Çar. May 1st, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uygun fiyatlı ve kaliteli besin sunmak için hizmete aldığı Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları tüketicilerin ağır ilgisiyle karşılaşıyor. Tamamı yerli besiden günde 5 ton et satışına ulaşan mağazaların 13’üncüsü yeni yıl öncesinde Karabağlar’ın Bozyaka semtinde açılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda doğan ve halka sağlıklı, ucuz ve muteber besin ulaştırmak için hayata geçirilen Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları, enflasyona karşı vatandaşın sofrasına umut olmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki İzTarım A.Ş. tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, büsbütün yerli üreticiden alınan besiler, Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde karkas et ve İzmirli markalı et eserleri olarak işleniyor. Hazırlanan et eserleri, gezici otobüsüyle sayıları 12’ye ulaşan Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazalarında uygun fiyat etiketiyle tüketiciyle buluşturuluyor.
 
Günde 5 ton et satışı
Halkın Kasabı mağazalarında satışa sunulan kırmızı et eserleri, ucuz, sağlıklı ve lezzetli yapısıyla kısa müddette İzmirli yurttaşların vazgeçilmezi oldu. Piyasada kilosu 400 TL’yi geçen etlere rağmen Halkın Kasabı, dana kıymanın kilosunu 299 TL’den, dana kuşbaşının kilosunu 330 TL’den ve Halkın Kasabı sucuklarının kilosunu 395 TL’den satışa sunuyor. Mağazalarda kuyruklar oluşturan yurttaşların ilgisiyle, Halkın Kasabı mağazalarında günlük kırmızı et satışı 5 tona ulaştı.

“Hem ucuz, hem kaliteli, hem lezzetli” 
Halkın Kasabı’nın Kemeraltı mağazasında alışveriş yapan yurttaşlar ise aldıkları hizmeti şu tabirlerle kıymetlendirdi;  
Necdet ve Süheyla Beşir: “Çok uygun bir uygulama. Bu sayede et yiyoruz. Piyasaya nazaran en az yüzde 15 fiyat farkı var. Hatta tahminen çok daha fazla. Etin kalitesi eksiksiz. Severek, beğenerek gelip alıyoruz. Bu mağazaların biraz daha yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Öbür kasaplara nazaran çok ucuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin etleri hem ucuz, hem kaliteli, hem lezzetli.” 
Orhan Doğramacı: “Ben yeni öğrendim, iki aydır geliyorum.  Hem dışarıdan daha âlâ hem inançla alıyoruz. Burada kıymanın kilosunu 299 liradan alıyoruz. Dışarıda en az 350 TL. Evdekiler de çok şad, hanım al demezse almayız. Ondan onaydan geçince biz de alıyoruz.”

“Eczane üzere pak, pırıl pırıl”
Reyhan Ebcioğlu: “Ben İstanbul’da yaşıyordum, annemin yanına geldim. Pek hoş. Annem de çok mutlu, ben de çok mutluyum. Devamlı gelip alıyoruz. Kalite çok yüksek nitekim. Buraya geldikçe uğrayıp alıyorum. Rengi çok hoş, verdiği tat çok hoş. Tadı natürel geliyor, yapay bir tat vermiyor. Bu hizmet için çok teşekkür ediyorum.”   
Hasan Turan: “Fiyatlar çok uygun. Eczane üzere pak, pırıl pırıl ve inançlı. Daha ne olsun. Daha evvel bu türlü bir hizmet yapılmamıştı. Olağanüstü halka uygun. Bundan daha yeterlisi düşünülemez. Evvelden bu kadar alamıyorduk, fiyatı uygun olunca daha fazla kırmızı et tüketebiliyoruz.”

“Memnun olmamak için biraz bilgisiz olmak lazım”
Zuhal Gül: “Sürekli buradan alıyorum etimi. Kemeraltı’nda esnafım. Birçok eseri memleketimizden getiriyoruz lakin eti bilhassa buradan alıyorum. Hem fiyat uygun hem etler hoş. Aslında etin hoşu burada, hiç çekinmeden alıyorum. Bundan şad olmamak için biraz bilgisiz olmak lazım, daha ne olsun. Çok teşekkür ediyorum bize bu hizmeti sundukları için.” 

“Vatandaşı kırmızı etten uzaklaştırdılar”
Mustafa Akyol: “Belediyelerin ve kooperatiflerin uygun fiyatlarla nitekim eser satması çok değerli. Türkiye’de hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Biz neredeyse beşinci sınıf vatandaş olduk. Pirince yüzde 40, ete yüzde 45 artırım gelirse bu türlü olur. Ocak ayından sonra da yeniden yüzde 50 artırım gelmesini bekliyoruz. Et reyonuna imkân yok, yaklaşılmıyor. Biz de mecbur kooperatiflerin mağazalarına geliyoruz. Belediyeler olsun, kooperatifler olsun, burada yapılan indirimler vatandaş için en âlâ çalışmalar. Biz bunların çoğaltılmasını istiyoruz. Vatandaşı kırmızı etten uzaklaştırdılar.” 

“Kaliteli eser almak kadar kaliteli hizmet almak da önemli”
Erdoğan Kiraz: “Gayet mutluyum. O yüzden de alışverişlerimi buradan yapıyorum. Etler kaliteli ve lezzetli, fiyatı da uygun. Bu imkânı sağlayan belediye liderimize teşekkür ediyorum. Bütün eserlerinden mutluyum. İşçinin ilgisi başka bir hoşluk. Kaliteli eser almak değerli lakin bir o kadar da kaliteli hizmet gerekiyor. Bu hizmetten memnunuz. Yöneticilerin halkını düşünmesi öncelikli bir mevzu. Bu önceliği de biz İzmir’de görüyoruz.”

Karabağlar’a yeni yıl ikramı 13’üncü şube 
Halkın Bakkalı/Halkın Kasabı mağazaları şu an Bornova Doğanlar, Erzene, Özkanlar ve Çamdibi, Karşıyaka Girne, Konak Gültepe ve Kemeraltı, Menemen Ulukent, Buca Gediz (ESHOT), Balçova Merkez, Torbalı Ayrancılar ve gezici otobüs olmak üzere toplam 12 şubeyle İzmirliye hizmet veriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, artan talep nedeniyle 13’üncü şubeyi yeni yıl öncesi Karabağlar Bozyaka’da açacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen