Cts. Nis 27th, 2024

İLÇELERDEKİ 7. SINIF ÖĞRENCİLERİ KONYA’YI KEŞFEDİYOR

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, merkez dışındaki 28 ilçede eğitim gören 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği bilim, tarih ve kültür seyahatleriyle öğrenciler Konya’yı yakından tanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, proje kapsamında 13 bin öğrencinin, Konya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulduğunu belirterek, seyahate katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.


Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez dışındaki 28 ilçedeki öğrenciler için bilim, tarih ve kültür gezisi programları düzenlemeye devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, merkez dışındaki 28 ilçedeki 7. sınıflar için düzenledikleri seyahatlerin öğrencilerin gelişimi açısından kıymetli olduğunu söyledi.

‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışıyla çocukların ve gençlerin milli-manevi pahalarla yetişmesi emeliyle kıymetli çalışmalar yürüttüklerini lisana getiren Lider Altay, “Öğrencilerimizin kültürel birikimini artırmak, kentimizin tarihini tanıtmak ismine başlattığımız projeye öğrencilerimizden ve ailelerinden olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi hayli memnun ediyor. Hedefimiz, gençlerimizi kentimizin kadim kültürüyle buluşturarak onların şahsî gelişimlerine katkı sağlamak ve kentimizin zenginliklerini keşfetmelerine imkan tanımak. Proje sonuna kadar ilçelerimizdeki 13 bin 7. sınıf öğrencimizin projeye katılmasını hedefliyoruz. Seyahate katılan tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı.

ÖĞRENCİLER KONYA’NIN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNİ YAKINDAN GÖRÜYOR

Geziler kapsamında ilçelerden kent merkezine öğretmenleriyle birlikte getirilen öğrenciler; Konya Bilim Merkezi, Büyükşehir Taş Bina, Alaaddin Camii ve Sultanlar Türbesi, Kelebekler Vadisi, Mevlana Türbesi, Konya Panoroma Müzesi ve Büyükşehir Belediyesi Stadyumu üzere değerli yerleri ziyaret ediyor.

Geziye katılarak Konya’nın tarihi ve turistik yerlerini yakından görme fırsatı bulan öğrenciler de, Konya Büyükşehir Belediye’sine teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen