Paz. Nis 28th, 2024


Dubai, Türk Seyahatseverleri Dubai’nin Mükemmellerini Keşfetmeye Davet Ediyor

Türkiye’den yurt dışına seyahat etme eğilimi devam ederken, Dubai İktisat ve Turizm Departmanı (DET), şehre daha fazla Türk ziyaretçi çekmek maksadıyla, Dubai’nin farklı destinasyonlarını tanıtmak üzere İstanbul’da medya mensupları ile bir ortaya geldi. 

Etkinlikte konuşan Dubai İktisat ve Turizm Departmanı (DET) Asya Pasifik bölgesinden sorumlu Milletlerarası Operasyonlar Bölgesel Yöneticisi Shahab Shayan, Dubai sanayisi hakkında pazarlama içgörüleri ve en şimdiki ziyaretçi bilgilerini sunarak genel bir bakış sundu. Shabab İstanbul ziyaretinde ayrıyeten, Dubai’nin kültürden mutfağa, eşsiz cazibe merkezlerinden maceraya ve alışverişe kadar sunduğu çeşitliliği vurgulamak için önde gelen ticaret ortaklarıyla buluştu.

Turizmin ötesinde, Dubai iktisadının olumlu seyrinden de bahseden Shayan, şehrin 2023’ün birinci yarısında %3,2 büyüyerek 223,8 milyar BAE Dinarı toplam bir bedele ulaştığı belirtti. Bu bedelin, vizyoner Dubai Ekonomik Ajandası D33 maksatlarıyla uyumlu bir şekilde gerçekleştiğini vurgulayan Shabab Shayan, Emirlikteki olumlu ekonomik performansın, turizm de dahil olmak üzere birçok kesimde dikkate paha bir büyümeden kaynaklandığını aktardı. 2023’ün Ocak ayından Eylül ayına kadar Dubai’ye gelen 12,40 milyon ziyaretçi, yıllık %22’lik artış ve pandemi öncesi ziyaret düzeylerini %3 aşarak rekor kırdı.

2023 yılına, Dubai’nin TripAdvisor Seyahatçi Seçimi Mükafatları 2023’te üst üste ikinci kere No.1 global destinasyon olarak seçilmesiyle başladıklarını belirten Dubai İktisat ve Turizm Departmanı (DET) Asya Pasifik bölgesinden sorumlu Milletlerarası Operasyonlar Bölgesel Yöneticisi Shahab Shayan, bu sıralamanın, seyahatseverlerin 12 ay boyunca farklı destinasyonlardaki konaklama, restoranlar ve yapılacak etkinlikler hakkındaki yorumları ve derecelendirmelerine dayandığını vurguladı. Bu muvaffakiyetin, muazzam ziyaretçi artışıyla daha da pekiştirildiğini aktaran Shayan, bu artışın Türkiye’den  değerli iştiraklerin takviyesiyle de devam edeceğini umduklarını söz etti.

Eşsiz tecrübelerin yanı sıra, Dubai şehri kendini her temas noktasında inanılmaz hizmet sunmaya adamış durumda. Ayrıyeten, Dubai harika hayat kalitesi ve yüksek düzeydeki güvenlik ve emniyetiyle de tanınırken, bu özellikleri şehri ziyaret etmek, yaşamak ve çalışmak için dünyanın en iyi şehri olma pozisyonunu daha da pekiştiriyor. Dünyanın şehirler ve ülkeler hakkındaki en büyük kullanıcı katkılı bilgi tabanı olan Numbeo tarafından açıklanan datalara nazaran Birleşik Arap Emirlikleri 2023’te dünyanın en inançlı ikinci ülkesi oldu. Ayrıyeten, finansal hizmetler sağlayıcısı Remitly tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve Türk medyasında da kendine yer bulan rapora nazaran Dubai, taşınmak için en iyi şehir olarak seçildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen