Cts. Nis 27th, 2024


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Mevlana Caddesi’nde vatandaşları ve esnafları selamlayarak, Mevlana’yı anma aktiflikleri kapsamında Konya’yı ziyarete gelen konuklarla sohbet etti. İRFA’da düzenlenen “Derviş Çeyizi Müzesi”ni de ziyaret eden Lider Altay, “Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yılı rahmetini yaşıyoruz. Kentimiz bu özel günlerde apayrı manevi bir havaya bürünüyor” dedi. 


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Mevlana Caddesi’nde vatandaşlarla ve esnaflarla buluştu.

Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü aktiflikleri çerçevesinde, Mevlana Caddesi üzerinde karşılaştığı vatandaşlarla sıcak bir formda selamlaşan Lider Altay, cadde üzerindeki iş yerlerini de ziyaret ederek, esnafa güzel işler temennisinde bulundu.

Etkinliklere katılmak üzere Konya dışından gelen konuklarla de sohbet eden Lider Altay, “Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yılı rahmetini yaşıyoruz. Kentimiz bu özel günlerde apayrı manevi bir havaya bürünüyor. Mevlana’nın öğretileri, bizlere müsamaha, sevgi ve birlik iletileri veriyor. Bu öğretileri kentimizde yaşatmak ve konuklarımızla paylaşmak bizim için büyük bir mana söz ediyor” diye konuştu.

Başkan Altay ayrıyeten Konya Büyükşehir Belediyesi ile İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi (İRFA) tarafından Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yılı’na özel hazırlanan “Derviş Çeyizi Müzesi” ile Heyetli Klâsik Sanatlar Sergisi’ni de ziyaret etti. Mevlevi kültürüne ilişkin yapıtların sergilendiği kıyafetleri ve aksesuarları inceleyen Lider Altay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Postnişini Mehmet Fatih Çıtlak’la sohbet etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen