Per. May 2nd, 2024


Kaspersky, Aralık ayının ortasında genç siber güvenlik araştırmacılarının belli siber güvenlik meselelerini ele alarak yenilikçi fikirlerini sunduğu memleketler arası Secur’IT Cup öğrenci müsabakasının final tipini düzenledi. Yaklaşık 30 ülkeden 850’den fazla öğrenci proje sunarken, Kenya ve Mauritius’tan gelen takımlar ile Suudi Arabistan ve Rusya’dan katılan kadrolar mükafata layık görüldü.

Bu yıl iştirakçiler Oyun & Geeks, Fintech, İnsanların ve Objelerin Takibi ve Güvenliği ile Aile Bakımı olmak üzere dört farklı kategoride proje sunumuna davet edildi.

Uluslararası heyet, finallere müsabakanın hem global hem bölgesel tertiplerinden katılmaya hak kazanan Kenya, Mauritius, Nijerya, Rusya, Suudi Arabistan ve Singapur’dan 10 iştirakçinin fikirlerini kıymetlendirdi. İştirakçiler, Kaspersky Küresel Araştırma ve Tahlil Grubu (GReAT) üyeleri, Chulalongkorn Üniversitesi, Singapur Teknoloji Enstitüsü, kar emeli gütmeyen CyberTalents temsilcileri ve Secur’IT Cup ’22’nin ortak kazananı da dahil olmak üzere Kaspersky siber güvenlik uzmanlarından oluşan heyetin soruları eşliğinde çevrimiçi bir oturumda projelerinin sunumunu gerçekleştirdi.

Projeler sekiz başka kategoride değerlendirildi: Hedefe uygunluk, eşsiz teklif sunabilme, teknik fizibilite, iş modeli, prototip, teknolojik güvenlik düzeyi, patentlenebilirlik, ölçeklenebilirlik, dağıtıma hazır olma ve sunum kalitesi. İştirakçilere ayrıyeten en temel uygulanabilir eser (MVP) ve MVP hazırlama suratına bağlı olarak ek puanlar verildi. Üstteki kriterlere nazaran, “Net.Resources” grubu tarafından hazırlanan “PeTTly” en âlâ proje seçildi ve 10 bin dolarlık büyük mükafatı kazandı. “PeTTly”, evcil hayvanların tüm bakım alanlarını tek bir sisteme entegre eden kapsamlı bir evcil hayvan bakım tahlili ortaya koyuyor. Proje, IoT aygıtları aracılığıyla hayvanın yaşamsal belirtilerinin izlenmesine ve yönetilmesine imkan tanıyor.

Net.Resources Ekip Üyesi Maxim Boiko“Secur`IT Cup’ın fikrimi hayata geçirmeme müsaade vermesinden ötürü çok heyecanlıyım. Projeme hakikat istikamette rehberlik ettikleri için müsabaka mentorlarına özel olarak teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım bu aktiflik büyümeye devam eder ve öğrencilere iş fikirlerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunar” dedi.

Kenya ve Mauritius’tan öğrencilerin hazırladığı “Health Code Medical Archive” müsabakada ikinci oldu ve 3 bin dolar ile Kaspersky uzmanlık eğitimlerinden birine erişim kazandı. Grup, kendi bölgelerinde sıhhat hizmetleri üzerindeki yükü hafifletmek ve hasta bakıcıları güçlendirmek üzere tasarlanmış bir sıhhat kayıt sistemiyle yarışa katıldı.

Rusya’dan “SKOOF life” takımı, bankaların müşterilerini ziyan verecek finansal kararlardan, paralarının yetkisiz kullanımından ve toplumsal mühendislikten korumak için sunabilecekleri bir hizmet olan “Güven faktörlü süreç kimlik doğrulamasını” tanıttı. Hizmet, süreç sıklığı ve çekilen nakit sayısının bankanın yerleşik güvenlik kurallarından daha yüksek olması durumunda ikaz veriyor. Projeyle üçüncü sırayı alan takım, Kaspersky uzmanlık eğitimi portföyünden herhangi bir kursa erişim hakkı da kazandı. 

Kaspersky Akademiden Sorumlu Yöneticisi Evgeniya Russkikh, şunları söyledi: “Kaspersky olarak, genç yeteneklere yapılan yatırımın daha fazla teknolojik ilerleme, yenilik ve daha fazla toplumsal sürdürülebilirlik vaat ettiğine inanıyoruz. Muhakkak siber güvenlik meselelerini ele alan bu genç yetenekler, sırf entelektüel hünerlerini sergilemekle kalmadı, tıpkı vakitte daha inançlı bir dijital geleceği şekillendirme konusundaki kararlılıklarını da gösterdi. Bu aktiflik, yeni kuşağın içindeki inanılmaz potansiyelin bir ispatı. Onların dijital güvenlik dünyasında devam eden tesirlerine şahit olmayı dört gözle bekliyoruz” 

Özel Halkın Seçimi adaylığında Suudi Arabistan’dan “Falcon Digital” takımı, makine tahsili (ML) dayanaklı bir kimlik avı tespit ve ihtar paketi olan “AI-PhishGaurd” projesiyle ödüllendirildi.

Secur’IT Cup, Kaspersky Academy’nin Genç Yetenekleri Siber Güvenlikte Buluşturan Projesi

Her yıl düzenlenen Secur’IT Cup, 2018 yılından bu yana dünya çapında genç yetenekleri siber güvenlik konusu etrafında bir ortaya getiriyor ve onlara akut çevrimiçi güvenlik risklerini çözmeye yardımcı olacak teknolojik konseptleri tasarlama ve uygulama bahtı sunuyor. Tertibin başından beri dünyanın dört bir yanından 6 binden fazla genç müsabakaya katıldı. 2022 yılında müsabakayı, taşınabilir uygulama güvenliği geliştirmeyi iyileştirmeyi amaçlayan bir tahlil öneren Singapur Ulusal Üniversitesi ve Singapur Teknoloji Enstitüsü takımı kazandı.

Secur’IT Cup, dünya çapında siber güvenlik bilgisini teşvik eden, BT alanındaki genç yetenekleri destekleyen ve yüksek kaliteli siber güvenlik eğitim programlarının geliştirilmesine katkıda bulunan Kaspersky Academy’nin bir projesi. Yarış ve akademinin öteki teşebbüsleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://academy.kaspersky.com/ adresini ziyaret edin.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen