Cts. Nis 27th, 2024


Esas Sosyal’in, gençlerin yabancı lisan yetkinliklerini geliştirip işe geçişlerini desteklemek hedefiyle hayata geçirdiği program kapsamında bu periyot 500 üniversiteli desteklenecek. 

Merhum Şevket Sabancı ve ailesi tarafından 2000 yılında kurulan Türkiye’nin başkan yatırım şirketlerinden biri olan Temel Holding’in toplumsal yarar odaklı yatırım ünitesi Temel Toplumsal; 2015 yılından bu yana gençlik ve istihdam alanında sürdürülebilir ve ölçülebilir tesir yaratıyor. ‘Esas Toplumsal Fırsat Eşitliği Sağlar’ mottosuyla hayata geçirilen Şevket Sabancı Vizyonuyla Birinci Fırsat, İyi Sabancı Dayanağıyla İngilizce Fırsatım ve Mezun Programları patronlarca daha az tercih edilen devlet üniversitelerinden mezun gençlerin; iş hayatına daha öz inançlı, donanımlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmalarını hedefliyor. 

Gençlerin yerelde güçlendirilmesini ve bölgelerinde iktisada katılarak ülkemizin gelişimine katkı sağlamalarını amaçlayan Temel Toplumsal; devlet üniversitelerinde eğitim gören gençlerin işe geçiş süreçlerinde önlerine çıkan yabancı lisan yetkinliği konusunda 2021 yılında bir tahlil modeli geliştirerek İyi Sabancı Dayanağıyla İngilizce Fırsatım Programı’nı başlattı. 

Bugüne kadar 600 genci fırsat eşitliği ile buluşturan, yeni periyodunda ise 500 gence daha fırsat sağlayacak Programa; devlet üniversitelerinin 4 yıllık fakültelerinde 3. Sınıf, 5-6 yıllık fakültelerinde sondan bir evvelki sınıf, ön lisans kısımlarında 1. sınıf öğrencisi olan gençler başvurabiliyor. İyi Sabancı Takviyesiyle İngilizce Fırsatım kapsamında iştirakçi gençler, 12 ay müddetince 3 kur online canlı sınıflarda Berlitz Lisan Okulları’ndan İngilizce eğitimi alarak en az orta düzey yabancı lisanla mezun oluyor. Ayrıyeten Program; bir lisan eğitim programı olmanın ötesinde öğrencilere okuldan işe geçiş süreçlerini kolaylaştıracak eğitimler, İngilizce CV hazırlama, bireye özel İngilizce mülakat koçluğu ve akran danışmanlığı (buddy’lik) üzere tecrübeler sunan kompakt bir şahsî gelişim programı olma özelliğini de taşıyor. Programı muvaffakiyetle tamamlayan iştirakçiler, Temel Sosyal’den İyi Sabancı ve Emine Sabancı Kamışlı imzalı sertifika alırken Berlitz’den de memleketler arası geçerliliği olan lisan yeterlilik sertifikasına sahip oluyor.

Programa katılmak isteyen gençler, 15 Ocak tarihine kadar ingilizcefirsatim.org üzerinden müracaat yapabilir. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen