Paz. Nis 28th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist’i makamında ağırladı. İş birliklerinin gündeme geldiği toplantıda Lider Tunç Soyer, “Gelecek kentlerin geleceği. Birbirimize ilham vermeliyiz. Krizlere karşı bir arada çalışmalıyız. Bizim de tahlil üretmemiz lazım” diye konuştu.

İsveç’in İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette; İsveç’in İzmir Fahri Konsolosu Yiğit Tatış da yer aldı. Görüşmede karşılıklı iş birlikleri gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Gelecek kentlerin geleceği. Birbirimize ilham vermeliyiz. Krizlere karşı birlikte çalışmalıyız. Bizim de tahlil üretmemiz lazım. Sanat, müzik, gençlik çalışmaları, çocuklar üzerine çalışabiliriz. Tüm bunları birlikte yapabiliriz. Biz İzmir’de altyapı, körfez paklığı, metro inşaatları üzere birçok çalışmaya değer veriyoruz.” diye konuştu.

“Doğanın merkezinde biz yokuz”
Demokrasi vurgusu yapan, akıllı kent yaratmanın altını çizen Lider Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Soyer, “Liman kenti olarak İzmir, bir ortada yaşama geleneğine sahip. Bu sebeple İzmir Türkiye’nin başka kentlerinden farklıdır. Yalnızca toplumsal değil; ekolojik, ekonomik demokrasi için de çalışıyoruz. Artık bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Tabiatın merkezinde biz yokuz. Tabiat bizimle birlikte masada oturuyor. Tabiatla ahenk içinde olmamız lazım. Biz İzmir’de üreticiyi destekliyoruz. Üretici bizim için çok değerli. Ekonomik demokrasi dediğim tam da bu” dedi.

Strömquist: “Çözümlere bir arada odaklanmalıyız”
Başkonsolos Johanna Strömquist, “Sürdürülebilirlik ve iklim krizine yönelik çalışmalar bizim de gündemimizde. Birlikte çalışmalıyız. Biz de birlikte çalışabileceğimiz ortaklar arıyoruz. İsveç’ten bir kardeş kent bulmalıyız İzmir’e. Denize sonu olan bir kent… Amacımız bu olabilir. Bizde de ortak meseleler var. Tahlillere bir arada çalışmalıyız” dedi. Lider Soyer’in aktardığı kentsel dönüşüm çalışmalarına ait de Strömquist, “İsveçli mimarlarla ahşap konutlar konusunda görüşebiliriz. İzmir’e de uyarlanabilir” dedi. Görüşmede İsveç Kalkınma Ajansı ile işbirliği de gündeme geldi. Strömquist, “Çok yeterli olur, somut bir çalışma alanı olur. Mesela atık güç sistemleri, atık sistemleri gibi” diye konuştu.
İsveç’in İzmir Fahri Konsolosu Yiğit Tatış ise, “İzmir sürdürülebilirliği en ciddiye alan kenttir. İzmir’de çok güçlü bir adanmışlık var. İsveç ile ortak noktamız bu” formunda konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen