Sal. May 7th, 2024


Soyer: “Beşinci yılında kardeşliğimiz yine doğacak”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, Çin Halk Cumhuriyeti’nden İzmir’in kardeş kenti Xiamen Belediyesi CPC (Çin Komünist Partisi) Xiamen Belediye Komitesi Daimi Üyesi Wang Xuemin başkanlığındaki heyeti ağırladı. Lider Tunç Soyer, “İlişkileri geliştirebilecek her şeyi yapmaya hazırız. Beşinci yılında kardeşliğimiz tekrar doğacak” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti’nden İzmir’in kardeş kenti Xiamen Belediyesi CPC (Çin Komünist Partisi) Xiamen Belediye Komitesi Daimi Üyesi Wang Xuemin başkanlığındaki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Görüşmede kardeş kent bağlantısının 5. yılında olduğuna vurgu yapılarak, bir arada üretilecek projeler üzerine konuşuldu. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Lider Danışmanı Onur Eryüce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlgiler ve Turizm Dairesi Lideri Gökçe Obura da yer aldı.

Soyer: “Ortaklık yapmamız için imkanlar daha da artıyor”

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “5 yıl evvel başlayan münasebetimiz pandemiden sonra yeni bir periyoda girecek diye umut ediyoruz. Çok daha hoş alakalar kurmak istiyoruz. İpekyolu üzerinde kavşak noktası olduğunuzu biliyoruz. Çok daha hoş ilgiler için heyecan taşıyoruz. Ulaşım teknolojilerinin gelişmesiyle aslında dünya daha da küçülüyor. Evvelden imkansız görülen uzaklıklar, artık yakınlaşıyor. Daha çok işbirliği, paydaşlık yapmamız için imkanlar daha da artıyor. Alakaları geliştirebilecek her şeyi yapmaya hazırız. Xiamen ile benzeşiyoruz. O nedenle birbirimizin sıkıntıları da, getireceğimiz tahlillerin de kesinlikle çok ortak yanı var. Bu kardeşlik alakasının her manada gelişmesine gereksinim duyuyoruz. Beşinci yılında kardeşliğimiz yine doğacak” diye konuştu. Lider Tunç Soyer, Xiamen’i İzmir Enternasyonal Fuarı başta olmak üzere memleketler arası fuarlara davet etti. Lider Soyer ayrıyeten, Xiamen’in daha âlâ tanıtılması için tanıtım günleri de yapılabileceğini tabir etti.

Xuemin: “İyi işbirlikleri yapmayı isteriz”

Xiamen Belediyesi’nden CPC (Çin Komünist Partisi) Xiamen Belediye Komitesi Daimi Üyesi Wang Xuemin ise “Kardeş kent olarak beşinci yılımız. Bölge halkının birbirini daha yakından tanımasını isteriz. Xiamen çok hareketli bir kent. Çok süratli gelişim gösteriyor. İlerideki periyotlarda turizm, sıhhat, kent planlaması üzere alanlarda daha yeterli işbirlikleri yapmayı isteriz. Daha ileri düzeyde etkinlikler üzere, neler yapabiliriz üzerine çalışmalar yapabiliriz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen