Per. May 2nd, 2024


Türkiye’de birinci startup şube konseptini hayata geçiren İş Bankası, Dünya’da da birinci defa fiyatsız bulut kullanım hakkı sunan kredi kartını duyurdu.

Türkiye’de birinci startup şube konseptini hayata geçiren İş Bankası, ülkemizde girişimciliğin gelişmesi ve ekosistemin büyümesi ismine en kapsamlı kıymet teklifini sunuyor. Girişimcilere özel eser ve hizmetlerini zenginleştiren, girişimcilerin muhtaçlık duydukları bankacılık eser ve hizmetleriyle yanlarında olmayı sürdüren İş Bankası, startup’lara özel Maximiles Business Startup Kredi Kartı’nı hayata geçirdi. 

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan, Ekim ayında düzenlenen Workup Demo Day etkinliğinde ekosisteme duyurduğu Maximiles Business Startup Kredi Kartı’na ait yaptığı açıklamada, startupların hayatını kolaylaştırmak ve işlerine odaklanarak hem büyümelerinin hem de katma bedel yaratmalarının önünü açmak için yeni eser ve hizmetler geliştirdiklerini vurguladı. Maximiles Business Startup Kredi Kartı’nın dünyada örneği olmayan bir eser olduğunu paylaşan Ortan, “Yaptığımız araştırmalara nazaran, startuplara en yüksek maliyeti yaratan kalemin teknoloji harcamaları olduğunu gördük. Buna özel bir avantaj sağlamak istedik ve dünyada en çok tercih edilen bulut işletim sistemi AWS ile özel bir muahede yaptık. Bu sayede dünyada AWS fiyatsız bulut kredisi erişimi sunan birinci kredi kartını girişimcilerimizle buluşturduk” dedi. 

AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ise “AWS olarak, dünya çapındaki bilgi merkezlerinden 200’ün üzerinde tam özellikli hizmet sunan, dünyanın en kapsamlı ve en yaygın kullanılan bulut platformuyuz. En süratli büyüyen startuplar, maliyetleri düşürmek, daha çevik olmak ve daha süratli inovasyon yapmak için AWS eser ve tahlillerini kullanıyor. Biz de Türkiye’deki startupları büyüme seyahatlerinde desteklemeye devam etmek istiyoruz. Bu doğrultuda İş Bankası ile yaptığımız iş birliğinin startupların hayatını kolaylaştırmaya ve büyüme potansiyellerine daha süratli ulaşmalarına yardımcı olacağına inanıyoruz” diye konuştu. 

Kart startup’lara ne üzere avantajlar sağlıyor?

  • AWS iş birliği ile fiyatsız bulut kredisine erişim, dünyada birinci olarak bu kart ile sunuluyor. 
  • Maximiles Startup Business Kart ile AWS bulut sistemlerinde ayrıcalıklı olacak İş Bankası müşterisi startuplar, birinci basamakta sadece İstanbul, İzmir ve Ankara’da yer alan Girişimcilik Şubeleri aracılığı ile bu karta başvurabilecekler. 
  • Maximiles Business Startup Kredi Kartı’na sahip startuplar şimdi kullanmamışlarsa AWS’in fiyatsız cloud hizmetinden yararlanabilecekler. 
  • Bu hakkın sona ermesinden sonra ise AWS fatura ödemelerini kartla indirimli olarak gerçekleştirebilecekler.
  • Girişimciler, Maximiles Business Startup Kredi Kartı ile tıpkı vakitte Maximiles’ın ayrıcalıklı dünyasına da dâhil olurken harcamalarından mil ve puan kazanacak, üye işyerlerindeki taksit ve özel fırsatlardan da yararlanabilecekler. 

Harcama ayrıcalıklarına dönük iş iştiraklerinden birincisi İş Bankası ile AWS’in Türkiye tahlil ortağı Commencis tarafından birlikte hayata geçirilmiş oldu. 

Ekosistemin %15’ini müşteri olarak kazandı, 200 milyon TL’lik finansman kaynağı sağladı

Girişimcilik Şubeleri aracılığıyla bugüne kadar ülke girişimcilik ekosisteminin %15’ine ulaşan Banka, bu müşterilerine 200 milyon TL’yi aşkın finansman kaynağı sağladı. İş Bankası, AWS ile yapılan iş birliğinin yanı sıra yakında farklı iş ortaklarıyla tekrar girişimcilerin hayatında yer tutan harcama kalemlerinde ayrıcalıklar sunmayı ve dönemsel kampanyalarla startupların bilhassa yurtdışı kaynaklı harcamalarında kolaylıklar sağlamayı amaçlıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen