Çar. May 1st, 2024


HALKA AÇILMAYA HAZIRLANAN PASİFİK TEKNOLOJİ

ŞİRKET SATIN ALMALARI VE BİRLEŞMELERLE BÜYÜYECEK

 

İnşaat ve gayrimenkulden memleketler arası lojistiğe, besinden imalat sanayiine, güçten madenciliğe farklı bölümlerde kıymetli başarılara imza atan Pasifik Kümesi, 2019 yılından itibaren yatırımlarına başladığı Pasifik Teknolojiyi halka açmaya hazırlanıyor. Çatısı altında bulunan Destel Bilişim, Ditravo, Icredible, ve Destel Connect üzere şirketleri ile siber güvenlikten yazılıma, IT/donanımdan, teknolojik altyapı hizmetlerine kadar çeşitli alanlarda geniş bir hizmet yelpazesine sahip olan Pasifik Teknoloji’nin gündeminde halka arzın yanı sıra şirket satın almaları ve birleşmeler de bulunuyor.

Pasifik Kümesi İdare Konseyi Lideri Fatih Erdoğan, 1980’li yıllarda imalat sanayi ile başlayan seyahatlerinin, 2000‘li yıllarda gayrimenkul ve inşaat dalına yaptıkları güçlü giriş ile önemli bir ivme kazandığını söyledi. Gayrimenkul alanında birincileri gerçekleştirmeye, detayları tasarlamaya, kalite ve yatırım kıymeti üretmeye odaklanarak simge yapılara imza attıklarının altını çizen Erdoğan, “Yatırımlarımızı, yürekle sürdürüp, muvaffakiyetle sonuçlandırdık ve bedel üretmenin tutkusu ile durmadan, yola devam ettik” dedi ve şunları söyledi:

“Gayrimenkul ve inşaat kesimindeki ivmemizi yükseltmeye devam ederken öbür yandan memleketler arası lojistik ve ticaret; teknoloji ve bilişim, güç ve maden alanlarında da yatırım yapmaya başlayarak şirketlerimizi Pasifik Kümesi altında topladık. 2020’li yıllarda lojistik dalında daha da hızlanmayı başardık. Memleketler arası lojistik alanında Doğu-Batı ve Kuzey-Güney taraflı nakliyecilikte Türkiye’yi transit merkez haline getirme misyonu ile hareket ediyoruz. Ülkemiz eserlerinin milletlerarası piyasalara ulaşmasını hem vakit hem de maliyet açısından daha verimli hale getiriyor, ülkemiz firmalarının global rekabetçiliğine katkı sunuyoruz. Teknoloji şirketlerimiz de tekrar 2020’li yıllarda süratle büyümeye başladı. Şu an 187 işçi ile 7 lokasyonda hizmet vermeye devam ederken, bilişim ve teknoloji alanında yeni stratejik yatırımlara hazırlanıyoruz.”

“Yatırıma, üretime ve istihdama sürat kesmeden devam edeceğiz” 

Önümüzdeki devirde de 40’a yakın şirketi 1.000’e yakın çalışanı ile yatırıma, üretime, istihdama sürat kesmeden devam edeceklerinin altını çizen Fatih Erdoğan, lojistik operasyonlarını tüm dünyada genişletirken, gayrimenkul ve inşaat alanında yeni simge projelere imza atacaklarını, teknoloji ve bilişimde yeni stratejik yatırımlara hazırlandıklarını söz etti. 

Teknoloji ve AR-GE şirketi olarak Bilişim Vadisi Teknopark’ta yer aldıklarını tabir eden Fatih Erdoğan, inovatif yazılım ve donanım tahlilleri sunarak, şirketlerin dijital dönüşümlerine katkı sağladıklarına dikkat çekti. Pasifik Teknoloji’nin siber güvenlikten yazılıma, IT/donanımdan altyapı hizmetlerine kadar farklı alanlarda geniş bir hizmet yelpazesine sahip olduğunu belirten Fatih Erdoğan, “Pasifik Teknoloji geçen yılı yaklaşık 500 milyon TL ciro ile kapattı. Bu yıl sonunda ciromuzu geçen yıla nazaran yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Pasifik Teknoloji kısa vakitte değerli başarılara imza attı”

Pasifik Teknoloji’nin kısa vakitte değerli başarılara imza attığını tabir eden Fatih Erdoğan,  TCDD’nin yolcu bilet satış platformunun tekrar yazılması ve ek gelirlerle satış gelirlerinin artırılmasına yönelik gelir paylaşımı modeli ile 10 yıllık idare kontratı kapsamında hem sefer sayılarında hem de gelirlerde rekor artışlar sağlandığını söyledi. Pasifik Teknoloji’nin faaliyetlerinde siber güvenliğin kıymetli yer tuttuğunu hatırlatan Fatih Erdoğan siber güvenlik alanında kendine ilişkin bir yazılımın olmasının çok kritik olduğunu düşünerek, Hollanda’da merkezli Imperum BV’ye yatırım yaptıklarını söyledi. Dünyada bu esere sahip çok az şirketin olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Bu eser Pasifik Teknoloji’yi siber güvenlik dalında bir üst lige çıkaracak. Bunun yanı sıra evrakların dağıtık ve şifreli olarak farklı depo alanlarında saklanması ve süratli erişimine imkan sağlayan blockchain yazılımına sahip olan Icredible şirketine yatırım yapma kararı aldık. Bu şirketin bir başka eseri olan low-code platform ise, bölümde esasen sayısı az olan yazılımcı gereksinimini minimize ederek şirketlerin kendilerine has teknolojik tahliller üretebileceği fırsatlar sunuyor. Tüm bu yatırımlar da daldaki rekabet gücümüzü artırıyor” diye konuştu.

 

“Stratejik iş birliklerine devam edeceğiz”

Pasifik Teknoloji’nin faaliyet gösterdiği tüm alanlarda ‘teknolojiyi tasarlar’ vizyonuyla hareket ettiğinin altını çizen Fatih Erdoğan, büyüme yaklaşımı ve yatırımcı bakış açısıyla, belirli bir düzeye gelmiş teşebbüslere dahil olmayı ve potansiyel fırsatlara odaklı iş geliştirme çalışmalarını sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi. Fatih Erdoğan, “Stratejik amaçlarımızla ahenk sağlayacağını düşündüğümüz, hizmet yelpazemizi genişletecek, gelişme potansiyeli yüksek, başarılı ve küresel bir öykü yaratacağımıza inandığımız şirketlere, girişimcilere ve eserlere yatırım yapmayı tercih ediyoruz” diye konuştu. 

Özellikle gelişme ve büyüme potansiyeli yüksek alanlarda eser geliştirme konusunda çalışacaklarını söz eden Erdoğan, kurumsal kullanıcıların data saklama ve depolama muhtaçlıklarını karşılamak emeliyle bilgi merkezleri oluşturmayı ve geliştirmeyi hedeflediklerini anlattı. Şirket olarak önümüzdeki beş yılda güçlü bir büyüme ve inovasyon sürecine odaklanacaklarını anlatan Erdoğan, kelamlarını şöyle sürdürdü: 

“Ülkemizde ve dünyada hem sunduğumuz hizmet hem de eser kalitesiyle isminden kelam ettiren bir şirket olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, AR-GE’ye ve yeni projelere yatırım yaparak sürdürülebilir bir büyüme sağlamak temel amacımız. Ayrıyeten yurtdışı pazarlara yönelik eser ve hizmet geliştirme stratejileri üzerinde çalışıyoruz. Buradaki iş modelimiz ise satın aldığımız şirketlerin kurucu ortakları ile iş birliği yaparak, muhtaçlık duydukları idare, tertip, uyum ve finans alanlarında takviye sağlayarak büyüme ivmesini yakalamak.” 

“Halka arz için hazırlıklara başladık”

Pasifik Teknoloji’yi halka arz etmeyi planladıklarını da kelamlarına ekleyen Fatih Erdoğan, “Bu şirketimizi, bugüne kadar yaptığımız işleri daha güçlü halde büyütmek ve bunlara ilaveten teknoloji alanında yeni işler geliştirmek için halka arz etmeye, finansal ve kurumsal alt yapısını güçlendirmeye karar verdik. Bildiğiniz üzere halka arz süreçleri şirketlerin şeffaflık ve sürdürülebilirliğine, kurumsal yapılarının gelişimine, kaynaklarının güçlenmesine, bilinirliğinin artmasına, küreselleşme ile birlikte yurtiçi ve yurtdışı piyasalarda varlık gösterebilmesine değerli katkılar sağlıyor. Biz de bu kapsamda halka arz konusundaki hazırlıklarımızı başlatmış ve Kayıtlı Sermaye Sistemine geçiş müracaatımızı SPK’ya yapmıştık. Bu müracaatımız onaylandı ve halka arz kademesine geçildi. Süreçler devam ediyor, yakında tamamlamayı ve yatırımcıların ilgisine sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen