Pts. May 6th, 2024


Sabancı Vakfı tarafından, gezegenimizi tehdit eden ‘Su Krizi’ temasıyla düzenlenen 8. Kısa Sinema Yarışması’nın finalistleri belirlendi. Bu yıl, 12 sinema finale kalırken, 7 sinemanın direktörünün 35 yaş ve altında olması dikkat çekti. 

 Bu yıl 8. kere düzenlenecek Sabancı Vakfı Kısa Sinema Yarışması’nda finale kalan sinemalar muhakkak oldu. 

 “Su Krizi” teması ile dünya üzerinde yaşayan tüm canlılar için önemli bir tehdit oluşturan su meselesinin büyüklüğüne dair farkındalık oluşturmayı amaçlayan Kısa Sinema Yarışması’nın ödül merasimi, “Kısacası Susuzluk Çekiyoruz” sloganı ile gerçekleşecek. 

Bu yıl Türkiye’nin 23 kentinden 163 kısa sinema müracaatının geldiği müsabakada 35 yaş ve altındaki genç direktörlerin ilgisi ise dikkat çekti. 

Finale Kalan Kısa Sinemalar:

 

FİLMİN ADI

YÖNETMEN

Antroposen 

Mehmet Gürü Avcu

Bir Gün Daha

Eren Halıcı

Bir Varmış Bir Yokmuş

Ersin Coşkunkanlıgil

CRP

Umut Kırcalı

Düş

Güllü Duman Yegen

Mehmet Gültekin

Düşlerdeki Hayat

Can Yeşiloğlu

Mimas 

Evrim İnci

Son Fide

Mert İnan

Sona Doğru

Cihan Yıldırım

Vahşi

Sinan Kaldan

Yapboz

Gülşah Erdur

Yevmiye

Ömer Faruk İlhan

Ön heyet değerlendirmesinin akabinde, finale kalan 12 sinemanın ve direktörlerinin isimleri, Kısa Sinema Platformu web sitesinde (www.kisafilmuzunetki.org) açıklandı. Yarışta finale kalan 12 kısa sinema, jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye girmeye hak kazanan 3 kısa sinema belirlenecek. Yarış temasına en uygun formda yapıtını hazırlayan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan kısa sinemaların birincisine 60 bin TL, ikincisine 40 bin TL, üçüncüsüne 25 bin TL ödül verilecek.  Sosyal Tesir Mükafatı de bu yıl birinci defa 25 bin TL ile ödüllendirilecek. Müsabakanın ödül merasimi 17 Ocak 2024’te Sabancı Center’da düzenlenecek.

Finalist yönetmenler sektörün önde gelen isimleriyle bir ortaya gelecek

Kısa Sinema Yarışı ile yeni sanatkarların yetişmesine dayanak olmayı hedefleyen Sabancı Vakfı, her sene yarışa başvuran tüm eser sahiplerini sinema ve televizyon dünyasının değerli isimleri ile bir ortaya getiriyor. Bu kapsamdaki Kısa Sinema Platformu Buluşmaları, bu yıl 16 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Finalistler, usta isimlerle bir ortaya gelerek onların tecrübe ve bilgi birikimlerinden yararlanma fırsatı bulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen