Paz. May 5th, 2024


Başkan Soyer’e dayanak çığ üzere büyüyor

“100 sene evvel kapanan defteri tekrar açmak istiyorlar”

9 Eylül’ün 100’üncü yılı kutlamalarında Atatürk’ün Nutuk kitabından alıntı yaptığı için açılan soruşturma nedeniyle CHP İzmir Vilayet Örgütü ve ilçe örgütleri Lider Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Egemenlik Konutu önünde miting havasında yapılan programda konuşan Lider Soyer, “100 sene evvel kapanan bir defteri tekrar açmak istiyorlar. Yok o denli yağma! Biz Cumhuriyet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün bekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’e 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamalarındaki konuşmasından ötürü İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma sonrasında toplumun çeşitli bölümlerinden reaksiyonlar gelmeye devam ediyor. CHP İzmir Vilayet ve ilçe örgütlerinin üyeleri de takviye için bir ortaya geldi.  CHP İzmir Vilayet Lideri Şenol Aslanoğlu, İzmir Milletvekilleri Uzman Polat ile Yüksel Taşkın’ın da katıldığı ve başkanlık makamının yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Konutu önündeki buluşmada değerli iletiler verildi. Lider Soyer’e gönülden takviye veren topluluk “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ve “Hak Hukuk Adalet” sloganları attı.

“Yok o denli yağma”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Nasıl gurur duyduğumu, keyifli olduğumu anlatamam. Zira Cumhuriyet insanlık tarihinin en büyük ihtilallerinden biri. Ve Cumhuriyet bu ihtilali saltanata karşı yaptı. 100 sene evvel o defter kapandı. Saltanat bitti, Cumhuriyet başladı. Ve 100 yıldır biz bu topraklarda onun faziletleriyle, kıymetleriyle refah, barış içinde ömrümüzü sürdürüyoruz. Cumhuriyet ihtilalinin kurucusu Büyük Başkan Mustafa Kemal Atatürk asla ve asla o 100 sene evvelki hesaplaşmayı bugüne taşımak isteyenlerin mezesi olamaz. Biz sonuna kadar Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun ihtilallerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100 sene evvel kapanan bir defteri tekrar açmak istiyorlar. Yok o denli yağma! Biz Cumhuriyet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün bekçisi olmaya devam edeceğiz.  Ve gelecek jenerasyonlara Mustafa Kemal Atatürk’ü taşımaya devam edeceğiz. İzmir bunun öncüsü olmaya devam edecek. Mustafa Kemal Atatürk yaşasın, Cumhuriyet ebediyen yaşasın… Yaşasın İzmir” dedi.

“Tunç Soyer boğazınıza oturur, kolay lokma değil”

CHP İzmir Milletvekili Uzman Polat, “Hepinizin gördüğü üzere burada Kuvayı Milliyecilerin torunları var. Burada memleketi terk edip, parsel parsel bırakıp yok eden Vahdettin’in torunları yok. Biz inadına Mustafa Kemal Atatürk, inadına demokrasi, inadına CHP ve Cumhuriyet bedelleri diyeceğiz. Ve bunu söyleyen Tunç Soyer’e tüm ilçe örgütlerimiz, vilayet örgütümüzle, halkımızla, çalışanlarımızla birlikte sahip çıkmaya geldik. Liderimiz bir Sayıştay denetlemesi geçirdi. Zerre kadar bir sorun bulamadılar, bula bula Nutuk’tan alıntıladığı konuşmasından bir sonuç çıkarmaya çalışıyorlar. Yemezler. O kadar kolay değil. Tunç Soyer boğazınıza oturur, kolay lokma değil. Gerisinde Mustafa Kemal’in askerleri var” dedi. 

“Uğraşılan şey Cumhuriyet’tir, biz buna pabuç bırakmayız”

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın da “Benim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bir çağrım var. Her gün bir çeteye operasyon yapıyorsunuz, çok hoş. Buz dağının görünen kısmıyla uğraşmak çok güzel, destekliyoruz. Pekala, bu çetelerin oralarda var olmasını mümkün kılan şahıslarla, devlette yer alan bakanlık yapan şahıslarla niçin ilgilenmiyorsunuz? Tunç Soyer’e soruşturma müsaadesi vereceğinize, sizden evvelki Bakan Beyefendi ile ilgili tasarrufunuz olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti bir diğer var oluştur ve Osmanlı’nın muhakkak mevzularda tenkidine dayalı olarak ortaya çıkmıştır. Mustafa Kemal Atatürk de Nutuk kitabında bu kopuşun niçin mecburî olduğunu, neden Cumhuriyet ile devam etmemiz gerektiğini çok düzgün anlatmıştır, Tunç Beyefendi de buraya referans vermiştir. Övünmemiz gereken bir nokta da; tam aksisi bir çeşit rövanşizm denemesi yapılıyor. Burada asıl uğraşılan şey Cumhuriyet’tir. Biz buna pabuç bırakmayız” sözlerini kullandı. 

Örgüt Soyer’in arkasında

CHP Urla İlçe Lideri Pelin Karasakal, “Bu soruşturma bir kıyaslamadır. Bu kıyaslama Vahdettin ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kıyaslamasıdır. Bu kıyaslama saltanat sevdalıları ile Cumhuriyet sevdalıları kıyaslamasıdır. Ve bu kıyaslamada bizim tarafımız belirlidir. Biz Cumhuriyetten, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten tarafız ve Cumhuriyetin çağdaş bayanları olarak da İzmir Büyükşehir Belediye Liderimiz Tunç Soyer’in sonuna kadar arkasındayız” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’in örgüt olarak gerisinde durduklarını belirten CHP Gaziemir İlçe Lideri Kasım Özkan, “İzin vermeyeceğiz. Sonuna kadar Tunç Başkan’ımızın gerisindeyiz. İzmir örgütü olarak da hem İzmir’e hem özgürlüğe hem Atatürk’e sahip çıkacağız. Herkes bunu bu türlü bilsin” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen