katılaşacak. 

Sermaye artışı ile yapılacak halka arzdan elde edilecek gelirin Batı Ege GYO’nun portföyünde yer alan değerli projelerin inşaatında ve işletme faaliyetleri çerçevesinde kullanılacağı söz edildi. Halka arz ile birlikte Batı Ege GYO’nun öz sermayesini güçlendirerek karlılığını daha da artırması ve kar dağıtım siyaseti çerçevesinde karını yatırımcılarıyla paylaşması hedefleniyor. 

Toplam pahası 3.152.108.929 TL olan Batı Ege GYO’nun portföyünde; bağımsız kısım adedi 1.196 adetten oluşan Aqua City konut projesi, toplam kullanım alanı 37.219 m2 üzerinde konseyi ve 68 adet bağımsız bölümden Aquamall AVM, yine 8.194 m2 kullanım alanına sahip Uluslararası Gross Market’e kiralanmış ticari alan ve 119 bin m2 alanda konumlanan 5 adet arsası bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen