Cts. Nis 27th, 2024


İzmir’in Müyesser Turfan Süreksiz Konuk Konutu kışa hazır

Soğuk havaların tesirli olmaya başlamasıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi sığınacak yeri olmayanlar için gereken önlemleri aldı. Gelen müracaatlar doğrultusunda muhtaçlık duyanlar Müyesser Turfan Süreksiz Konuk Konutu’na süreksiz olarak yerleştiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in “İzmir’de kimse yalnız değil” vizyonuna katkı veren kurumlardan biri olan Müyesser Turfan Süreksiz Konuk Meskeni, kış aylarında da muhtaçlık sahibi yurttaşlara barınma hizmeti veriyor.

Sokakta yaşamak zorunda kalan erkek yurttaşların barınabildiği konuk konutunda kalanlara sıhhat denetimleri yapılıyor, yeni kıyafetler veriliyor ve yemek muhtaçlıkları karşılanıyor. Hasta olan kimsesiz konuklar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nde tedavi ediliyor.
60 yaş üzerindeki gereksinim sahipleri ise Buca Toplumsal Ömür Yerleşkesi’nde yer alan Zübeyde Hanım Huzurevi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde teminata alınıyor. İzmirliler, kimsesiz yurttaşları bildirmek için ALO 153’ü (HİM) arayabiliyor.

Güvenli, kaliteli, onurlu yaşam
Kentte yaşayan herkesin temel insan haklarına ulaşması için çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Müyesser Turfan Süreksiz Konuk Evi’nde birebir anda 60 kişi konaklayabiliyor. Konuk Evi’nin yetersiz kalması durumunda, muhtaçlık sahibi yurttaşlar Basmane bölgesindeki otellerde de ağırlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılından bu yana, Müyesser Turfan Süreksiz Konuk Evi’nde ve muhtaçlık durumunda Basmane bölgesindeki otellerde 3 bin 729 yurttaşa barınma hizmeti sağladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen