Çar. May 1st, 2024


Selçuklu Belediyesi, Konya Vilayet Sıhhat Müdürlüğü ve hayırseverler işbirliğinde 2023 yılı ilçeye sıhhat hizmetleri noktasında değerli yatırımların kazandırıldığı bir yıl oldu. 

2023 yılı Selçuklu’da sıhhat yatırımları açısından birçok açılış, temel atma ve işbirliği protokollerinin imzalandığı bir yıl oldu. Selçuklu Belediyesi, Konya Vilayet Sıhhat Müdürlüğü ve hayırseverlerin katkısı ile ilçenin farklı noktalarında birçok sıhhat hizmeti hayata geçirildi. Bu çalışmalar içerisinde yer alan Aile Sıhhati Merkezi ve 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonları kıymetli yer tutuyor. Yapılan yatırımlar, ilçenin sıhhat altyapısının güçlenmesine katkı sağlayacak. 

Yıl içerisinde imali tamamlanan Bedir Toplumsal Tesisi Aile Sıhhati Merkezi, Selçuklu Aile Gelişim Merkezi, Şehit Yaşar Nuri Küçükkaya Aile Sıhhati Merkezi, 12 No’lu Saliha Hayati Güvenç 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu’nun resmi açılışı gerçekleştirilirken, imali devam eden Toplum Ruh Sıhhati Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve imali tamamlanıp faaliyete geçmeyi bekleyen Ardıçlı Sıhhat ve Toplumsal Tesisi ile birlikte Selçuklu Belediyesi 2024 yılında da sıhhat hizmeti faaliyetlerini sürdürecek. 

Bedir Toplumsal Tesisi Aile Sıhhati Merkezi bölgenin sıhhat alanındaki muhtaçlığını karşılıyor

2023 yılı içerisinde üretimi tamamlanıp resmi açılışı gerçekleştirilerek hizmete sunulan Bedir Toplumsal Tesisi Aile Sıhhati Merkezi, 4 kattan oluşuyor.  Tesisin bodrum katında 1 adet sığınak ve 1 adet teknik oda yer alıyor. Taban katta Aile Sıhhati Merkezi ve 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu bulunuyor. Aile sıhhati merkezinde 4 adet aile doktor odası, 4 adet hemşire odası, 1 adet bebek ve hamile izlem odası, 1 adet acil müdahale odası, 1 adet kan alma odası ve 1 adet de mutfak yer alıyor. Taban katta bulunan 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonunda da acil servis kısmı, işçi odaları, bekleme salonu ve ambulans garajı bulunuyor. Tesisin 1. katında ise Aile Gelişim Merkezi bulunmakta.

Şehit Yaşar Nuri Küçükkaya Aile Sıhhati Merkezi’nin resmi açılışı yapıldı

Şehit Yaşar Nuri Küçükkaya’nın isminin verildiği ve tek katlı olarak inşa edilen aile sıhhati merkezinde her biri 15 metrekare büyüklüğünde 6 adet muayene odası ve 6 adet de aile sıhhati çalışanı odası bulunuyor. Sıhhat merkezinde ayrıyeten 1 adet tıbbi müdahale odası, 1 adet aşılama ve bebek – çocuk izlem odası, 1 adet hamile izlem ve aile planlaması odası, 1 adet emzirme odası ve 1 adet de mutfak yer alıyor. 2023 yılı içerisinde üretimi tamamlanıp resmi açılışı gerçekleşen merkezde 4 aile tabibi, 4 aile sıhhati çalışanı, 1 yardımcı sıhhat çalışanı ve 1 de hizmetli işçi misyon yapıyor.

12 No’lu Saliha – Hayati Güvenç 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu hizmete açıldı 

Arsası Selçuklu Belediyesi tarafından tahsis edilen ve imali hayırsever iş insanı Mehmet Güvenç tarafından yapılan 12 Nolu Saliha- Hayati Güvenç 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu bölgenin sıhhat alanındaki muhtaçlığını karşılayacak. Bu çerçevede faaliyette bulunan 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonunda acil servis kısmı, işçi odaları, bekleme salonu ve ambulans garajı yer alıyor.

Toplum Ruh Sıhhati Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin üretimi sürüyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Yazır Mahallesi’ne kazandırılacak olan Toplum Ruh Sıhhati Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nin üretimi da devam ediyor. Toplum Ruh Sıhhati Merkezi içerisinde 1 adet spor salonu, 4 müşahede ve tedavi odası, 1 psikolog odası, 1 takım odası, 1 toplumsal görüşme odası, 1 kütüphane, 9 atölye, 1 çok gayeli salon, 1 hekim odası yer alacak. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ise 1 adet çok maksatlı salon, 1 adet röntgen odası, 1 kan alma odası, 1 adet mamografi odası, 1 adet laboratuvar, 2 adet üreme sıhhati ve muayene odası, 1 adet KETEM odası, 1 adet üreme ve KETEM müşavere odası, 1 adet USG, 1 adet hamile sınıfı, 1 adet acil müdahale odası, 1 adet fizikî aktivite koçu, 2 adet sigara bırakma odası, 3 adet fizikî aktivite alanı – fizyoterapist, 1 adet pedagog, 2 adet diyetisyen, 1 adet ağız ve diş sıhhati, 1 adet ergoterapist, 2 adet psikolog, 2 adet toplumsal hizmet odası, 2 adet çocuk gelişim odası ve 1 adet hasta eğitim odası ile vatandaşlara hizmet verecek.

Ardıçlı Sıhhat ve Toplumsal Tesisi’nin üretimi tamamlandı

Selçuklu Belediyesi tarafından Ardıçlı TOKİ konutlarının yer aldığı alana çok maksatlı bir tesis olarak kazandırılan Ardıçlı Sıhhat ve Toplumsal Tesisi bölgenin sıhhat ve toplumsal alandaki değerli gereksinimini giderecek. İmali tamamlanan ve faaliyete geçmek için gün sayan Ardıçlı Sıhhat ve Toplumsal Tesisi içerisinde Aile Sıhhati Merkezi, 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu, Millet Kıraathanesi ve Muhtarlık Ofisi üzere donatılar bir ortada yer alıyor. 2 katlı olarak planlanan tesisin yer katı Aile Sıhhati Merkezi, bodrum katı ise 112 Acil Sıhhat Hizmetleri İstasyonu, Millet Kıraathanesi ve Muhtarlık Ofisi olarak hizmet verecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen