Sal. Nis 30th, 2024

Hisar Genç Filarmoni Orkestrası yıllık konserini Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna verdi

Türkiye’nin birinci öğrenci orkestralarından biri olan Hisar Genç Filarmoni Orkestrası’ndan coşkulu bir konser

 

Türkiye’de birinci sefer hoş sanatlar branşı dışında olan bir eğitim kurumu tarafından oluşturulan Hisar Genç Filarmoni Orkestrası yıllık konserini Cumhuriyet’in 100. yılı onuruna verdi. 83 kişilik orkestranın yarısı okulun müzik alanında yetişmiş öğrencilerinden, öbür üyeleri profesyonel genç müzisyenlerden oluşmakta. Hisar Okulları bünyesinde faaliyet gösteren Hisar Gençlik Filarmoni Orkestrası, müzikle amatör olarak uğraşan öğrencilerini profesyonel genç müzisyenlerle tıpkı sahnede buluşturuyor. 2022’de kurulan orkestra, her yıl düzenleyeceği konserlerle gençler ortasındaki müzikal diyaloğu arttırmayı, hoş sanatlar uğraşını önemli bir hobi olarak sürdürmenin akademik eğitime ve çok taraflı bir karakter gelişimine olan katkısına dikkat çekmeyi hedefliyor. 6 Kasım’da Hisar Okulları Atatürk Salonu’nda düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri’nde Marmara Üniversitesi AEF GSEB Müzik Öğretmenliği Çoksesli Korosu ve Hisar Okulları öğrencilerinden oluşan Hisar Okulları Korosu, sevilen marşlar ve müzikleri seslendirdiği etkileyici bir performans sergiledi. Öğrenciler, dört aylık titiz bir hazırlık sürecinin akabinde sahneye çıktı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 1. Şefi ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Hakan Şensoy’un idaresindeki orkestra ve başarılı tiyatro oyuncusu Murat Altınok’un anlatıcılığıyla, izleyicilere unutulmaz bir müzikal tecrübe sundu. 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 1. Şefi ve İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Hakan Şensoy: “Dört aylık bir çalışma sürecinin akabinde ulaşılan bu özel günde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak, benim için büyük bir onur.” diyerek konser hakkında görüşlerini paylaştı. Ayrıyeten, gelecek jenerasyonların da birebir coşkuyla kutlamalarını umut ettiğini belirten Şensoy, Atatürk’ün cumhuriyetini emanet ettiği gençlerin bir dahaki yüzyılda da tıpkı heyecanı taşıyacağına inandığını tabir etti.

35 yıllık sahne tecrübesi ile gecenin anlatıcılığını üstlenen başarılı oyuncu Murat Altınok ise   sahnede genç müzisyenler ve Hakan Şensoy’un idaresinde unutulmaz bir gece geçirdiklerini ve bu özel vazifesi Hisar Okulları ismine üstlenmenin kendisi için büyük bir memnunluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. 

Konserin öne çıkan anlarına okulun Youtube kanalı üzerinden ulaşılabiliyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=nAWwrBrix7s 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen