Cum. May 17th, 2024


Çankaya Belediyesi, Öğretim Vazifelisi ve Psikodrama Küme Terapisti Odise Vuçinas’ı Çankaya’da konuk etti.  Aşık Veysel Manisiz Hayat Merkezi’nde  düzenlenen özel ihtiyaçlı bireylerin ailelerine yönelik psikodrama atölye çalışmasına anne ve babalar ağır iştirak gösterdi. 
Dezavantajlı kümelere olumlu ayrımcılık göstererek örnek projelere imza atan Çankaya Belediyesi, özel ihtiyaçlı bireylerin aileleri için hizmete açtığı Aşık Veysel Manisiz Ömür Merkezi’nde farklı etkinlikler yapmaya devam ediyor. Alanında kıymetli çalışmalara imza atan Öğretim Vazifelisi ve Psikodrama Küme Terapisti Odise Vuçinas, engelli bireyler ve aileleri için psikodrama atölye çalışması gerçekleştirdi. Engelli bireylerin ebeveynleri eğitime ağır ilgi gösterdi.  

Sosyal Hizmet Uzmanı ve Psikodrama Eğitmeni Odise Vuçinas tarafından verilen eğitimde, kişinin küme içinde güzelleşmesini amaçlayan ve bunu da tiyatral canlandırmalar yoluyla gerçekleştiren psikodramadan yararlanıldı. Aşık Veysel Manisiz Hayat Merkezi’nde düzenlenen atölyede ebeveynlere çocuklarıyla bağlantı kurmalarında hakikat ve yanlışlı davranışların neler olduğu bir terapi yolu olan psikodramanın çeşitli teknikleriyle anlatıldı. Eğitime manisiz hayat merkezi kursiyerlerinin aileleri ağır iştirak gösterdi.  

DOĞRU İRTİBAT TEKNİKLERİ ÖĞRETİLDİ 

Ebeveynlere, gündelik hayatın telaşı içinde, çabukla düşünmeden, bazen de yanlış öğrenmeler sonucunda, irtibat örüntülerinin istenmeyen sonuçlara götürebildiğinin anlatıldığı aktiflikte, örtük ve açık iletiler bütünü olan mesajların bireylerde nasıl karşılık bulduğu ve sonuçları diyaloglarla açıklandı. Aktifliğe ilgiyle katılan veliler, farklı davranışlarla irtibat kurabilme yollarını öğrenmekten şad kaldılar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen