Per. May 2nd, 2024

Çok sayıda kullanıcının Reddit üzerinde alarmlarının çalmadığından şikayet etmelerine bakılırsa, temel iPhone uygulamalarından biri olan Saat şu anda gizemli sorunlarla karşı karşıya. Raporlara göre kullanıcılar, kurdukları iPhone alarmının çalmaması veya ekran aydınlanırken ses çıkmaması nedeniyle uyanamadı.

Bilinmeyen sorun, iPhone 15, iPhone 11 ve iPhone XR başta olmak üzere hem yeni hem de eski iPhone’ları etkiliyor gibi görünüyor. Birkaç kullanıcı, sorunun iOS 17 güncellemesini yükledikten sonra ortaya çıktığını, diğerleri ise sorunun iOS 17.2’yi yükledikten sonra ortaya çıktığını belirtiyor.

Ancak bazı kullanıcılar ise iPhone alarm sorunuyla karşılaştıklarını ancak sonraki yazılım güncellemeleriyle sorunun kendiliğinden çözüldüğünü söylüyor. Hatta bazıları, doğrulanamasa da sorunun iOS’un eski sürümlerini çalıştıran iPhone’larda yıllardır mevcut olduğunu iddia ediyor.

Önerilen geçici çözümler arasında Bekleme modunun devre dışı bırakılması, saat uygulamasının silinip yeniden yüklenmesi ve kısa sürede çok fazla alarm olması durumunda bazı alarmların silinmesi yer alıyor. Apple henüz sorunu resmi olarak ele almadı ve bunun gerçek bir hata mı olduğunu yoksa etkilenen kullanıcıların alarmlarını ayarlarken yaptıkları bir yanlıştan mı kaynaklandığını açıklamadı.

iPhone ve iOS 17 güncellemesi, bu yıl ilginç bir istenmeyen hatalar performansı sergiledi. Bu ayın başlarında klavyede yazı yazarken garip bir hatanın uygulama değiştiriciyi tetiklediği bildirilmişti. iPhone 15 Pro şarj olurken aşırı ısınma sorunu yaşadı ve iOS 17.0.2 güncellemesinde bu sorun giderildi.

Ayrıca, iPhone 15 serisindeki NFC çiplerinin, belirli BMW ve Toyota Supra modelleri aracılığıyla kablosuz olarak şarj edildikten sonra bozulduğu bildirildi. Apple bunu şirket içi bir bildirimde kabul etti ve sorunu çözmek için geçtiğimiz ay iOS 17.1.1 güncellemesini yayınladı. Güncelleme aynı zamanda yanlış hava koşullarını gösteren Hava Durumu kilit ekranı widget’ını da düzeltti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen