Cts. May 4th, 2024


Jovana Brakocević-Canzian: “Türk ligi çok güçlü, bu yüzden ritmimizi bulmaya çalışıyoruz.

#PolandTravel

 

Sezon başında Eczacıbaşı Dynavit’ten Grupa Azoty Chemik Police’e kiralık olarak transfer olan ve şu ana kadar başarılı bir dönem geçiren Saliha Şahin, Polonya’nın gelecekte çok şey beklediği genç yetenek Martyna Czyrniańska ve Beşiktaş Ayos oyuncusu Jovana Brakocević-Canzian, Polonya basınına açıklamalarda bulundu.

Szczecin’e geldiğimde daha fazla sakinlikle karşılaştım

Polonya’daki hayatından voleybola pek çok bahiste konuşan Saliha Şahin: “Son birkaç yılı İstanbul’da geçirdim, büyük bir kent. Türkiye’den geliyorum, çok şeyin olduğu canlı bir ülke. Her yerde sesler duyabilir, birçok insanı görebilirsiniz. Szczecin’e geldiğimde daha fazla sakinlikle karşılaştım. Burası daha sessiz, Türkiye kadar ağır değil. Ayrıyeten insanların daha rahat olduğunu hissediyorum. Hala bu ülkeyi tanımaya çalışıyorum.” dedi.

Takım olarak maksatlarıyla kelamlarına devam eden ulusal voleybolcu: “Başlamamızın kusursuz olduğu öbür bir görüşe sahip olmak sıkıntı. Güçlü bir kadromuz var. Bu takımın avantajı, küme derinliği üzere görünüyor. Antrenörün seçenekleri var, ligdeki tüm ekipler misal bir rahatlığa sahip değil. Dönemin birinci kupasını kazandık ve şu ana kadar ligde set kaybetmedik. Bu yolda devam edelim. Chemik ulusal karşılaşmalarda her şeyi kazanmaya odaklı. Bize bu türlü maksatlar sunuldu ve benim için alışılmadık değil. Türkiye’de oynadığım vakitlerden bu yaklaşımı biliyorum.”

İtalyan liginden de teklif aldım ancak Chemik’in en uygun seçenekti

Polonya’nın esaslı ekiplerinden Chermik ile anlaşan Saliha Şahin: “Chemik ve Polonya benim birinci tercihimdi. İtalyan liginden de teklif aldım lakin Chemik’in en güzel seçenek olacağını düşündüm. Eczacıbaşı’nın antrenörü Ferhat Akbaş ile çok konuştum. Ferhat, Chemik’te iki yıl çalıştı ve buranın çok uygun bir yer olduğunu söyledi.”

Szmaragdowe Gölü mükemmel bir yer

Son olarak boş vakitlerinden bahseden Saliha Şahin: “Biraz boş vaktimiz varsa ekseriyetle konutta, dinlenerek geçiririm, huzur ararım. Restorana gitmeyi severim. Szczecin’de “Epicka”yı hakikaten çok seviyorum. Onlarda lezzetli yemekler var ve sıkça giderim.

Her boş anı turistik seyahatlerle geçiren biri değilim. Bir defasında Szmaragdowe gölüne gittim. Birçok kişi bana Szczecin’de görmem gereken birinci yerlerden biri olarak önerdi. Ve işte, haklıydılar. Mükemmel bir yer, ekseriyetle fotoğraflarda nadiren gördüğünüz su rengi.

Kendinizi dünyanın en güzel voleybolcularından biri olan Tijana Bosković’in yanında buluyorsunuz

Eczacıbaşı Dynavit’in genç yeteneği Martyna Czyrniańska, Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün esaslı geçmişini ve değerli oyunculara sahip olduğunu vurguladı: “Lig düzeyi yüksek ve idman yoğunluğu dikkat cazibeli. Apansız kendinizi dünyanın en âlâ voleybolcularından biri olan Tijana Bosković’in yanında buluyorsunuz. Onunla idmanlarda rekabet ediyorsunuz ve maçlarda hangi noktalardan puan geldiğini görüyorsunuz. Değişiklik büyük, lakin herkes bana bu mevzuda yardımcı oluyor.”

Kulüpteki “aile” ortamından da bahseden genç oyuncu: “Takım üyeleri, teknik grup ve kulüp çalışanları yeni oyuncuları kucak açarak karşılıyor. Kadrodaki aile ortamından bahsedildiğini duymuştum, fakat bunun biraz pazarlama terimi olabileceğini düşündüm. Ortaya çıkanın gerçekle çok ilgisi olduğunu öğrendim.”

Transfer sürecine değinen Martyna Czyrniańska: “Kesinlikle Chemik için güçlü hislerim var. Gençler voleybolunda seyahatime burada başladım. Birinci gençler şampiyonluğumu kazandığım yer, ve sonraki gün lise diploması İngilizce imtihanına girdim. Kolay değildi, lakin hala o günü hatırlıyorum.”

Her gün keşfetmeye çalıştığım ağır bir şehir

Sözlerine İstanbul’daki hayatıyla devam eden Martyna Czyrniańska: “Yürüyüş yapmaktan keyif alıyorum. Szczecin’de yaşarken Kasprowicza Parkı’na giderdim. Birçok ağaç ve renkleriyle hoş bir yer. Mevsim ve hava şartlarına bakılmaksızın her vakit büyüleyici bir havası vardır. Kulüp değiştirdikten sonra İstanbul’a taşındım, her gün keşfetmeye çalıştığım ağır bir kent. Her vakit kenti gören yüksek yerleri sevmişimdir. Chemik için oynarken Szczecin’de yaşıyordum. Kenti gören bir binanın 22. katında camlarla kaplı bir kafe vardı. Orada vakit geçirmekten keyif alıyordum. Emsal bir yer bulmayı başardım Wrocław’da ve artık İstanbul’da da bir tane arıyorum.” dedi.

Martyna Czyrniańska, son olarak Eczacıbaşı Dynavit için planlarını anlattı: “Antrenmanlarda sıkı çalışmak ve karşıma çıkan her fırsatı en yeterli halde kıymetlendirmek. Dış atak oyuncusu konumu için rekabet çok güçlü, bu yüzden elimden gelenin en uygununu vermeliyim.

Tecrübeli oyuncu Jovana Brakocević-Canzian da Polonya basınına konuştu. Geçmişten günümüze mesleğinden, Türkiye’den ve ülkesinden bahseden Jovana, samimi açıklamalarda bulundu.

Sahneye çıktığımda oyunu hala kazanmak istiyorum

Kariyerinin birinci yıllarındaki kazanma hırsınız koruduğunu vurgulayan Jovana: “. Ligin en eski voleybol oyuncularından biriyim, fakat hala bu sporu, maçları kazanmayı seviyorum. Sahaneye çıktığımda oyunu kazanmak istiyorum, mesleğimin başlangıcındaki üzere, 21 yıl evvel. Zaman içinde oyun üslubum evrildi. Mesleğimin birinci günlerinde, esasen güç ve rakibi güçlü bir hamleyle yenebilme dileğiyle ilgiliydi. Vakitle, başka tahlilleri takdir etmeye başladım ve akıllı bir smaçla sayı almanın da kıymetli olabileceğini fark ettim.”    

İstanbul’u sahiden seviyorum, hayat dolu bir şehir

İstanbul’a olan bağını da anlatan Jovana: “Türkiye’de kendimi olağanüstü hissediyorum. İstanbul’u hakikaten seviyorum, hayat dolu bir kent, birçok fırsat ve çeşitli biçimlerde vakit geçirme imkanları var. Beşiktaş’tan teklif aldığımda, yıllar sonra Türkiye’ye memnuniyetle geri dönmeye ve her şeyi tekrar deneyimlemeye karar verdim. Lakin eklemek isterim ki Polonya’daki evvelki yıllarımızdan da çok hoş anılarım var.” dedi.

Szczecin, İstanbul’dan katiyetle daha sakin, lakin yaşanabilir bir şehir

Polonya’nın doğal güzellikleriyle ve sakinliğiyle bilinen Szczecin’den bahseden Jovana: “Spor dışında, ailemle birlikte Szczecin’de çok güzel hissettik. İstanbul’dan katiyetle daha sakin, lakin yaşanabilir bir kent. Bilhassa kışın Głębokie Gölü yahut Kasprowicza Parkı’nda yürüyüş yaptık. Kent birebir vakitte birçok ormana sahip, birkaç sefer daha uzun yürüyüşlere çıktık ve oğlum için bir sevinç kaynağı olan bir geyiği gördük. Her ülkenin avantajları vardır. Yalnızca karakterinizin bunlara uyup uymadığı bir problemdir. Polonya’da yeterli hissettim ve artık Türkiye’de yeterli hissediyorum. Deneyimli bir voleybolcu olarak, grubun ritmini bulmasına yardımcı olmaya çalışacağım.” diyerek kelamlarına son verdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen