Sal. May 7th, 2024

2007’deki orijinal iPhone’dan bu yana, sessize alma düğmesi uzun bir süre hayatımızda kaldı. Ve sonunda Apple, iPhone 15 Pro modelleriyle birlikte bu düğmeyi Eylem Düğmesi ile değiştirdi. Ama iPhone 15 ve 15 Plus modelleri, eski sessize alma düğmesini kullanmaya devam etti.

Şimdiyse yeni bir söylenti, Apple’ın Eylem Düğmesi’ni Pro modelleriyle sınırlı tutmayacağını, tüm iPhone 16 serisine ve iPhone SE 4’e eklemeyi planladığını iddia ediyor.

MacRumors tarafından yayınlanan habere göre, bu düğme yalnızca bir yükseltme almakla kalmayacak, aynı zamanda tüm iPhone 16 telefonlarında yer alan bir özellik haline gelecek. Bunu tüm iPhone 16 modellerine yaymak, montajı ve desteği basitleştirmek açısından mantıklı. Bu da Apple’ın daha az bileşen tedarik etmesi, monte etmesi ve onarması anlamına geliyor.

MacRumors’a göre Apple, bu mekanik parçayı kapasitif tipte bir düğmeyle değiştirerek tüm iPhone 16 modellerine ekleyecek ve geliştirecek. Kod adı Atlas olan bu düğme, iPhone 8’deki Touch ID gibi çalışacak ve düğmeye bastığınızda tıklama yerine dokunsal geri bildirim verecek.

Yayına göre Apple, iPhone 16 Pro için planlanan ve bir kuvvet sensörü ile çalışacak olan yeni Capture düğmesi üzerinde de çalışıyor. Ancak MacRumors hala bu düğmenin ne işe yaradığını açık bir şekilde öğrenemediğinin altını çiziyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen