Cts. Nis 27th, 2024


Samsung Electronics Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye iş birliğiyle, “Innovation Campus” programı çerçevesinde, 16-17 Aralık’ta Samsung İnovasyon Merkezi’nde özel bir eğitim ve işe hazırlık aktifliği düzenlendi. Gençleri geleceğe hazırlamak ve dijital dönüşümde kıymetli bir rol oynamalarını sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen aktiflikte, başta zelzele bölgesi olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından programa katılarak yapay zeka eğitimi alan öğrenciler ağırlandı. Aktiflikte, iş hayatının potansiyel zorluklarına odaklanılarak “İş Hayatında Ruhsal Denge” temasında bir seminer düzenlendi ve birebir vakitte bir evvelki periyodun başarılı projeleri onurlandırıldı.

 Samsung Electronics Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye’nin el ele verdiği “Innovation Campus” programı, gençlere yapay zeka, objelerin interneti, kodlama ve programlama üzere çağın kıymetli alanlarında eğitim vererek onları geleceğin dünyasına hazırlıyor. Bu stratejik iş birliği, gençlere bedelli teknik maharetler kazandırarak onların iş piyasasına güçlü bir giriş yapmalarını sağlıyor ve eğitimde fırsat eşitliğinin önünü açıyor. “Innovation Campus”, verdiği yapay zeka dersleriyle gençlerin dijital dünyada kendilerini geliştirmelerine ve toplumsal sıkıntılara yenilikçi bakış açıları getirerek tahlil üretmelerine imkan tanıyan bir platform olarak öne çıkıyor.

“İş Hayatında Ruhsal Denge” temalı seminer ile teknik dayanağın yanında zihinsel mentörlük sağlandı

“Innovation Campus” programının bir aktifliği olarak, 16 Aralık 2023 Cumartesi günü hem 2023 yılında program kapsamında oluşturulan dördüncü yapay zeka sınıfından iştirakçiler hem de yeni kurulan beşinci yapay zeka sınıfından öğrenciler bir araya geldi. Bu toplantı, mezunlar ortasında iş birliği ve ağ kurma fırsatları sunarken, birebir vakitte akran takviye sistemlerini ve mentörluk münasebetlerini kuvvetlendirmeyi amaçladı.

Etkinlikler kapsamında Klinik Psikolog Danışman Emrah Yolaç tarafından “İş Hayatında Ruhsal Denge” bahisli bir seminer verildi. Bu seminer, gençlerin iş hayatındaki zorluklarla başa çıkabilmeleri için ruhsal istikrarın korunmasına yönelik stratejiler sundu.   Seminerde, iş hayatının getirdiği gerilim ve baskılara karşı dayanıklılık kazandırmanın yolları üzerinde duruldu ve genç profesyonellerin zihinsel sıhhatlerini muhafazalarının mesleklerindeki muvaffakiyet için ne kadar değerli olduğu anlatıldı.

Önceki devrin kazanan projeleri değerlendirildi 

Ayrıca, 2023’de, yani programın dördüncü yılında oluşturulan yapay zeka sınıfının öğrencileri tarafından geliştirilen ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA’lar) katkı sunan projeler değerlendirildi. İnovatif yaklaşımları ve toplumsal yararları ile öne çıkan bu projeler, teknolojinin SKA’lara nasıl katkıda bulunabileceğini göstererek gençlerin hem teknik hem de toplumsal sorumluluk marifetlerini geliştirmelerine imkan tanıdı.

SKA’ları destekleyen yapay zeka projelerinin öne çıktığı bu aktiflikte, UNDP Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma konusundaki tecrübesi gençlere aktarıldı.  Sunulan projeler, SDG AI Lab’ın sunduğu eğitimler ile teknolojik yenilikleri ve toplumsal faydayı birleştirerek gençlerin teknik yeteneklerini artırmanın yanı sıra toplumsal sorumluluk anlayışlarını da pekiştirdi.

Necip Şahamettin Küçük, Halil Çınar ve Kubilay Hasdedeoğlu tarafından geliştirilen “Real Time Forest Fire Detection” projesi, yapay zeka kullanarak orman yangınlarını tesirli bir formda tespit etmeyi hedefliyor. Bu özelleştirilmiş yapay zeka modeliyle, yangınların %95 muvaffakiyet oranıyla tespit edilmesi hedefleniyor.

Ahmet Furkan Bayram’ın “Mammo-Des” projesi ise, mamografi imgelerini kullanarak göğüs kanseri teşhisinde yardımcı olacak bir model geliştirdi. Bu model, erken teşhis sayesinde tesirli tedavi metotlarının uygulanmasına imkan tanıyor.

Betül Meşhur’un “Invasive Insect Detection” projesi, ziraî alanlarda ziyanlı böcekleri daha hakikat bir halde tespit etmeyi amaçlıyor. Bu da sürdürülebilir tarım yaklaşımına kıymetli bir katkı sunuyor.

Etkinliğin ikinci gününde meslek planlaması, tesirli özgeçmiş oluşturma ve profesyonel ağ kurma üzere alanlarda eğitimler verildi

17 Aralık 2023 Pazar günü, “Innovation Campus” programına katılan öğrencilere yönelik olarak, iş dünyasına adım atmalarını kolaylaştıracak bir işe hazırlık eğitimi düzenlendi. Bu eğitimde, meslek planlaması, tesirli özgeçmiş oluşturma, iş görüşmelerinde başarılı olma stratejileri ve profesyonel ağ kurma üzere alanlarda öğrencilerin hünerleri geliştirildi.

Yapay zekanın yanında kodlama ve programlama eğitimlerinin de verildiği “Innovation Campus” programı, 2024 yılı prestijiyle bilhassa zelzele bölgesinden gelen gençler için tasarlanan yeni sınıflar ile genişlemeyi planlıyor. Bu genişleme, daha geniş bir genç nüfusa ulaşmayı ve Samsung’un “Yapay Zeka Yılı”na olan sıkı bağlılığını vurgulamayı amaçlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen