Cts. Nis 27th, 2024


ThinkPad ve IdeaPad, Intel Core Ultra İşlemcilerden Güç Alıyor

ThinkPad ve IdeaPad Dizüstü Bilgisayarlarla Lenovo, Yeni Yapay Zeka Dayanaklı Ferdî Bilgisayar Tecrübelerinin Kapısını Açıyor

CES® 2024 yaklaşırken Lenovo, yeni yapay zeka tecrübelerini ortaya çıkarmak, üretkenlik, yaratıcılık ve verimliliği artırmak için geliştirilen yeni iş ve tüketici dizüstü bilgisayarlarını görücüye çıkardı. Yeni Lenovo ThinkPad X1 CarbonThinkPad X1 2-in-1 ve IdeaPad Pro 5i; optimum güç verimliliği, performans ve kullanıcıyı içine alan tecrübeler sunan en yeni Intel Core Ultra işlemcili ve Windows 11 işletim sistemli Intel Evo dizüstü bilgisayarlar. 

Özel yapay zeka hızlandırma desteği, kullanıcıların Windows’da Copilot özellikleri dahil olmak üzere yeni tecrübelerden yararlanarak iş ve cümbüş uygulamalarında verimliliği artırmasına yardımcı olacak. İster iş, ister cümbüş gayeli olsun, bu Lenovo dizüstü bilgisayarlar, insanların şahsî bilgisayar ile içerik üretme, iş birliği yapma ve bilgisayar kullanma biçimini temelden değiştirecek bir yapay zeka ihtilali başlatan birinci bilgisayarlar ortasında yer alıyor. Kullanıcılara şimdiye kadarki en kapsamlı bilgisayar tecrübelerini sunmak üzere tasarlanan ThinkPad X1 ve IdeaPad Pro 5i, kullanıcıların yeni jenerasyon yapay zeka bilişim imkanlarını kullanmaya başlamasına yardımcı olacak.

İş bilgisayarlarında yeni bir devir başladı 

Intel Core Ultra işlemcili Lenovo dizüstü bilgisayarlar, iş bilgisayarlarının geleceğine şimdiden hazır. Bu bilgisayarlarda üç farklı süreç motoru bulunuyor: CPU (Merkezi Süreç Birimi), GPU (Grafik Süreç Birimi) ve yapay zeka bilgisayar misyonlarını verimli ve akıllı bir biçimde yönetebilen NPU (Nöral Süreç Birimi). İşlem vazifelerini NPU ve/veya GPU’ya aktarmak verimliliği ve performansı artırırken güç idaresini düzgünleştiriyor. Kullanıcılar; Zoom, Microsoft Teams, Studio Effects, Adobe® Lightroom ve çok daha fazlası üzere desteklenen yazılım uygulamalarında1 daha yüksek kaliteli ve akıcı iş performansından yararlanabiliyor. 

Hibrid bulut portföyü genişliyor

Lenovo ayrıyeten, yeni jenerasyon Intel® Xeon® Ölçeklendirilebilir İşlemcilerden güç alan hibrid bulut portföyünü genişlettiğini duyurdu. Bu tahlil; halka açık, özel ve temel modeller genelinde dinamik bir hibrid yapay zeka yaklaşımını mümkün kılacak bir sonraki kritik adım olarak yeni Lenovo Profesyonel Yapay Zeka Hizmetlerinin yanı sıra, en yeni hızlandırıcılarla daha yüksek performans ve yapay zekaya hazır yeni bir platform sunuyor.

ThinkPad inovasyonunun odak noktasında kapsayıcı müşteri tecrübesi yer alıyor. Yeni ThinkPad X1 Carbon ve ThinkPad X1 2 in-1, daha âlâ ısı ve güç tüketim idaresi sunarken Lenovo Ticari Vantage‘da Bilgisayar Görüşü5 özelliklerine sahip. Bu özellikler, yüz algılama özelliğiyle kullanıcı yaklaştığında sistemi uyandırmayı mümkün kılarken harici monitörlerde adaptif karartma dayanağıyla ekstra güvenlik ve güç tasarrufu sağlıyor.

“Tasarım, kullanım, geri dönüş” modeline geçiliyor

Yeni jenerasyon dizüstü iş bilgisayarlarının daha yeterli kullanıcı tecrübeleri sunmakla kalmayıp, tıpkı vakitte döngüsel iktisada katkılarını artırmaya devam etmesi gerekiyor. İhtilal niteliğindeki tedarik zincirleri, hizmetler, eser tasarımı ve gereçlerin geliştirilmesi, Lenovo’nun döngüsel bir “tasarım, kullanım, geri dönüş” modeline geçmesini sağladı. Bu en yeni ThinkPad X1’lerde geri dönüştürülmüş gereçlerin, PCC (Tüketici Sonrası Geri Dönüştürülmüş İçerik) plastiklerin9 ve plastik içermeyen bambu ve şeker kamışı ambalajların kullanılması, yeni materyallerin kullanımını en aza indirmeye ve imalat sonrası geri dönüştürülmüş (PIC) plastiklerin daha fazla kullanılmasını sağlamaya devam ediyor. Tasarım, gereç ve kullanılabilirlik konusunda daima inovasyona ve kesimin önde gelen iş ortaklarıyla güçlü işbirliğine ağırlaşan Lenovo, Herkes için yapay zeka vaadini yerine getirmek maksadıyla yeni dizüstü iş bilgisayarları sunuyor.

En yeni özelliklere sahip iş bilgisayarları üzere, Lenovo ThinkVision 27 3D monitör de üretkenliğinizi ve verimliliğinizi artırmaya hazır. Gözlüksüz 3D monitör, 3D Explorer’ın daha da sezgisel ve etkileşimli bir kullanıcı arayüzü sürümüyle içerik üreticileri 3D ortama davet ederken 2D olarak da kullanım imkanı sunuyor. Lenovo USB-C Dual Display Seyahat İrtibat İstasyonu, hem ofiste, hem de uzaktan çalışan kullanıcılar için tasarlanmış bir irtibat noktası olup, harici ekran ve aygıtları basitçe bağlayarak vazifeleri ve maksatları tesirli ve verimli bir biçimde gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor. Lenovo Kablosuz VoIP Kulaklık ile ise kullanıcılar, kesintisiz ilişki ve üstün konfor özelliklerinden yararlanabiliyor. Hibrid çalışma alanları için ülkü olan bu eser, kullanıcıların birden fazla çalışma ortamında daha esnek ve bağımsız olmasını sağlıyor..

Lenovo Akıllı Aygıtlar Kümesi Ticari Portföy ve Eser İdaresi Lider Yardımcısı Jerry Paradise, şunları söyledi: “Yapay zeka dayanaklı ferdî bilgisayar inovasyonu tutkumuz haline geldi. Yalnızca bilgisayar yapmakla kalmayıp, göz alıcı tasarım özellikleri, daha sürdürülebilir gereçler ve iş bilişiminin geleceğini inşa eden ihtilal niteliğindeki yapay zeka bilişim teknolojileriyle kullanıcı tecrübeleri üretiyoruz. En yeni Lenovo ThinkPad X1 dizüstü bilgisayarlar, Intel Core Ultra işlemcilerden güç alan yeni yapay zeka suratı ve zekası sayesinde kullanıcıların iş ve etkileşim tecrübelerinde dönüştürücü bir rol oynayacak.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen