Per. May 2nd, 2024


Eczacıbaşı Geleceğe Smaç 15. Gelişim Ekipleri Turnuvası Sona Erdi

7 Yerleşkeden 650 Sportmen 6 Gün Boyunca Toplam 195 Maç Yaptı

 

Elde ettiği başarılarla ve yetiştirdiği atletlerle bugüne dek binlerce sporcuyu voleybolumuza kazandıran Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün ES Voleybol iş birliği ile başlattığı Geleceğe Smaç projesinde, “15. Gelişim Kadroları Turnuvası” sona erdi.

650 voleybolcu kıyasıya çaba etti

Her yıl pek çok yerleşkeden atletin buluştuğu ve kendilerini gösterme fırsatı yakaladığı Gelişim Ekipleri Turnuvası tamamlandı. 7 yerleşkeden gelen 650 sportmen 6 gün boyunca kıran kırana uğraş etti. Antalya, toplamda 7 farklı alanda 195 maça konut sahipliği yaparken turnuva heyecan dolu anlara sahne oldu.

İlk kere 2015 yılında başlanan ve yüzlerce genç kızı voleybolla buluşturan Eczacıbaşı Geleceğe Smaç projesi kapsamında düzenlenen 15. Gelişim Ekipleri Turnuvası geride kaldı. Cumhuriyetimizin 100. yılında Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel’de düzenlenen turnuvada; tarihçi, akademisyen ve muharrir İlber Ortaylı ve Türk araştırmacı ve muharrir Selim Erdoğan “Cumhuriyet Sohbetleri”nde geleceğin voleybolcularıyla bir ortaya geldi. 

İlber Ortaylı ve Selim Erdoğan Cumhuriyeti genç voleybolculara anlattı

Bu yıl 100. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin coşkusu bir sefer daha Antalya’da yaşandı. 7 Eczacıbaşı Geleceğe Smaç yerleşkesinden gelen 650 genç atlet, turnuvanın yorgunluğunu “Cumhuriyet Sohbetleri”nde attı. Akademisyen tarihçi ve muharrir İlber Ortaylı turnuvanın ikinci gününde Antalya’da atletlerle buluştu. İlber Ortaylı’nın yeni basılan “Cumhuriyetin Doğuşu” kitabı ise imzalı olarak atletlere dağıtıldı. Yaklaşık bir saat boyunca voleybolcular; Cumhuriyetimizin birincilerinden spora, ulusal uğraş periyodundan sıhhate pek çok mevzuyu İlber Ortaylı’dan dinledi.

 

17 Kasım’da ise bir öteki değerli Türk araştırmacı ve muharrir Selim Erdoğan konuşmacı olarak Cumhuriyet Sohbetleri’nde yer aldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bilinmeyen istikametlerini anlatarak voleybolcuların ufkunu genişleten Selim Erdoğan, Atatürk’ün bilhassa gençlere verdiği pahası, gençlerin fikirlerini dinleyen ve gençleri anlamaya çalışan yaklaşımlarını içeren anekdotlarını paylaştı.

Turnuvadaki ekiplerin isimleri Cumhuriyetin “İlk” bayanlarından geldi

1966 yılından bu yana ülkemizde ve dünyada sayısız muvaffakiyet ile yoluna devam eden Eczacıbaşı Spor Kulübü, 15. Geleceğe Smaç Gelişim Grupları Turnuvası’nda Cumhuriyetimizin “İlklerine” imza atan bayanlarını andı. Birinci bayan opera sanatkarımız, birinci bayan pilotumuz üzere isimler 15. Geleceğe Smaç Gelişim Kadroları Turnuvası’na katılan ekiplerin isimlerine ilham olarak eşsiz bir farkındalığa imza atıldı. Ekiplerin tamamının isimleri, Cumhuriyetimizin birincilerine imza atan kahraman bayanların isimleri oldu.

“Cumhuriyet” dansı ile Atatürk hürmetle anıldı

Organizasyonun son gününde ise genç voleybolcular Cumhuriyetin 100. yılına özel bir dans gösterisi gerçekleştirdi. “Cumhuriyet” dansı sayesinde genç atletler Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hürmetlerini sundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen