Cum. May 3rd, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ukrayna’nın Çernivtsi kenti ortasında “kardeş kent” muahedesi imzalandı. Rusya-Ukrayna savaşı sırasında imzalanan birinci mutabakat olma özelliği taşıyan İzmir kardeş kent protokolünün imza merasiminde konuşan Lider Soyer, “Savaş periyodunda bu muahedenin yapılıyor olması çok gurur verici lakin bu birebir vakitte çok büyük bir sorumluluk. O nedenle bu andan itibaren sorumluluğumuz iki kentle sonlu değil. En uygununu, en hoşunu yapacağımızı biliyorum. Birlikte çok hoş işler başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ukrayna’nın Çernivtsi kenti ortasında “kardeş kent” mutabakatı imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi’nde düzenlenen merasimle atılan imzalar Rusya-Ukrayna savaşı sırasında imzalanan birinci mutabakat olma özelliği de taşıyor.  İzmir- Çernivtsi kardeş kent imza merasimine İzmir Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Onur Eryüce, Çernivtsi Belediye Lideri Roman Klichuk, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Çernivtsi Kent Kurulu Sosyo-Ekonomik Kalkınma ve Stratejik Planlama Departmanı Yöneticisi Serhii Bostan, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi ve İzmir Ukraynalılar Derneği Lideri Oksana Özek katıldı. İmza merasiminin akabinde Lider Tunç Soyer ve Ukrayna heyeti Nefes Restoran’da düzenlenen yemekte bir ortaya geldi.

Savaş periyodunda bu mutabakatın yapılıyor olması çok gurur verici

Barışın ve refahın büyüyeceği bir geleceği birlikte kuracaklarını söz eden İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Bugün yaşanan bu siyasal iklimin ruhlarımızı karartmasına müsaade vermeyeceğiz. Büyük umutlarımız ve büyük heyecanlarımız var. Birlikteliğimizi daha da ileriye taşıyacağız. Eğitimde, ticarette, sporda birçok alanda iş birliği yapabiliriz. Birinci olmak çok gurur verici. Savaş devrinde bu muahedenin yapılıyor olması çok gurur verici lakin bu birebir vakitte çok büyük bir sorumluluk. Biz çok güzel ve başarılı olmazsak oburlarının bu türlü bir mutabakat yapma mümkünlüğünü da yok etmiş oluruz. O nedenle bu andan itibaren sorumluluğumuz iki kentle sonlu değil. Mutabakat yapma potansiyeli taşıyan tüm kentler için biz bunu yapmak zorundayız. Burada gülen yüzleri gördüğüm için umudum çok büyük. En düzgününü en hoşunu yapacağımızı biliyorum. Birlikte çok hoş işler başaracağız” dedi.

Bu sıkıntı vakitlerde bu imza çok önemli

Çernivtsi Belediye Lideri Roman Klichuk ise, “Misafirliğiniz için çok teşekkür ederiz. Bizim için bir gurur. İnanıyorum ki Ukrayna ve Türkiye iki arkadaş üzere bugünden sonra da bağlarını daha da sağlam ve güçlü tutarak bağlantılarını geliştirecek. Türkiye ve Çernivtsi ortasında uzun süren tarihi bir ilgi var. Bu yüzden tarih olarak bu iki kent arkadaş. Kardeş kent için çok teşekkür ederiz. Bu güç vakitlerde bu imza çok kıymetli. İnanıyorum ki bu dostluk gelecekte de güçlenecek. Kentimize hem eğitim hem de iktisat konusunda daha da yararlı olacak” formunda konuştu.

Bugünkü muahede başka kentlere de örnek olsun

Bugün İzmir’de tarihi anlara şahitlik ettiklerini tabir eden Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Savaş sırasında imzalanan birinci mukavele. İnanıyoruz ki bugünkü muahede öbür kentlere de örnek olur. Bunun için bu süreçte yaptığımız bu imza başlangıç olur. Kent açısından çok kıymetli olacak. Bizler büyükelçilik olarak da çok dayanak vereceğiz. Kenti yine inşa etmek İzmir için de örnek. Yalnızca iş değil kültür ve eğitim alanında da başka kentler için örnek olacağız. İki kentte Osmanlı’dan kalan çok kültür var” biçiminde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen